Ilmakuvia Turusta vuosien takaa

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
778
Turun seudun karttapalvelussa on nyt nähtävänä historiallisia ilmakuvia vuosilta 1973 ja 1986. Osoitteesta http://opaskartta.turku.fi kun valitsee ilmakuvat ja sieltä sitten ruksaa haluamansa kuvausvuoden, niin pääsee nostalgiamatkalle menneisyyteen!

Olen näkevinäni vuoden 1973 kuvissa raitsikkakiskoja Martinmäessä - vai ovatko ne sittenkin kiskojen kohdalle tehtyjä paikkauksia? Monet lähiöt ovat vielä kesken tai kokonaan rakentamatta. Ainakin Nättinummessa näyttäisi olevan ykkösen bussi Eskonkadun kääntöpaikalla ja kolmosalue on vasta rakenteilla. Oma kämppäni Runosmäessä on vielä pelkkää metsää ja liekö tuolla jokunen maajussikin töissä keskellä nousevaa betonilähiötä... Nelonenkin näyttäisi odottavan lähtöään karkkitehtaan kääntöpaikalla. Myllysiltaakaan ei silloin ollut! (No eipä ole nykyäänkään...)

Ilmakuvat ovat omana karttatasonaan, joten poistamalla ruksin saa näkyviin uusimman ilmakuvan samasta kohtaa.
 
Turun seudun karttapalvelussa on nyt nähtävänä historiallisia ilmakuvia vuosilta 1973 ja 1986.

Kiitos vinkistä. Vuosien 73 ja 86 välillä näkee mm. näppärästi Ylioppilaskylän itäpuolen ilmaantumisen. Tuore ilmakuva taitaa sitten olla jokirannan uusimpien rakennusten perusteella viime kesältä.
 
Olen näkevinäni vuoden 1973 kuvissa raitsikkakiskoja Martinmäessä - vai ovatko ne sittenkin kiskojen kohdalle tehtyjä paikkauksia?

Ilmakuvassa erottuvat selvästi vielä purkamattomat Stålarminkadun Martin- ja Kuninkaankartanonkatujen risteysten kaarteet ja Korppolaismäen kääntösilmukka. Sigyn löytyy takilatta ja pressulla peitettynä Suomen Joutsenen takaa. Tukholman laivan laiturissa odottaa s/s Bore lähtöä Skeppsbroniin.

Niin – ja kyllä raitsikoitakin löytyy. Turun vanhalla kassulla on kuusi vaunua seinää vasten, ja rompparilla Karjaan radan varrella näkyy kolme vaunua rinnakkain
 
Viimeksi muokattu:
Aavevaunu 52 on Merimieslähetysseuran korttelin koilliskärjessä, josta se sittemmin on ilmeisesti siirretty paremmin näkyvälle paikalle raiteenpätkän päälle. Myös teliperävaunu 141 löytyy Mäntymäestä. Sen tunnistaa helposti kattoluukuista ja suipoista päädyistä.

Ykkösellä oli tiheä vuoroväli, kun Linnankadun osuudeltakin löytyy ainakin viisi keltsikkaa.
 
Takaisin
Ylös