Bussien nimet

Vs: Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - syksy 2009

Kun vähän liian kauan sitten tuli kersana käytyä T-centralenissa, kiiltävät metrojunavaunuparit olivat nimetty miehen nimi-naisen nimi, yhteenkytketyt vaunuparit luonnollisesti samoin päin. Voin toki muistaa väärinkin!
 
Vs: Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - syksy 2009

SL:n sivulla on kun hakee vaunujen teknisii tietoja nimilista uusien vaunujen nimistä. Aihetta on täälläkin sivustolal käsitelty joskus. Cx:illä ei nimiä ole.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Onhan ainakin 2000-sarjan Tukholman metrovaunuilla nimet, tällaisen listan löysin http://hem.passagen.se/larsvall/tunnelbana/pdf-text/vagn2000.pdf Mitä tulee otsikkoon, niin siellä sun täällä on annettu nimiä busseille. Nykypäivästä tulee äkkiä mieleen vaikkapa Töysän Linja / Karstulan Liikenne, Helmikkala, Lauhamo, Vuorela, Paunun keikkabussit, Nevakivi, Kosonen, Pukkilan Liikenne, osalla vain komeimmat autot. Historiasta tulee mieleen vaikkapa Suomen Turistiauto 50- luvulla ja Oras. Ruotsissa Bromman lentokentän vielä ollessa pääkenttänä sinne tuli 10 uutta vitivalkoista Büssingiä, joitten kyljissä oli vasikan kokoisin kirjaimin B-alkuinen naisennimi Beata, Barbro, Bodil jne. Ja onhan Landskronan kolmella trollikalla el-alkuinen naisennimi Elvira ym.
 
Mitä tulee otsikkoon, niin siellä sun täällä on annettu nimiä busseille. Nykypäivästä tulee äkkiä mieleen vaikkapa Töysän Linja / Karstulan Liikenne, Helmikkala, Lauhamo, Vuorela, Paunun keikkabussit, Nevakivi, Kosonen, Pukkilan Liikenne, osalla vain komeimmat autot.

Linja-autoliikenne O. A. Aho Oy kuulunee joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös