Liikenne Varissuolta Rungontien risteykseen

Liittynyt
6 Heinäkuu 2010
Viestit
15
Bussipysäkkejä on, mutta ei liikennöintiä.

Onko joskus kulkenut busseja Varissuolta Littoistentietä pitkin Rungontielle?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Varissuolta Rungontien risteykseen.

1980-luvulla ajettiin Turusta Littoisten kautta Piikkiöön kahtakin reittiä: Yhdystien, ohikulkutien ja Kirismäen kautta Piikkiöön sekä suoraan Pukkilantietä. Vuosituhannen vaihteessa kulki vielä jopa iltavuoro Piikkiöstä Littoisten kautta Turkuun. Viime vuosina reitillä on ajettu vain koululaisliikennettä Puistonkulmasta Piikkiöön.

Varissuolta Puistonkulmaan on ajettu myös pitkin Littoistentietä (radan vartta). Lopetettu reitti on myös Turusta Kauselan kautta Littoisiin.
 
Eikös 191 ajanut 90-luvun loppupuolella Vahto-Turku-Lauste-Itäkeskus-Littoinen-Kirismäki-Piikkiö reitillä?
 
Ennen Helsingintietä Littoisten autot ajoivat Turun ja Varissuon välin reittiä Hämeensilta - Teollisuuskatu - Kalevantie - Littoistentie.

Helsingintien ja rantaradan myllerrysten aikana Littoisten autot kiersivät erikoista reittiä Kiinamyllynkatu - Lemminkäisenkatu - Hippoksentie - Teollisuuskatu - Tierankatu - Voimakatu - Peronkatu - Kalevantie - Littoistentie. Näiltä ajoilta on vieläkin jäljellä joitakin sinisiä pysäkkimerkkejä Lemminkäisenkadun varrella.

Littoisten linja lienee palannut Kupittaan aseman tuntumaan ja Kalevantien länsipäähän jossain vaiheessa. Hippoksentien tasoristeys nimittäin suljettiin ennen TLO:n linjaketjutuksen alkamista. Mentiinkö Tykistökatua vai Savitehtaankatua? Vai ajettiinko sittenkin Lemminkäisenkatua Jaanintielle asti? Omat muistiinpanoni eivät sitä kerro, sehän oli maaseutulinja ja näköhavaintojen kannalta "väärällä" puolella kaupunkia.

Vuonna 1996 TLO:n linjaketjutusten myötä Littoisten autot saivat linjanumerot ja kiersivät pari vuotta Lausteen kautta, kuten JuTa jo mainitsikin. Liikenne siirtyi linjan 110 hoitoon vuonna 1998.

Kauselan kautta ajaminen loppui ilmeisesti samalla, kun Lausteen kautta ajaminen alkoi?

Ruohosen Liikenteen vihkosessa vuodelta 1983 (hinta 1 mk) on aikataulu ohikulkutietä kulkeneelle linjalle Turku - Oriketo th - Suopohja th - Kirismäki - Piikkiö. Mikähän tuo Orikedon tienhaara on mahtanut olla? Vai ajettiinko peräti Maarian kirkon kautta?
 
Urani alkuaikoina 1997-98 ajelin 191 linjaa Vahto - Rusko - kauppatori -tuomiokirkon edusta - Hämeenkatu - Kiinanmyllykatu - Lemminkäisenkatu- Lauste - Varissuo - joko Kultanummen kautta tai suoraan monitoimitalolle - Sippaantie lenkki tai suoraan Verkakaareen ja Hiiskanaukealle ja Kesämäen kautta Kaarinan linja-autoasemalle. Sunnuntain viimeinen lähtö meni Sippaantieltä Ohikulkutielle ja Nunnaan ja Verkakaaren kautta Kaarinaan. Kertaakaan ei ollut matkustajia kyseisellä linjalla. Osa vuoroista ajettiin Piikkiöön joko suoraan keskustaan tai Kirismäki kiertäen. Sama kierros tehtiin myös välillä, kun tultiin Toivonlinnasta Kirismäen kautta koulukeskukseen ja uudestaan kirkon pysäkiltä kohti Turkua.
 
Takaisin
Ylös