Talviaikataulut 2012 - 2013

Liittynyt
4 Marraskuu 2010
Viestit
140
En huomannut asiasta muuten topicia. Nyt tuo kyseinen kaupunkieepos on jo laajasti jaettu Turun seudulla, joten aloitetaanpa tuon ruotiminen.

Oma huomio kiinnittyy jälleen linja 99. Nyt uudistus on se, että Varissuolla kierretään tuo "lenkki" eli mennään Karvataskunkadun kautta. Minusta koko paketti koskien linjaa 99 olisi syytä laittaa uuteen uskoon. Nyt tuon Varissuon lenkin kautta matka-aika Uittamolta tai vaikka Haritusta on usein pidempi jo Hannunniittuun mennessä kun 99:llä. Minusta 99:n kaltaisen kehälinjan tulisi olla mahdollisimman vähän kiertelevä ja siten tehokas tapa mennä lähiöstä toiseen. Nyt se ei sitä ole. Toki jollekin tuo reitti on paras ratkaisu. Mutta oikeasti sinänsä hyvällä ajatuksella jatkaa reitti Skanssista Vasaramäen kautta Ilpoisiin ja Haritun kautta Uittamolle on hieno, mutta palvelutaso (kesäisin ja lauantaisin joka toinen tunti) ja arkisinkin kerran tunnissa, on aika heikko. Lisäksi etenkin Ilpoisten reitillä on päällekkäisyyttä normi linjaston kanssa, koska Skanssista voi hyvin ne pari - kolme matkustajaa mennä vaihtaen 9 => 61.

Itse pilkkoisin nykyisen 99:n seuraavasti:
-Uittamo - Skanssi - Vaala - Varissuo. Ajoväli 30 - 60 minuuttia. Synkronointi koulujen ja työpaikkojen yleisten alkamisaikojen kanssa, ajetaan klo Ma - Pe 6.30 - 22.00, La 10-16.
-Harittu - Skanssi - Kupittaa as. - Halinen - nykyistä 99 reittiä Pernoon asti. Ajoväli 60 minuuttia. Yhteensopivuus Helsingin junien + etenkin TYKSin työvuorojen kanssa kanssa, liikennöinti Ma-Pe 6.30-22.00. La 10-16
-Skanssi - Vaala - Varissuo (ilman lenkin kiertoa) - edelleen nykyisen 99 reittiä Pernoon. Limittäin edellisten kanssa siten, että Skanssi - Varissuo väli on 15-30min, näin palvellaan hyvin aluetta, joka on kauppakeskuksen kohderyhmää + edellä mainitun kanssa Halisista eteenpäin 30 min ajoväli. Liikennöinti Ma- Pe 7.00-21.30 ja La 10.30-16.30

Kahdelle jälkimmäiselle ajantasaus myös Halisiin. Tällä tavoin linjakokonaisuudesta tulee selkeämpi ilman hankalia kirjainsymboleita. Ja resurssointia tulee nykyisestä 99:stä, mutta voidaan aivan hyvin pohtia myös linjojen 90 ja 91 mielekkyyttä ja toimivuutta, koska esimerkiksi Varissuo - Peltola välillä kulkee merkittävä matkustajaosuus reitistä ja siten toiminnoissa päällekkäisyyttä.
 
Nyt tuo kyseinen kaupunkieepos on jo laajasti jaettu Turun seudulla, joten aloitetaanpa tuon ruotiminen.

Aasinsiltana käyköön tuo lause avauskommentista. Taas kerran ei ole jaettu noita aikatauluja ydinkeskustassa. Missäpäin Turun-foorumilaiset ovat noita postiluukuistaan saaneet. Ketään 20100 alueella? Ihmetellä täytyy että kun melkein asuu JLT-palvelutoimiston kupeessa, niin eipä vaan tule aikatauluja perille. Sitten jos erehtyy kysymään päivääkin ennen voimaantuloa, niin johan ollaan käsiojossa rahaa vailla aikataulusta. Mikäli ovat tulleet voimaan, eikä ole saanut sellaista niin johan pitää olla melkein valaehtoinen paperi ettei ole saanut aikataulua. Siis jos aikoo sen silloin maksutta saada.

Offina sivuten ihmettelen JLT-"palvelupisteen" hinkua rekisteröidä haltijakohtaiset kortit, eli heidän pitää saada oikein nähdä henkilöpaperit että kuka sen kortin osti. Eri asia jos on jokin alennus tai muu syy, mutta normi aikuisten kortit. Kerran kysyin syytä toimintaan, niin sain vain hapanta naamaa ja epämääräistä sättimistä vastauksena. Kaiken huippuna on ettei löytöpalkkiota makseta, voi vain kysyä kuka vaivautuu palauttamaan löydetyn kortin - tuskin kukaan. Aikoinaan "vahingossa" kortteihin tuli teksti että maksetaan löytöpalkkio, minkähänasteinen vahinko oli vai oliko tarkoitushakuinen "virhe". Pahoittelen mikäli joku suivaantui offtopicista ja JLT-kritiikistä. Turussa kaikki hyvin?
 
Varissuon linjojen arjen 10 min. vuoroväliä on jatkettu illalla klo. 21 asti. Tämän jälkeen väli on 15 min. liikenteen loppuun. Näillä linjoilla on Varissuolta siis 104 lähtöä vuorokaudessa. Kun vielä lisätään linjojen 12 ja 320 lähdöt, saadaan kokonaismääräksi 157 lähtöä/vrk. Jos ajatellaan mukaan vielä 99:n Käynnit Varissuolla, näitä on siis 29 per suunta, saadaan yhteensä huikeat 215 lähtöä vuorokaudessa!
 
Varissuon linjojen arjen 10 min. vuoroväliä on jatkettu illalla klo. 21 asti. Tämän jälkeen väli on 15 min. liikenteen loppuun. Näillä linjoilla on Varissuolta siis 104 lähtöä vuorokaudessa. Kun vielä lisätään linjojen 12 ja 320 lähdöt, saadaan kokonaismääräksi 157 lähtöä/vrk. Jos ajatellaan mukaan vielä 99:n Käynnit Varissuolla, näitä on siis 29 per suunta, saadaan yhteensä huikeat 215 lähtöä vuorokaudessa!



Luulisi riittävän tuo kyllä :)
 
Jaa kyllä se talvikirja on Ihalaankin tullut, en vaan ollut huomannut sitä muitten postien joukossa.. :(
 
Takaisin
Ylös