Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - talvi 2010

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
780
TuKL 4 mainostaa nykyään silmäinhoitopalveluja.

Linjalla 320 olleen Jalo 47:n (Aabenraa) keskioven etummainen lehti ei olisi tänään 18.1.2010 halunnut ollenkaan sulkeutua. Runosmäkeen saavuttiinkin puolisen tuntia aikataulusta jäljessä! Sitkeästi kuljettaja yritti saada ovia toimimaan, kunnes Impivaarassa luovutti ja autossa siirryttiin Endast framvägen ut -moodiin.
 
Havainnot 21.1.10:

Tilaajaväritteinen Jalo 93, Carrus City L, YVP-414. Sama takaa.

Entinen TuKL 106 on Turun ammatti-instituutin koulutusautona.
 
Muistaakseni niitä entisiä keltsuja hankittiin kaksi...
Ja kyllä vain, pieni selailu pöytäkirjoihin vahvistaa mielikuvani.

http://www05.turku.fi/ah/aol/2009/0819010x/2143960.htm

Katkelma edellisestä linkistä: Ammattiopetuslautakunta antaa Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen tulosalueelle luvan käynnistää valmistelutyöt linja-autojen (rek.nro TGM-428 ja TGM-429) siirtämiseksi leasing-vuosikustannuksilla 10 700 € Turun ammatti-instituutin käyttöön 1.1.2010 alkaen.
 
21.1
Linjalla 30 ajeli Turun liikennelaitoksen 98 palvelulinjabussi.
21.1
Menin palvelulinjalla (P3). Linjalla sattuikin olemaan MB Citaro.
Loppu onkin offtopic:
Auton numeroa en sattunut katsomaan. Kävi kuitenkin niin että kun tuo Vähäheikkiläntie on P3 pysäkkialuetta Uittamontieltä Perämiehenkadulle ja katsoin ikkunasta että ei se kyllä tuohon pysähdy kun noin kauheat lumikinokset kadun ja kävelytien välissä. Ihmettelen nyt sitä että miksi kaupunki ei ota lumia pois kadulta koska kuitenkin kyseessähän on pysäkkialuetta. Tämän takia (joudun) menemään Perämiehenkadulta kyytiin.
 
30.1.2010 Aurakadun ja Linnankadun risteyksessä poksahti kaukolämpöjohto katkaisten liikenteen po. risteyksessä. Höyryä ja poikkeusreittejä täällä.

Ja normaalimmasta liikenteestä havainto männäviikolta: Valtasen Liikenteen linjakilpiin on ilmestynyt kaksi pientä, mutta hyvinkin informoivaa kirjainta, esim. "Turku - Lieto - Aura" on muuttunut muotoon "Turku - Lieto as. - Aura".
 
Jaa se Ruissalon kylpylä, jolla ainaskin 2007 näin Uittamolla ajettavan uimakoululaisia?
 
Missä: Länsinummi / Lähtö: 18.20 / Auto: "Martela bussi" (auton numr. 66)
Huomioitavaa: Vaihteistoissa selvästikin jotain hämminkiä. Ykkösestä/kolmoseen välillä kuului kummallista niinkuin hihnan ääntä.

off topic:
Miksi esim. tämä "Martela bussi" ajaa linjaa 28 ja sitä liikennöi Sopimus Seitsikko mutta kuitenkin se voi toisena päivänä olla linjalla 32 ja sitä liikennöi taas joku muu. Eli miten tämä homma toimii Turussa? Ei Pk-seudulla ole samanlaista käytöntöä..että erin firman autot ajavat toistensa vuoroja. Vai onko kyse kilpailutuksesta?
- Opiskelen turussa joten vaatii totuttelua- :cool:
 
Katsos, LS-liikennelinjat = sopimusseitsikko. Molemmissa on samat liikennöitsijät eli Jalobus, Turun citybus, Linjaliikenne Muurinen ja linjaliikenne V Nyholm. Sopimusseitsikko oli ensimmäisissä kilpailutuksissa kyseisen yhteenliittymän nimenä. Silloin siihen kuului vielä 3 muuta jo lopettanutta liikennöitsijää.

Martela-bussi on Turun citybus #3 MYB-633.
 
Linjaliikenne Nyholmin 72 on poistettu Skanssin mainokset. Ihmettelen kyllä kun eikös sillä pitänyt ajaa Skanssin ilmaista vuoroa Skanssi/Kauppatori? Mitä itse olen katsellut Skanssissa niin kyllä siellä mainittiin että tämän näköisellä autolla pääset kauppatorille ilmaiseksi mutta nyt sitä ei tosin enään ole. Minun mielipiteeni on se että tämä ilmaiskuljetus ei ole koskaan toiminutkaan kunnolla.
 
Linjan 13 U-vuorojen kilvitys on vaihtunut Uimahallista Impivaaraksi. Uimahallejahan on Turussa useampiakin, yksi niitä jopa 13:n toisessa päässä Uittamolla. Eikä Impivaaraan pääse nykyään uimaan, "Imppari" nimittäin on remontin takia kiinni - onko peräti ensi vuoden puolelle asti? Ja Impivaarassahan on myös tennishalli ja toki asutustakin.

(Joskus 1990-luvun alkupuolella Imppari oli kesän suljettuna ja säästösyistä myös sinne silloin kulkenut ykköslinja oli typistetty sataman ja torin välille. Ranskan avoimia tenniskisoja selostaessaan Voitto Liukkonen hoki, että "ykkönen ei kulje". Liekö tarkoittanut Impivaaran tennishallille kulkevaa keltsua vaiko kenties Roland Garros'n kentällä palloa lyövän pelaajan ykkössyötön jatkuvaa takeltelua...)
 
Andersson ajatti ilmeisesti uutta kiinalaistaan tänään linjatunnuksella 999. Kromikapselit häikäisivät silmää. :cool:
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös