Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Näytetään tulokset 31-34/34

Viestiketju: TLO uhkaa lopettaa 300 bussivuoroa Turun seudulla

 1. #31
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  823

  oletus Vs: TLO uhkaa lopettaa 300 bussivuoroa Turun seudulla

  Jepp, mitä lueskelin JL-lakia läpi äskön, niin ylläkerrotun mukaisesti se menee suunnilleen.

  Mulle on aivan sama onko liikenne itsekannattavaa vai PAS-mukaan järjestettyä, kritiikki onkin enemmän aikataulutuksta ja Matkahuollon km-pohjaisen tariffia vastaan. Karsintaa voisi tehdä jopa rankemmin, iltojen ja viikonloppujen lisäksi 10-14 välissä on havaintojeni mukaan hyvin paljon jopa täysin tyhjiä vuoroja. Niin JLT kuin TLO vuoroissa.

  Onko jossain jo tehty päätöksiä tai esityksiä 32/42 sopimuksen option käyttöön ottamisesta Ihalan puolelle ja minkälaiselle reitille?
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 20.02.2013 kello 21:29. Syy: ylimääräiset rivinvaihdot pois

 2. #32

  Liittynyt
  04.11.2010
  Viestejä
  140

  oletus Vs: TLO uhkaa lopettaa 300 bussivuoroa Turun seudulla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut TAKAMOOTTORI Näytä viesti
  No juurihan minä lupasin, että muutoksia on tulossa. Ei saa olla hättänen! Vakavasti ottaen yhtenäinen lippu yms. systeemi on pakkokin tulla, liikenteen kilpailuttamista ei varmaan kukaan kuljettaja toivoisi laajennettavan - vaikka siinä niin käykin.
  Itse en täysin ymmärrä tätä kilpailutuspeikkoa. Mikä muu ala nykyään on sellainen, jossa ei ole kilpailua? Tiedossa on toki, että joissain tapauksissa kilpailutus on tuonut ongelmia kuljettajille, mutta noin pääpiirteittäinhän tulisi noudattaa Lonka-sopimusta. Lisäksi pitkät sopimusajat, jotka Turussa ovat olleet 10 vuotta, tuovat turvaa työntekijälle. En tarkoita, että kilpailutuksella pitäisi halpa hinta repiä kuljettajien selkänahasta. Kilpailu on se, joka vie toimialaa eteenpäin ja mitä parempi enemmän matkustajia, sen enemmän kuljettajillakin on töitä. Suomen joukkoliikenteessä siirrytään nyt suunnitelmataloudesta markkinatalouteen, kuten kaikilla muilla aloilla on tapahtunut jo aikaa sitten.

  Yksittäisten hiljaisten vuorojen karsinta ei ole perusteltua, koska kuten hyvin tiedetään, joukkoliikenteessä on keskeistä kokonaisuus. Esimerkiksi hän, joka on vuorotyössä, tarvitsee myös noita hiljaisia vuoroja. Jos niitä ei ole, hän valitsee henkilöauton.

 3. #33
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  03.09.2005
  Viestejä
  45

  oletus Vs: TLO uhkaa lopettaa 300 bussivuoroa Turun seudulla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut dreamy83 Näytä viesti
  Tarkoitan, että jos menisin esimerkiksi tervehtimään vaikka Raisiossa asuvaa sukulaistani kertalipulla, pitäisi ensin maksaa Turun lippu ja sen lisäksi TLO:n lippu. Ei siis keskinäistä vaihto-oikeutta. Ja se ei ole tältä vuosituhannelta. Tämä on outoa, kyllä Turku, Kaarina, Raisio, Naantali nyt on ainakin ovat jokseenkin yhtenäistä kaupunkialuetta ja näiden kanssa samaan työssäkäyntialueeseen kuuluu kyllä ainakin vielä Lieto ja miksei myös Paimio, Mynämäki ja Parainen tietyin varauksin. Varsinkin ensin mainittujen alueilla tulisi olla yhtenäinen lippujärjestelmä ja linjasto ja palvelutason tulisi olla samalla tasalla. Tämä nykyinen järjestelmä on niin sekava, että se ei tue joukkoliikenteen käyttöä ja siksi nämä päällekkäisyydet on syytä purkaa ja siirtyä yhteen lippujärjestelmään, joka on viranomaisen ylläpitämä.

  Tuo keskinäisen vaihto-oikeuden puuttuminen tekee sen, että kertalippu sukulaiseni luo on lähemmäs 7 € suunta. Lisäksi Littoisissa on pyhäliikenne lähes kokonaan lopetettu. Kenen mielestä tämä tällainen on hyvä tilanne tai sellainen, että se ei ole surkea?
  En tiedä missä mahdat asustaa, mutta jos oot menossa Raisioon niin voit ostaa jo ekasta autosta lipun perille, mikäli eka autokin on seutulinjalla. Esim. Littoisista 110 linjalla voit ostaa lipun suoraan Raisioon. Tai jos hyppäät Varissuolta 110 kyytiin niin voit siitäkin ostaa lipun suoraan Raisioon.

 4. #34

  Liittynyt
  04.11.2010
  Viestejä
  140

  oletus Vs: TLO uhkaa lopettaa 300 bussivuoroa Turun seudulla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rokko Näytä viesti
  En tiedä missä mahdat asustaa, mutta jos oot menossa Raisioon niin voit ostaa jo ekasta autosta lipun perille, mikäli eka autokin on seutulinjalla. Esim. Littoisista 110 linjalla voit ostaa lipun suoraan Raisioon. Tai jos hyppäät Varissuolta 110 kyytiin niin voit siitäkin ostaa lipun suoraan Raisioon.
  Tiedän toki tämän. Mutta on huomioitava, että Turussa on huomattavan paljon alueita, joissa seutuliikenteen auton käyttö ei ole realistinen vaihtoehto. Lisäksi usea seutulinja menee alueilla niin harvoin (kuten mainitsemasi 110 Varissuon läpi pyhäpäivinä vain 2-3 kertaa päivässä), ettei se ole siinä mielessä mitenkään potentiaalinen jatkoyhteys torille / torilta. Ja kuitenkin fakta, että useat satunnaiskäyttäjät eivät tiedä, mikä on seutulinjan bussi ja mikä ei. Järjestelmän selkeyden vuoksi tulee seudulla nykyisten järjestelmien sijaan olla vain yksi järjestelmä, kuten on käsittääkseni tulossakin (vihdoin viimein).

Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Osa koululaislinjoista lopettaa liikennöinnin jo 4. kesäkuuta
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.05.2012, 08:50
 2. Työtaistelu uhkaa lamauttaa junaliikenteen
  kirjoittanut Aleksi.K foorumissa Junat
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 16.06.2009, 18:29
 3. Paneelikeskustelu 29.4 klo 18: Raide- ja hiilineutraali liikenne Turun seudulla
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Turun paikallisliikenne
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 30.04.2009, 20:15
 4. HelB lopettaa Pitäjänmäen varikon
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 5
  Viimeisin viesti: 05.04.2007, 19:29
 5. Yli 500 bussivuoroa lakkautusuhan alla
  kirjoittanut JT foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 13.10.2005, 13:37

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •