Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - kesä 2011

Suuret purjealukset lipuivat jälleen Aurajokeen ja sehän vaikuttaa liikenteeseen: Martinsillalta Aurajoen alajuoksulle päin Itäistä Rantakatua pääsee vain keskustaan suuntaan. Niinpä normaalisti jokirantaa kulkeva liikenne Hirvensaloon ja Majakkarantaan ajaakin Martin- ja Stålarminkadun kautta. Kuvakavalkadi alkaa tästä.
 
Miksei täällä kukaan puhu joukkoliikennelautakunan ulottamisesta naapurikuntiin?
Ainakin lehdet sitä hehkuttaa.
 
TYKSissä syttyi aamulla 2.9.2011 kaapelipalo ja sehän aiheutti mittavan pelastusoperaation. Kiinamyllynkatu suljettiin, ja linjat 6, 109, 110, 192 ja 320 joutuivat poikkeusreiteille. Aamulla näin kuutosen kulkevan Vaalaan Savitehtaankadun kautta ja palaavan sieltä Sirkkalan- ja Kerttulinkatujen kautta torille. Myöhemmin päivällä ajettiin mennen tullen Kerttulinkadun kautta, ja iltapäivällä liikenne oli palautunut normaaliksi.

Palopaikalle tuotiin linja-autoja avustamaan potilaiden evakuoinnissa, mutta ilmeisesti niitä ei operaatiossa sittenkään tarvittu. Valmiudessa olivat ainakin Nyholmin 63 sekä SL-Autolinjojen 133 ja 581.

Syyskuun kuvakavalkadi alkaakin tähän tulipaloon liittyvillä kuvilla.
 
#64 MYF-414 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne
#65 MYF-272 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne
#69 MYF-264 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne

MYF-412 - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne

#111 GBX-730 Muurinen - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne
 
Muuriselta pitäis kuulemma olla kolme autoa hesassa vuokralla , mahtaako auto 110 (EGT-444) olla siellä myös kun ei ole Turussa aikoihin näkynyt?
 
#64 MYF-414 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne
#65 MYF-272 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne
#69 MYF-264 Nyholm - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne

MYF-412 - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne

#111 GBX-730 Muurinen - lainassa/vuokralla Pohjolan Liikenne

Lisäisin aikaisempaan listaani myös nämä yksilöt:

98# Andersson (Pulssin teippauksissa) - lainassa (palautettu?)
63 # Nyholm - ollut lainassa


Suurin osa näistä on tietojen mukaan palautettu jo Turkuun.
 
Westendillä vuokralla olleet teliautot on palautettu Turkuun, mutta Pohjolan Liikenteellä olevat 8 autoa ovat vielä Pääkaupunkiseudulla.
 
TuKL 12 on saanut ylleen tilaajavärit.

Linja 320 torilta Runosmäkeen klo 16.22 ajoi tänään suoraan Tampereen valtatietä kiertämättä Rieskalähteentien kautta. Kuljettaja huomasi virheensä juuri ennen Parrantien valoja, muttei sitten vaivautunut enää mitenkään paikkaamaan erhettään. Minua ei oikaisu haitannut, mutta ehkäpä sitä rouvashenkilöä, joka Markulanpuistossa poistui kyydistä - puhumattakaan potentiaalisista asiakkaista Rieskalähteentien pysäkeillä...
 
Uusi Myllysilta avattiin 19.9. klo 10 liikenteelle ja bussit palasivat notkahdusta edeltäneille reiteilleen lukuunottamatta linjoja 55 ja 56, joiden reitti muutettiin pysyvästi kulkemaan teatterin kautta. Kuvasatsi alkaa tästä. Huomaa myös TuKL 20:n uusi kuosi!

SL 733:n kilvet on ohjelmoitu uudestaan - näyttää vain siltä, että on epähuomiossa ajettu Säfflen helmitaulukilpien ohjelma leditauluun.
 
Takaisin
Ylös