Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - kesä 2011

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
778
Kesäaikataulut astuivat voimaan tiistaina 26.4.2011 ja samalla Liedon linjat 280-285 siirtyivät linja-autoasemalta Kauppatorille. Myös linjojen 55 ja 56 reitti muuttui keskustassa. Ensimmäisen kesäpäivän ja alkukuunkin tunnelmia täällä.
 
Uusia pysäkkejä on ilmestynyt katukuvaan: linjalle 20 Köydenpunojankadun länsipäähän pysäkkipari sekä linjalle 28 pariton pysäkki Aurorankadun varteen Liljalaakson tienhaaran kohdalle Kuninkojantielle päin ajettaessa. Kaikki nämä ovat toistaiseksi nimettömiä ja numerottomia.
 
Uusi palvelutoimisto avautuu piakkoin. Mielestäni toimisto muuttaa ehdottomasti parempaan paikkaan, näin se tulee olemaan mainos itsessään. Tosin nyt nämä toimiston valomainokset ulkona on siinä mielessä huonoja, että ainakaan päivän valossa en meinannut erottaa valkoista tekstiä keltaiselta pohjalta. Mutta toimiston esteettömyys, toisin kuin vanhan toimipisteen, on ehdoton parannus. Toivottavasti toimistolla voi maksaa myös pankki- ja luottokorteilla, sillä näin kauppatorilta nouseville korttien lataus pankkikortilla olisi jälleen mahdollista. Samaten tietysti myös matkailijalippujen osto kortilla olisi hyvä homma. Myös isot aikataulunäytöt ovat hyvä homma.

Mutta kuten niin moni muukin Turun kiinteistöhanke, myös tämän kulut nousi pilviin kun hanke eteni. Joten kallis toimisto, on sitten syytäkin olla hyvä! (Mieluummin toki nämä rahat olisin itsekin laittanut parempaan liikennetarjontaan). Kiinteän kivijalkatoimiston lisäksi olisi mielestäni perusteltua kehittää aktiivisemmin myös verkkosivuja kohti sähköistä lipputoimistoa. Vaikka nykyisellään on brahea, korttien nettilatausta, voisi myös erilaiset korttihakemukset ja uusien korttien tilaaminen netitse olla hyvä lisä tuohon tarjontaan. Eli, tilaat netissä uutta korttia, jonka posti toimittaa seuraavaksi työpäiväksi asiakkaalle. Myös matkailijakortin tilaus samalla periaatteella voisi olla hyvä idea. Ja tuohon vaikkapa euron toimitusmaksu, jonka välttää kun tilaa esim. vähintään kaksi matkailijakorttia. Näin Turkuun tuleva voisi hyvin jo matkaa suunnitellessaan tilata moisen kortin. Ja posti voisi kortin mukana hyvin kuljettaa vaikka pienen painetun liikenneoppaan, jossa kartat, tiedot braheen, linjaopas suosituimpiin kohteisiin jne.
 
Tässä poimintoja viikon varrelta:
2.5.
Tukl
#102 - Vuoti pahasti 50 sarjan linjalla iltapäivällä.
#14 - Hajonnut Perämiehenkadulle Niilonkadun pysäkin kohdalle. Majakkarannan suuntaan.
 
Onkos jollain tietoa Liljalaaksoon mahdollisesti tulevista linjoista? Ahtaan tuntuisen kääntöpaikan (?) reunaan on ilmestynyt peitetty pysäkkimerkki ja pysäkkilevennyksiähän siellä on jo ollutkin.
 
TuKL 19 mainostaa Pulssia, ja 26.5.11 liikenteeseen tulleet hybridibussit mainostavat itseään. Kuvia.
 
Jalon #33 Wiima tilausajossa Eerikinkadulla 31.5. Ensimmäinen kerta meikäläisen kohdalla kun tuo auto meni ohitse.
 
Uusi palvelutoimisto avautuu piakkoin. Mielestäni toimisto muuttaa ehdottomasti parempaan paikkaan, näin se tulee olemaan mainos itsessään. Tosin nyt nämä toimiston valomainokset ulkona on siinä mielessä huonoja, että ainakaan päivän valossa en meinannut erottaa valkoista tekstiä keltaiselta pohjalta. Mutta toimiston esteettömyys, toisin kuin vanhan toimipisteen, on ehdoton parannus. Myös isot aikataulunäytöt ovat hyvä homma.

No niin. Nyt olen itsekin käynyt (vihdoin) tässä uudessa toimistossa, ja voin hyvin yhtyä kommenttiisi. Parempi paikka ... todellakin! :cool:
 
TLO kertoo aikatauluissaan, että 6.6. alkaen linjojen 11 ja 192 lähtöpaikka on Valkeavuoren koululla, mikäli autot eivät tule Littoisista. No, eipä näkynyt Valkeavuorella tänään 7.6. linjan 192 lähtöä klo 17.15 eikä linjan 11 lähtöä klo 17.55. Kuvausretken pääkohde jäi siis kuvaamatta!
 
Pysäkkimuutoksia Kauppatorilla 11.6.2011.

Tangomarkkinat -toritapahtuman aikana 11.6.2011 seuraavat Kauppatorin lähtöpysäkit siirretään eri paikkoihin:

Linja 13 Uittamon suuntaan lähtee pysäkiltä T22 (Kauppiaskadulta ennen Eerikinkadun risteystä). Muutos voimassa 11.6. klo 6.00 - 17.00.

Linjat 11, 110, 111, 116, 192 Littoisten, Kaarinan, Paimion suuntaan lähtevät sijaispysäkiltä Aurakadulta ennen Yliopistonkadun kulmaa. Muutos voimassa 11.6. klo 10.30 - 15.00.

Silmäni eivät siis suinkaan valehdelleet, kun tuon ylimääräisen pysäkin Aurakadulla (tänään) näin... :tongue:
 
Turkubus 15 (teli-Vega) näkyy kalvenneen TLO-väreistä kokovalkoiseksi. Havainto 7.7. Ruskon linjalta.
 
Uutta joukkoliikenneinfraa:

Ruskolla uuden Päällistönmäentien pohjoispäähän on ilmestynyt pohjoisen suuntaan vievä paikallisliikenteen pysäkki. Uudella tolpalla ei ole vastinparia tien toisella puolella, eikä ainakaan vielä siitä mikään linja kulje.

Lentokentän liepeillä uuden Aerotien (eli Moisiontietä Lentoasemantien eteläpuolella korvaavan tien) varrelle on rakennettu pysäkkitaskut Kopteritien risteykseen (Kaukokiidon terminaalin kohdalle), ja lisäksi on rakennettu kääntöpaikka Aerotien ja Aviatien risteykseen (eli siihen missä näihin päiviin asti ristesivät Siipitie ja Soralankatu). Pysäkkitolppia näissä ei näkynyt. Mikähän linja sinne on tarkoitus vetää? Joitain ykkösen tai kaksykkösen yksittäisiä vuoroja?
 
Takaisin
Ylös