Sykettä sydämeen - Turun keskustan kehittäminen 27.3 klo 18.30

Mikko Laaksonen

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
2,789
Alla kutsu Turun keskustan kehittämistä käsittelevään yleisötilaisuuteen. Tilaisuudessa nostetaan esille myös joukkoliikenteen tehokkaan kehittämisen tarve.

Meidän Turku ry:n kutsu sanoi:
Kutsu avoimeen yleisötilaisuuteen

SYKETTÄ SYDÄMEEN –
KEINOJA TURUN KESKUSTAN KEHITTÄMISEKSI.

tiistaina 27.3.2007 klo 18.30 - 20.30
Vimman suuri sali, Aurakatu 16, 3 krs.

Turun keskustan kehitys liikekeskuksena on ollut asukkaiden, yrittäjien, poliitikkojen ja asiantuntijoiden huolenaiheena pitkään. Viime vuosina keskustan kauppa on kehittynyt myönteisesti, mutta keskusta on silti menettänyt markkinaosuuksia uusille autopohjaisille liikekeskuksille.

Turun keskusta on Suomen kolmanneksi suurimman suurkaupunkialueen ydin ja seudun merkittävin asuin- ja työpaikka-alue. Turun keskustassa sijaitsevat maan arvokkaimmat historialliset rakennukset. Keskustan julkiset tilat ja rakennukset toimivat kaupungin sosiaalisen elämän puitteina. Keskustan ominaislaatu myös liikekeskuksena poikkeaa autokauppakeskuksista.

Miten Turun keskustaa tulisi siis kehittää sen omista vahvuuksista lähtien?

Tilaisuudessa alustavat:

Kasautumisen logiikka ja kaupunkikeskustan elinvoimaisuus
Maantieteen professori (TY) Harri Andersson

Turun keskustan tulevaisuus – kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksiin
Talousmaantieteen professori (TuKKK) Heli Marjanen

Millaisena yrittäjä näkee toimivan kaupunkikeskustan?
Turun yrittäjien varapuheenjohtaja Markku Knuutila

Maarit Kaipiainen
Turun Seudun Arkkitehdit – Turku SAFA:n edustaja

Keskustan saavutettavuuden ratkaisut Turun kokoisissa kaupungeissa
tutkija Mikko Laaksonen

Alustusten jälkeiseen keskusteluun osallistuvat mm. kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell (kok), kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Seppo Lehtinen (SDP), kaupunginhallituksen jäsen Pirjo Rinne (vas) kaupunginvaltuutettu Katri Sarlund (vihr)

Tilaisuuden järjestää Meidän Turku-Vårt Åbo ry.
 
Viimeksi muokattu:
Tilaisuudessa oli paikalla noin 80 henkilöä ja keskustelua käytiin rakentavassa hengessä, vaikka toriparkki veikin keskustelussa huomiota muilta. realistisemmilta kehittämiskeinoilta kuten joukkoliikenteen kehittämiseltä.

Keskustelussa kävi ilmi, että toriparkista ei haluta julkaista mitään kustannusarviota.

Tilaisuuteen liittyen oli varsin kattavia juttuja:

Turun Sanomat 28.3.2007, referointi tilaisuudesta

Turun Sanomat 28.3.2007, toriparkin vetäjän haastattelu

Turun radion juttu, jossa Heli Marjasen, Pauliina de Annan ja Markku Knuuttilan haastattelut
 
Laitetaan vaikka tähän vanhaan viestiketjuun (ylläpito voi tarvittaessa vaihtaa), kun en omaa viestiketjua viitsi perustaa. Tämän päivän Turun sanomissa (s. 17) on juttu Turun keskunta kehittämisestä ja toriparkista. Artikkelissa on haastateltu Elävä kaupunkikeskusta ry:n puheenjohtajaa joka toteaa seuraavaa: "Jopa 90 prosenttia keskustaan ostoksille tulevista tulee omalla autolla. Joukkoliikenne on vaihtoehto niille, jotka käyvät keskustassa töissä tai harrastamassa. Maakunnista keskustaan ostoksille tulevat perheenäidit käyttävät omaa autoa." ja "Minusta torinaluspysäköinti olisi lottovoitto Turulle. Silloin saataisiin superhyvällä saavutettavuudella selkeä kokonaisuus kaupungin ytimeen. Mikäli sisäänajot hoidetaan oikein, torista ja kävelykadusta muodostuu aivan ylivoimainen kävelykeskusta. Ja kun autot saadaan maan alle, torin ympäristö rauhoittuu."

Muistaakseni sinä Mikko Laaksonen olet puhunut aivan erillaisista prosenttiluvuista (mylly-tutkimus) pitäisikö Sinun kirjoittaa vastine mielipide osastolle, ettei tämä väärä luku jää elämään? Olisi myös mielenkiintoista tietää miten torin ympäristö muka rauhoittuu, jos parkkihalliin sisäänajo tapahtuu sieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös