Talviaikataulut 2022-2023

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
777
Lautakunta päätti 15.6.2022, että kesäaikatauluja (ja samalla toriparkkirakennustyömaanväistöreitistöä) jatketaan kuukaudella eli talvikausi alkaa 31.10.2022. Syynä on se, etteivät Kauppatoria ympäröivät kadut valmistukaan alkuperäisen aikataulun mukaan.

Aiemmassa kokouksessa 25.5. päätettiin, että talvikauden alkaessa muuttuu linjan 53 reitti melkoisesti. Reitti ei jatkossa kierrä Ylioppilaskylää, vaan ajaakin Caribialta Kupittaan asemalle ja Uudenmaankatua torille. T-sairaalan pysäkillä siis linjan suunta vaihtuu suhteessa keskustaan. Hirvensalossa jää Moikoinen reitiltä pois, ja vain joka toinen vuoro jatkaa Pikisaaresta Maanpäähän (linjana 53A). Linjatunnuksissakin tapahtuu: linjojen 1, 13, 15 ja 99 variaatiot saavat omat tunnuksensa, ja lisäksi kaikkien linjojen torille päättyvät vuorot varustetaan T-kirjaimella.

Esityslistat, kokoustiedotteet ja pöytäkirjat löytyvät osoitteesta https://ah.turku.fi/tksjlk/2022/.
 
Pahoittelut jo etukäteen rantista ja valituksesta, mutta:

... yhä edelleen näkyy linjakilvissä vanhanaikaisia tunnuksia, mm. linjan 15B autossa voi lukea 15. Samoin pysäkkien "päreitä" ei ole päivitetty, lähes lainkaan. Esimerkiksi Hannunniitussa C. O. Malmin koululla lukee muistaakseni vain "99.P2.". Miksei pysäkkien päreitä voisi uudistaa Helsingin tyyppisiksi? Siellä voisi hyvin lukea:

  • 99, 99A Skanssi–Uittamo
  • 99B, 99C Skanssi–Ilpoinen
  • P2 Skanssi
  • 74 Varissuo

Yölinjojen tavoin koululaislinjat voisi erotella eri värein, ja palvelulinjat myös joko tunnuksella tai värillä.

Samoin aivan "uusillakin" pysäkeillä, kuten 472 Puutori, ei ole mitään mainintaa linjoista 13A, 15A tai 15B. Miksei?

En käsitä Turun pysäkkilogiikkaa, lainkaan. Siitä lähtien kun olen muuttanut tänne, olen ihmetellyt miksei osalla pysäkeistä mainita edes linjojen määränpäitä. Mistä se johtuu?

Liitteenä esimerkki Jäkärlästä, josta linjan 80 aamuvuoro lähtee klo 6.00. Ymmärrän, etteivät kaikki vuorot lähde sieltä, mutta kyllä sen olisi silti voinut jotenkin ilmaista.

Tuokin on merkitty väärälle pysäkille, 80 menee toiselta puolelta katua pysäkiltä 1363. Näköjään myös pysäkin suomenkielinen nimi on väärin ;)

Niin että eikö näissä nyt olisi vähän petrattavaa?
 

Liitetiedostot

  • IMG_20220911_182257_HDR.jpg
    IMG_20220911_182257_HDR.jpg
    111.9 KB · Lukukerrat: 311
Viimeksi muokattu:
En käsitä Turun pysäkkilogiikkaa, lainkaan. Siitä lähtien kun olen muuttanut tänne, olen ihmetellyt miksei osalla pysäkeistä mainita edes linjojen määränpäitä. Mistä se johtuu?

Joskus kauan sitten kyselin tätä joukkoliikennetoimistolta, ja vastauksessa todettiin, että pääteasemille pannaan Kauppatori-päre ja muualla pärjätään pelkillä numeroilla. Tästä periaatteesta on onneksi jo jonkin aikaa lipsuttu.

Niin että eikö näissä nyt olisi vähän petrattavaa?

Mielestäni yölinjat määränpäineen olisi syytä merkitä tolppiin ainakin siellä missä päivälinjat kulkevat kahteen suuntaan kohti keskustaa (Uittamo, Jyrkkälä) tai yölinja kulkee päivälinjaan nähden eri suuntaan (Harittu, Ylioppilaskylä).

Ja pienenä typografisena juttuna: linjakirjaimet voisivat pysäkkipäreissä olla linjanumeroita pienikokoisempia, kuten esim. pääkaupunkiseudulla on.
 
Takaisin
Ylös