Linjojen 28, 32, 42... kilpailutus

Mistä muuten johtuu, että kaikissa uusissa telibusseissa keskioven jälkeen on yleensä 2 porrasta ja takaovesta poistuttaessa niitä on helposti neljäkin. Huonojalkaisen on poistuttava keskiovesta, vaikka istuisi bussimatkan takaosassa. Lattia myös nousee niin paljon, että näyttää ruuhkabussissa joillakin matkustajilla ottavan jo pää kiinni kattoon jos joutuu aivan taakse seisomaan... On siinä matkustusnautinto kaukana, seisoo 15min pää vinossa, heh.

Esim. Varissuolle nyt liikennöivät hieman vanhemmat telibussit ovat mielestäni käteviä, takaosaan ja ulos sieltä pääsee ilman tikapuita. Johtuuko tämä "kehitys" eli portaiden lisääntyminen upouusissa busseissa uusista moottoreista vai mistä? Huonompaan suuntaan mennään tässä asiassa.:icon_frown:
 
2-akselisissa moottoritila on lyhentynyt ja kasvanut korkeutta niin, että yhä suurempi osuus bussin sisätiloista on matalalla. Teleissä eroa ei ole niin paljoa. Johtuu moottorin rakenteesta: nyt saatavilla on lähinnä pystyssä olevia moottoreita jos matalalattia-alustan haluaa. Ennen moottori on saatettu pitää lappeellaan tai kallistettuna.
 
Voiskohan sen 28:n idioottimaisen kasin nyt jättää pois ja antaa Anderssonin uudistua ihan pelkällä kakkosella vaan..?
 
Andersson on tilannut 10 kpl 14,8 metrisiä GD Bus teliautoja. Autoissa on Webasto ilmastointi, peruutuskamera, ZF akselit, ZF automaattivaihdelaatikko, ZF ohjausjärjestelmä, Wabco jarrujärjestelmä, DVD järjestelmä kahdella näytöllä jne.
 
Kiinalaisiako? ;) Golden Dragon Bus?

Googlettamalla "GD Bus" ei löydy mitään busseihin viittaavaa, mutta mulle tulee mieleeni kiinalaisten lisäksi, että voisiko olla jokin venäläinen bussinvalmistaja?
 
Pikkulinnut laulavat, että kyse olisi sittenkin kinuskeista ja vriston ensimmäinen arvaus Kultaisesta Lohikäärmeestä pitäisi paikkansa.
Tämäkin on tosin vielä kuulopuhetta ja toivoisin, että joku asioista perillä oleva taho käyttäisi puheenvuoron tässä säikeessä.
 
Sanotaanko, että aika rajunkuulonen juttu! 20 vuotta sitten Wiiman tehtailla olis sumppitauolla naureskeltu tälläselle jutulle :D No maailma muuttuu nopeaan tahtiin. Saapas nähdä missä kunnossa on Chinan ihmeet viiden tai kymmenen vuoden kuluttua, ainakin Pietarissa tuli kuun alussa mentyä vuoden - pari vanhalla Yutongilla jonka lattia oli jo kovin pehmeä :lol:
 
Takaisin
Ylös