Havainnot paikallis- ja lähiliikenteestä - kevät 2013

Forumissa tehty remontti on valmistunut, ja 1.3.13 otettiin Kauppatorilla taas käyttöön pysäkki T3, jolle palasivat väistötiloistaan linjat 12, 14, 15, 55 ja 56. Näiden linjojen väistötiloista väistänyt linja 100 palautettiin ortodoksikirkon edestä Aurakadulle T1:een. Viime kesän jalkakäytävätyömaa siirsi linjat 8 ja 20 pois Eerikinkadulta, ja nyt linja 20 palautettiin Antintalon eteen. Linja 8 jäi kuitenkin pysäkille T22. Mikäli kasin on tarkoitus pysyvästi lähteä Wiklundin kulmalta, on lähes kolmen vuoden tauon jälkeen torilla tilanne, jossa kaikki linjat ovat omilla tolpillaan.

Maaliskuun kuvakavalkadi alkaa näillä pysäkkijärjestelyillä sekä Jalolta (nro 42) TuKLille (nro 35) siirtyneellä Volvolla.
 
Se jonkinlainen aparaatti on kortinlukija, ja sille kun näyttää korttiaan, niin vieressä oleva monitori kertoo mitä kortilta löytyy. Omaa Tuplaani kun sille vilautin, sain tietää, että kortilla on saldoa 5,15. Siitä se lasin läpi sen kortin näppärästi luki.

Ja aparaatti siis myös aktivoi nettilatauksen. Omalla kohdallani aparaatti kertoi, etten ole nettilatausta tehnyt.
 
15.3.13: Raideliikenneonnettomuus sotki pahoin liikennettä Vanhalla Tampereentiellä, kun juna pysähtyi tasoristeyksen tukkeeksi. Maarian kirkon kautta kulkevat bussilinjat olivat helisemässä, kun myös Tengströminkadun tasoristeyksen puomit olivat alhaalla. Enpä niistä poikkeusreittikiemuroista lopulta selvää saanut, mutta jonkun kuvan sain napattua. Lyhyt bussikuvasarja alkaa tästä.
 
Anderssonin bussista n:eek: 8 on jo pitemmän aikaa puuttunut keskiovesta seuraavan vasemmanpuoleisen penkin piippinappi.
 
Anderssonin bussista n:eek: 38 on keskiovesta kolmas piippinappi oikealla tipahtanut, ja bussissa n:eek: 12 ei takaovi toiminut, vaikkei asiasta ollut ovessa lappua.
 
Anderssonin bussissa 88 oli keskiovesta seuraavan oikeanpuoleisen piippinapin kohta teipattu. Ei luulisi ammattitaitoiselta autosähkäriltä menevän kuin pari minuuttia nappulan vaihtamiseen. Usein joutuu ystävällistä kanssamatkustajaa pyytämään piippaamaan.
 
Takaisin
Ylös