Näytetään tulokset 1-7/7

Viestiketju: Turun seutulipun käyttö

 1. #1

  Liittynyt
  08.07.2005
  Viestejä
  110

  oletus Turun seutulipun käyttö

  Positiivista Turun joukkoliikenneuutisointia. Valitettavasti täällä päin Suomea tämä tarkoittaa automaattisesti taksankorotuksia, niin outo alue tämä on. Raisiohan moisen demarkkinointitoimen 50 eur --> 56 eur teki jo. Jos matkustajamäärät halutaan saada kuriin, niin hyvähän se on vähentää hiukan joukkoliikenteen kilpailukykyä entisestään. *sarkastinen hymiö

  http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?...2,1:0:0:0:0:0:
  Kalle Ojanen

 2. #2

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  539

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Seutulipun ongelma onkin juuri liikennöitsijälle maksettava korkea korvaus, josta ei neuvotella, vaikka käyttöä olisi kuinka paljon. Outo tukimuoto siis muutamilla kaupunkiseuduilla Suomessa. Maalla se nyt on yksi ja sama miten homma menee, mutta juuri Turun lähiliikenne on sellainen alue, jolla kyllä pitäisi tuollaisesta tukimuodosta luopua. Tai ainakin liikennöitsijän saaman korvauksen pitäisi olla riippuvainen myös matkustajamääristä.

  Useilla seutulippualueilla voi huomata, kuinka juuri kustannusten takia keskuskaupungin naapurikunnassa seutulippu on runsaan matkustuksen vuoksi huomattavasti kalliimpi, kuin jossain kaukaisemmassa kunnassa, jonka asukkaat ostavat vain muutamia seutulippuja.

 3. #3
  tkp
  tkp ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  1230

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Lainaus Alunperin kirjoittanut LateZ Näytä viesti
  Useilla seutulippualueilla voi huomata, kuinka kuinka juuri kustannusten takia keskuskaupungin naapurikunnassa seutulippu on runsaan matkustuksen vuoksi huomattavasti kalliimpi, kuin jossain kaukaisemmassa kunnassa, jonka asukkaat ostavat vain muutamia seutulippuja.

  Ja tästä hyvänä esimerkkinä Pirkkala, jossa seutulipun hinta on 55€ ja muissa Tamperetta ympäröivissä kaupungeissa 70€?

 4. #4

  Liittynyt
  06.03.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  298

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Lainaus Alunperin kirjoittanut tkp Näytä viesti
  Ja tästä hyvänä esimerkkinä Pirkkala, jossa seutulipun hinta on 55€ ja muissa Tamperetta ympäröivissä kaupungeissa 70€?
  Pirkkalan tapauksessa kunta taitaa sijoittaa rahaa suoraan liikennöitsijälle, jotta lipun hinta asiakkaalle olisi houkuttelevampi. Paunulle Pirkkalan liikenteen uskoisi olevan rahasampo, sillä liikennekulut ovat alhaisemmat lyhyellä matkalla, Tampereen puolelta tulee merkittävästi yhteistariffituloja suorastaan puoli-ilmaiseksi, ja silti seutulipputuki on nousua kohden yhtä suuri kuin muissa kunnissa. Asetelmassa yksityiset riistävät kuntien rahat, kun sen voisi kohdistaa liikenteen kehittämiseenkin. Nykytilassa tarjontaa ei ole kunnan puolesta kannattavaa kehittää, sillä uudet asiakkaat vain lisäävät kunnan menoerää seutulipputuen muodossa. Tilaaja-tuottaja-mallissa asetelma olisi terveempi, kun jokainen asiakas toisi menojen sijaan tuloja yhteiskunnalle. Toivottavasti tässä asiassa vielä herätään ihan valtakunnallisesti, jotta jotain muutostakin syntyisi.

 5. #5
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3360

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Razer Näytä viesti
  Tilaaja-tuottaja-mallissa asetelma olisi terveempi, kun jokainen asiakas toisi menojen sijaan tuloja yhteiskunnalle. Toivottavasti tässä asiassa vielä herätään ihan valtakunnallisesti, jotta jotain muutostakin syntyisi.
  Edes valtakunnallista herätystä ei tarvita. Tampereen seudun liikennepoliittisen ohjelman mukaan "Seutuhallinnon yhteyteen muodostetaan tilaajamallin mukainen liikenneorganisaatio." Ei siihen sen kummempaa tarvita, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän alaiseksi vaan koko joukkoliikenne.

 6. #6

  Liittynyt
  27.10.2007
  Viestejä
  353

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Voisiko YTV:n mallin kopioida Turkuun? Sopisiko Turkuun samanlainen järjestelmä jossa myös seutuliikenne toimii tilaaja-tuottaja periaatteella? Samalla käyttöön voitaisiin ottaa arvoliput myös seutuliikenteessä. Nykyään Turussa on pienempi ja suurempi seutulippualue. Pienemmän alueen arvolipun voisi ostaa painikkeella 2 ja suuremman alueen lipun painikkeella 3. L-vyöhyke olisi suurempi seutulippualue poislukien Turku. Painikkeella 1 voisi ostaa kunnan sisäisen lipun.

 7. #7
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  829

  oletus Vs: Turun seutulipun käyttö

  Turussa ei oo enää kuin 1 "painike". Tääl ei ole muuta vaihtoehtoa kuin liittää pikkukunnat vierestä Turkuun, sitten saadaan mm bussiasiat paremmalle tolalle. Mulla on sitten ihan faktatietoa esim siitä, että Turku hoitaa terveydenhuollon paremmin kuin Raisio, mutta en jaksa mennä nyt sivuraiteille.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Täynnä-valon käyttö
  kirjoittanut deepthroat foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 5
  Viimeisin viesti: 07.01.2011, 19:14
 2. Matkakortin käyttö etälukijalla
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 34
  Viimeisin viesti: 07.10.2010, 17:09
 3. Y-kirjaimen sekava käyttö
  kirjoittanut Rester foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 20
  Viimeisin viesti: 14.05.2010, 22:49
 4. PC-pistokkeiden käyttö
  kirjoittanut Jouni Seilonen foorumissa Junat
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 17.09.2008, 16:20
 5. Ratakapasiteetin käyttö
  kirjoittanut pjh foorumissa Junat
  Vastauksia: 26
  Viimeisin viesti: 02.01.2006, 11:59

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •