Turkuun tilaajaväritys?

Mikä olisi oikea turkulaisten bussien tilaajavärityksen pääväri?

  • Valkoinen

    Äänet: 0 0.0%
  • Keltainen

    Äänet: 31 53.4%
  • Punainen

    Äänet: 2 3.4%
  • Sininen

    Äänet: 4 6.9%
  • Vihreä

    Äänet: 1 1.7%
  • Ruskea

    Äänet: 3 5.2%
  • Harmaa

    Äänet: 0 0.0%
  • Musta

    Äänet: 3 5.2%
  • Joku muu

    Äänet: 1 1.7%
  • Ei tilaajaväritystä

    Äänet: 13 22.4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    58
  • Äänestys suljettu. .
Tuon uuden ehdotuksen pyrstö ei kyllä miellytä meikäläisen silmää. Liljakuvio on mukava piriste tasaiseen väriin. Ehkä voisi jopa sallia tietyn määrän liikennöitsijän omaa kuviointia, kunhan pääväri on keltainen?
 
Siis sanokaa suoraan, että se on USKOMATTOMAN KAMALA tuo uusi ehdotus. Edellinenkin oli parempi. Vanha "keltsunkeltainen" kestää todennäköisesti aikaa paremmin, kuin nuo muodinmukaiset kotkotukset.
 
Minusta tuo päivitetty ehdotus on nätempi kuin keltavihreä "Destia-väritys". Nämähän ovat makuasioita, jotka ratkaisee jokin raati kaupungin sisällä.
 
Maalataan mieluummin vaikka punamullalla kuin tota kamalaa ehdotusta!
Kannatetaan , tulis työpaikkoja automaalareillekin lisää kun autot maalattasiin kuukauden värein uusiksi. Mutta ehdotus on todellakin ruma. Ei keltaisessa päävärissä vikaa ole mutta toi peräon karmee.
 
Juu-juu, valkonenhan se on ihan kiva kun suola ja loska lentää! Mutta, parempi sekin, kuin kamala vihreä.
 
Hmmm. Olisi tuohon keltaisen jatkoksi kyllä sopinut paremmin moni muu väri kuin valkoinen. Beigekin esimerkiksi. Itse en ole kelta-vihreää versiota nähnyt, mutta kuulostaa hyvälle. Yksi mahdollisuus olisi ollut antaa liikennöitsijöiden värittää tuo takaosa omilla väreillään, niin olisi ollut molemmat mukana, sekä keltainen tilaajaväri, että liikennöitsijän väri/värit.
Onko tuo asia jo päätetty vai vieläkö on mahdollisesti tulossa muutoksia?
 
Tuo kelta-valkoinen värityshän on hyvä... jos haluaa mainostaa Multitabsia. Johan Rymättylän linjalla tuon väristä olikin muutamia vuosia sitten (Jalon entinen 35).

Kyllä jokaisen yksityisen liikenteenharjoittajan tulisi saada itse päättää minkä värisiä autonsa ovat. Tilaaja voisi päättää Turun Kaupunkiliikenne Oy:n autojen värit, mutta jättää yksityiset rauhaan. Tähänkin asti on hyvin pärjätty eri värisin autoin ja ihmiset ovat tiettävästi päässeet määränpäihinsä. Linjakilvestä näkee minkä linjan auto on kyseessä eikä värityksestä. Jos keltsujen perinteet halutaan säilyttää niin se on helppoa, samat ankeanruskeat pysykööt. Jos halutaan raikkautta, TLO:n värit pysykööt.

On muuten kaikenkaikkiaan kamalia nuo ammattilaisten keltavihreät ja keltavalkoiset ehdotukset. Kyllä liikennöitsijöiden omat värit on pääosin pitkään harkittuja ja edustavat olemassa olevaa brändiä, näin myös TLO:n ja keltsujen värit. Pitäisikö liikennöitsijöiden tehdä tuleviin kilpailuihin kaksi eri tarjousta? Toinen asiallisin hinnoin, ilman tilaajavärejä ja toinen kallein hinnoin, tilaajavärien kanssa. Siinä voisi sitten tilaaja päättää onko hinta/laatu tärkeämpi kriteeri kuin autojen väritys.
 
Tilaajavärit ovat näkyvyys- ja brändikysymys, jolla markkinoidaan bussiliikennettä: keltainen bussi on kova juttu, keltaisella bussilla pääsee minne päin kaupunkia, keltainen bussi on kätevä... Minulle on kuitenkin jäänyt hämäräksi, miten tilaajavärit voisivat vaikuttaa linjastoon tai kaluston luotettavuuteen tai kuljettajatilanteeseen tai juokseviin kustannuksiin.
 
Tuli mieleeni, että yksi vaihtoehto voisi olla värjätä se takaosa kaupunginosien mukaan, mutta ehkä sellainen ei oikein toimi.
 
Miten auton väri vaikuttaa 10 vuoden pituisen sopimuksen hintaan? Ei keltainen auto maksa sinistä autoa enempää. Satunnaisesti linjalla olevaa vara-autoa ei taatusti kukaan maalaa uudelleen, eikä se ole ajatuskaan. Eriasia on koko touhun järkevyys...
 
Takaisin
Ylös