Havaintoja ja uutisia Turun seudun liikenteestä - kesä 2023

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
780
24.4.2023 alkoi kesäaikataulukausi, ja torilla vaihdettiin lähtöpaikkoja linjoilla 53(A), 55(A), 56 ja 61. Toripysäkkien linjapäreisiin ei kuitenkaan vielä illallakaan ollut koskettu, joten mahtoi aiheuttaa hämmennystä sekä matkustajissa että kuljettajissa...
 
Fölin aikataulukirja Kesä 23 on ilmestynyt myös paperisena painoksena, voimassa 24.04.-24.09.2023.
 
Muuriset 117 ja 139 saaneet tuoretta mainosteippiä. 117 on kokonaan sininen ja 139 pinkki.
 
14.5. Yutong E15 -sähköbussi linjalla 119E Turusta Mynämäelle (Jalo Bus #91 YXM-893).
 
Yutongit näyttävät lisäävän Ï-kirjaimen linjakilven tekstin loppuun, esim. SalutorgetÏ, ImpivaaraÏ simhall.
 
Nobinan BYD numero 1300:ssa havaittu tarpeellinen uudistus: niihin ikkunapaikkojen STOP-painikkeisiin on ilmestynyt vahinkopainalluksia vähentävät suojakorvakkeet.

Avantin liikenteessä oli aluksi enimmäkseen numero 6. Parina viimeviikkona on näkynyt numeroa 7. Samanlainen Sprinter ja Vesman väreissä, mutta puolimatala lattia pyörätuoli tai lastenvaunupaikalla. Numeroa 14 on näkynyt harvemmin, siinä ei ole STOP-nappia, vain kahvikupin kuva. Myös isoja autoja on toisinaan näkynyt, charter-varustuksessa olevia Vesman väreissä ja Föli-väreissä olevia paikallisliikennetyylisiä. Ilmeisesti tuo lyhyt Avantin sisäinen lähellä omaa varikkoa hoidetaan usein matkalla muihin ajoihin sillä autolla, joka sattuu olemaan alla.
 
No jos kesästä 21 on Bydien stop-napit olleet ongelma, ja nyt jotain ratkaisua keksitty - niin en ehkä ihan henkseleitä paukuttaisi…
 
Linjan 8 reitin ilmoitettiin muuttuvan maanantaina 29.5., mutta tieto ei ollut saavuttanut kaikkia kuljettajia. Illansuussa yksi auto ajoi mennen tullen Ratapihankatua. Toinen auto ajoi Puutarhakatua keskustaan, mutta paluuvuoroa Ruissaloon päin ei Puutarhakadulla näkynyt (eri kuljettaja?). No, eipä Fölin reittiopaskaan uusista kuvioista tiennyt...
 
Citybus 235 on Volvo 7900e, havainto linjan 221. Sisätilaratkaisu noissa on aika tehoton, kun takana podesteri vie yhdet penkit.

Kyllä huomaa, että Tuomaansilta on kiinni. Eilen rupesin siinä 17.05 miettimään Tammessa, että missä 6. Katson liveä, ja se on Liedossa, toinen siinä yliopiston kohdalla. Ihmettelin, että olenko muka päästänyt sen epähuomiossa ajamaan ohi. Katson uudestaan, ja toinen on Loukkinaisissa, toinen Akatemiatalolla: "jaa, jaa". Tänään autojono ei tullut sentään vastaan Hämeensillalla, auto oli myöhässä 5 minuuttia. Taitaa olla niin, että kaikkien Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksestä kulkevien linjojen aikataulu on huomenna ja ylihuomennakin satunnainen.

Näin Avantin liikenteen matkustajaseurantakaavakkeen aurinkolipassa; 6:30: 9, 7.00: 4, 7.30: 2. Eipä taida oikeuttaa liityntälinjan jatkamista syksyn jälkeen tai 2 B/C:n tähti (*) -vuoroja Avantiin. :frown:
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös