Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - kevät 2013

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
773
5.1.2013:

Sattuipa torilta 14.22 lähteneessä Runosmäen bussissa: Äiti istui lapsensa kanssa bussin etuosassa ja oli jäämässä pois, muttei ollut ihan varma missä poistumispysäkki tarkalleen ottaen on. Kun maisemat näyttivät riittävän tutuilta, antoi äiti lapselle luvan painaa nappia. Mutta voihan nenä - joku aikuinen oli ehtinyt jo painaa eikä kello kilahtanutkaan. No, kuljettajapa näppäränä poikana kuittasi aiemman painalluksen ja pyysi lasta kokeilemaan vielä kerran. No johan kilahti! Näin saatiin lapselle hyvä mieli, ja kiitokset sinkoilivat suuntaan jos toiseenkin ja koko bussin väki tuli iloiseksi!

Ja sitten teknillisempää havainnointia: TuKLin hybridi nro 21 ajeli tänään nelosella (kuva); myös männäviikolla bongasin hybridin neloselta. Ja olipa jonain joulunajan pyhäpäivänä 53:llakin hybridikyytiä tarjolla. Anderssonin hybridi-GD:tä en viime aikoina ole havainnut - minne lie hävinnyt?
 
Anderssonin bussin n:eek: 78 takaovi on sidottu kiristäjähihnalla lujasti kiinni. Myöskään pysäkkinäyttö ja kello eivät toimi.
 
Westendin Linjan 10 on turkulaistunut ja ajeli Andersson 17:nä kakkosella 16.1. Tilaajaväritys on häivytystä vaille valmis. Aiempi 17 ("Boa") lienee siis siirretty muualle.
 
Pelisilmää oli Anderssonin auton 65 kuskilla kello 15:40 Muhkurista lähteneellä vuorolla. Kuski ei tohtinut ajaa punaisia päin Koulukadun ABC risteyksessä. Sen sijaan, että bussi olisi jäänyt suojatielle, ajoi kuski suojatien yli kevyelle liikenteelle hankalassa paikassa, mutta ei kuitenkaan tukkinut risteystä - peukku ja hatun nosto. Tuosta autosta on Nyholmin tekstit pois, mutta muuten se on vielä vanhoissa TLO:n väreissä.

Ilman hatun nostoa jää Savonlinjojen auto 985, vuoro Kauppatorilta Ilpoisiin 18:45. Pysäkeillä jäätiin jalkakäytävän reunasta inhottavasti siten, että bussista oli poistuttava edellisen bussin jättämään liukkaaseen pyörän jälkeen ennenkuin pääsi jalkakäytävälle.
 
Eilen aamulla (19.1) Kauppatorilta Ruskolle lähtenyt Turku Bus (Lehtisen Linja) #8 tai 9 (en tarkalleen muista) Scania Vest Center L lähti linjallaan 10 minuuttia liian aikasin Kauppatorilta. Itse hämmästyin kuin odotin bussia Länsikeskuksessa ja tulikin 10 min etuajassa.

Itse oli ainut matkustaja kyydissä ja kuljettaja halusi tietää minne menen ja poikkesi reitistään ja ajoi suorinta reittiä Ruskolle.

Melkoista tomintaa sielä Turku Bussilta....toki minulle kelpasi!
 
Går fyran numera till Pargas? No ei nelonen sentään Paraisille mene - TuKL 25 vain mainostaa saaristokaupunkia.

21.1. noin klo 17.40 oli linja-autoasemalla sekä GD että Ikarus menossa kohti Muhkuria linjalla 20, ja laiturialueella kiinalainen ohitti unkarilaisen. Yksilöistä ei ole tarkempaa tietoa, koska olin juuri silloin matkalla kotiin linjalla 18, jolla samaan aikaan oli myös menossa peräkkäinajo. Torilta ei lähtenyt autoa 17.27, mutta sitten kymmenen minuutin päästä lähti kaksi autoa.
 
Takaisin
Ylös