Poikittaislinjaidea

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
775
Tulipa tuossa porukalla pohdittua uutta poikittaislinjaa Turun ja Raision välille: Halinen - Runosmäki - Mylly - Raisio - Petäsmäki. Parilla autolla saisi kelvollisen 45, ellei jopa 40 minuutin vuorovälin. Reitti kartalla.

Linja tarjoaisi uudet vaihdottomat yhteydet Myllystä Halisiin ja Petäsmäkeen sekä Tampereentien Prismalta Halisten Paavinkadun päähän, jonne linja 99 ei yllä, ja parin kilometrin päähän Runosmäkeen. Linja paikkaisi myös 420:n halkaisun myötä kadonneen Runosmäki - Raisio -yhteyden.

Mitäs mieltä olette, turkulaiset, raisiolaiset ja muutkin? Halisten suuri autottomien joukkokin saisi lisää kulkuvaihtoehtoja.

Kuka sitä ajaisi, kuka sen maksaisi... Uusi seudullinen joukkoliikenneorganisaatio?
 
Kuka sitä ajaisi, kuka sen maksaisi... Uusi seudullinen joukkoliikenneorganisaatio?
Niin no, jos kaiken muun sitten siinä ympärillä suunnittelisi myös uudelleen. Tämä ainakin kilpailee 422/119:n Maskun reitin kanssa, jonka hyvää vuorotarjontaa Petäsmäki mielestäni ylläpitää. Ajettaisiinko Maskuun sitten jotain muuta reittiä, jolloin Piuhan vuorotarjonta jäisi huonoksi.

Tai enpä siellä enää asu, joten ihan sama. Ajattelin vain niitä, jotka sinne jäivät vielä kärvistelemään. Toivoton paikka autottomalle, asenne ihan p-stä.
 
Linjan Raision päästä en tiedä, mutta Turun pää palvelisi varmasti monia ihmisiä. Runosmäestä ja Halisista pääsisi kätevästi vaikkapa Vanhan Tampereentien Prismaan ostoksille ja toki myös sinne Myllyyn. Ei kaikkien linjojen tarvitse käydä kauppatorilla, ennemmin suoraan lähiöstä ostoskeskukseen. Torilta kuitenkin kulkee vielä iso nippu linjoja Myllyyn, niin lähiöiden kautta kuin suoraankin. Tässä tapauksessa voisi esim. linjan 180 (tori-runosmäki-mylly) muokata lähtemään torin sijasta Halisista (mikäli se ei nyt sotke suuremmissa määrin muiden linjojen liikennöintiä)
 
Takaisin
Ylös