Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - kesä 2010

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
777
27.4.2010 havaittua:
- Andersson 1 linjalla 28
- Nyholm 52 tilaajan määrittelemissä väreissä
 
Asemies bussissa

Matkustin kotiin Vasaramäkeen eilen illalla, lauantaina vapunpäivänä klo 23.25 torilta Vaalaan lähteneessä bussissa linjalla 9. Istuin ison kassin kanssa vaunupaikalla ja lueskelin päivän uutisia kännykästä.

Kun klo 23.35 päästiin Kupittaan Citymarketin pysäkille 499 kuului etuovelta kova kolahdus. Pari-kolme kaveria oli rynnännyt sisään ja ovella, bussin sisällä seisoi päänsä valkoiseen sukkaan tai ohueen pipoon verhonnut henkilö, jolla yksi sisään rynnänneistä sanoi olevan ase kädessä. Toinen bussiin paenneista huusi asemiehelle jotain tyyliin "en mä mitään tarkoittanut" tai "en mä ole se", en muista tarkemmin.

Kuski huusi asemiehelle 2-3 kertaa "ulos autosta!" ja tämä totteli lopulta. Tilanne kesti noin minuutin ja auto lähti jatkamaan reittiä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Bussiin paenneet kertoivat asemiehen juosseen heidän perässään pari sataa metriä CM:n ison pihan poikki, Kaskentien suunnasta.

Hätäkeskus ei saanut näiltä bussiin tulleilta nuorilta miehiltä puhelua ainakaan heti, ja he tuntuivat tilanteen rauettua suhtautuvan siihen jo naureskellen. Minuutin ajan tilanne oli bussissa todella jännittynyt.
 
Viimeksi muokattu:
6.5 -->
Anderson #28 / Linja: 28 - Nättinummi
- Matkustamon kilvet sekaisin. Led taulut näyttivät Sian Saksaa
- Kello oli jumissa. 15 min. se näytti: 20:50
- Täällä foorumilla puhettakin ollut tämä naksutus niin se oli myös tässä autossa (moottorista)
- - Istuimilla edelleen näkyvillä suojamuovia

Anderson #68 / Linja: 28 - Kohmo
- Keulan led taulu numero osa sekaisin. Näkyi 28 linja erittäin huonosti. Teksti näkyi hyvin
- Istuimilla edelleen näkyvillä suojamuovia

Anderson #15 / Linja - Härkämäki
- Ikkunat erittäin likaiset. Auto vakavasti siivousta vailla
 
Andersson (jlt) 78. Länsinummeen päin 28/04/10 lähdöllä 19:20, takaovi roikkui vinossa keulaan kallellan aukiolessa ja suljettuna ovi roikkui yläreunasta ainakin n.20cm auki. Eli ulkoa näki oven kiinniollessa lukea pysäkkitaulua ns. suljetun oven "läpi". Mietityttää jos auto 3-4 pvä:n jälkeen on tuossa kunnossa, niin miten esimerkiksi 3-4 vuoden päästä. Olisiko sanonta "ei halvalla - hyvää" tässä paikallaan. :biggrin:
 
GD 68:n yksi sivuikkuna tuhannen päreinä (vasemmalla) ja leditaulussa edelleen häikkää. 68:n ja 8:n se muoviosa missä on takaledirivi hieman "roikkuu". Siis se mikä ilmoittaa pysäkin.

Muuten täytyy myöntää, että on hyvin mukavia nuo bussit. Tuo melu mikä niistä lähtee ei ainakaan itseäni juurikaan (enää) haittaa. Penkit on hyvit, mitä olen niitä muutaman viikon kuluttanut ja bussin jousituksessakaan mitään valittamista. Näin kun ulkona lähennellään hellerajaa, on ilmastoitu bussi aika luksusta johon ei aikaisemmin kyllä ole mieli tottunut.
 
Huomioita GD-bussin ikkunakoosta keskioven jälkeen. Piti oikein läheltä katsoa että miten pienet ikkunat on. Verrattaessa esim. Volvo 8700 (Puola) ja Scania/Lahti Scala niin viimeinen sivuikkuna on n. puolet Volvon/Scanian vastaavista sitten yksi hieman isompi 3/4 ja taas loput keskiovelle asti n. puolet. Elikkäs lasi on iso mutta se on mustattu suurimmalta osalta eli kuten nykyään on tapana, mutta GD:ssä on jo menty liiallisuuksiin. Eli "rojua" on lasin sisäpuolella niin paljon että todellinen ikkuna on naurettavan pieni. Myös takalasi on lähinnä nimellinen.

Kun näistä GD-bussien melutasosta on puhuttu, niin todellakin kone möyryää melkoisesti ulospäinkin ja Euro-moottoori savuttaa reippaasti. Voihan se tehtaalta lähteä jossakin normeissa ulos, mutta käytössä nämä Euro I - V on lähinnä mainosmiesten puhetta.
 
Impivaaran päätepysäkki on siirretty bussiparkin reunalta Kekkurintien varteen. Bussi kiertää saman lenkin kuin aina ennenkin, nyt vain toisin päin. Siirron syynä uimahalliremontti.
 
Jos joku bussi on kovaääninen ulospäin, niin kyllä se on ehdottomasti Volvo 8700 12 litran koneella! Varmasti lähiö herää...
 
GD 68:n yksi sivuikkuna tuhannen päreinä (vasemmalla)

Vappuyönä joku kävi Anderssonin pihalla seisovan 68:n kylkeen heittämässä kaksi kiveä tieltä. Toinen siis ikkunaan ja toinen kylkeen. Ikkuna on vaihdettu, mutta kylki pitää vielä kitata ja maalata. Toivottavasti vandaali sai nautintoa koko rahalla. Turvakameranauha on poliisin tutkittavana.
 
Vappuyönä joku kävi Anderssonin pihalla seisovan 68:n kylkeen heittämässä kaksi kiveä tieltä. Toinen siis ikkunaan ja toinen kylkeen. Ikkuna on vaihdettu, mutta kylki pitää vielä kitata ja maalata. Toivottavasti vandaali sai nautintoa koko rahalla. Turvakameranauha on poliisin tutkittavana.


Ihmeellistä toimintaa tuollainen, pitäis varmaan hirttää kelleistä johonkin varikon hangaariin. Jotenkin sen vielä "ymmärtää" kun teinit piirtelee pysäkeille jotain tosi coolia, mutta tavaran hajoittamista ei kyllä kykene itse tajuamaan. Toivottavasti saataisiin kiinni...
 
25.5.
--> Andersson #8 mieletön räminä tässä uudessa kiinalaisessa.
--> Mitähän mahtaa olla valkoinen neste maassa Länsinummen päätepysäkillä?
--> #38 piippaa toistuvasti lähdettäessä liikkeelle

29.5.
--> TuKL #102 vaihdelaatikossa ongelmia.
Muutenkin ruma yksilö verrattuina esim. #109
 
5.6. Andersson 48 linjalla 10 - toistaiseksi ainoa havaintoni lohikäärmeestä "väärällä" linjalla.

12.6. Andersson 3 eli "Ikea-Scala" linjalla 28.
 
5.6. Andersson 48 linjalla 10 - toistaiseksi ainoa havaintoni lohikäärmeestä "väärällä" linjalla.

12.6. Andersson 3 eli "Ikea-Scala" linjalla 28.

12.6 linjalla 20 Ande 18 elikkäs GD. Samaan aikaan linjalla 12, joka on käsittääkseni telilinja oli auto 1 Irisbus Crossway.

Citybus/227 SBY-157 kävi maalarilla. Ja palasi tilaajavärisenä takaisin linjalle.
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös