Havaintoja ja uutisia Turun ja seudun liikenteestä - kesä 2013

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
773
22.4.2013 astuvat kesäaikataulut voimaan ja torilla vaihdetaan joidenkin linjojen lähtöpaikkoja. Ykkönen tulee lentokentältä torille jatkossa Aurakatua ja pysähtyy ruotsalaisen teatterin ovella, josta Ihalan linja siirtyy Yliopistonkadulle. Lentokentälle ykkönen lähtee Eerikinkadulta palvelutoimiston ovelta. Ykkösen nykyiset tolpat Eerikinkadulla ovat jatkossa linjojen 4, 6, 9 ym. käytössä. Ruissalon lähtö siirtyy Vienolan paikalle, ja Vienola siirtyy pykälää taaemmas.

Poistuvia lähtöruutuja voi tutkailla esim. tästä kuvasta eteenpäin kelaamalla (välikevennyksenä kuvia Korppolaismäen suunnalta).
 
Niin se kesä koitti ja toripysäkkejä vaihdettiin - kuvakavalkadi alkaa tästä.

Näihin liittymätön havainto: Linjan 18 aamussa Muurinen 107 (Lahti 402, entinen Keskuslinjan nro 4).
 
Miten sataman ja Kauppatorin väliä kulkevat ykkösen vuorot (laivojen tulo- ja lähtöaikoina) kulkevat nyt Kauppatorin tulo- ja lähtöpysäkin välin? Ennen ne joutuivat tyhjänä ajamaan "kunniakierroksen" Wiklundin korttelin ympäri.
 
Samalla lailla kuin ennenkin kiertävät ykköset Wiklundin korttelia eli Jalohaukkaa. Huiliminen kierrosten välillä lienee nyt helpompaa, kun Yliopistonkadun varressa on paremmin tilaa kuin Kauppiaskadulla.

Katukuvaan on ilmestynyt kilpailevan kaupungin huvipuistoa mainostava bussi. Ja siihen tehtäväänhän sopii hyvän matkaa Tampereen suunnassa majaansa pitävä Turkubussin teli-Vest nro 9.
 
Partiolaiset marssivat Turun keskustassa sunnuntaina 5.5. ja sehän aiheutti järjestelyjä myös bussiliikenteelle. Poikkeusreittikuvakavalkadi alkaa tästä.
 
Torin laidalle on Aurakadulle ja Eerikinkadulle asennettu aikataulunäyttöjä. Enää ei siis tarvitse mennä palvelutoimiston ikkunoita tiirailemaan, kun haluaa selvittää vaikkapa seuraavaa Uittamon tai Jyrkkälän lähtöä.
 
Itse oisin laittanu Scalan tuohon Leffaan- bussin tilalle. En vanhaa volvoa..
 
Teli-Scala ei ois mahtunu tuohon näyttöön. Ois keula tai peräpää jääny ruudun ulkopuolelle. ;)
 
Oletteko panneet merkille, että SL 823 ja 828 liikkuvat nykyisin tilaajaväreissä? Tosin eipä tuo nyt enää mikään iso asia ole, yllättävän paljon vanhempaa kalustoa on maalattu keltaiseksi. Hyvännäköistä ja siistiä, vaikka alkuun minäkin olin vastustavinani yhtenäistä väritystä.
 
Keltaisiksi ovat muuttuneet myös Muurisen 138, Nyholmin 68 sekä Citybussin 17.

Keltaiseksi on syntynyt TuKL 33, ja hänellä on myös kaksossisar nro 32.

Keltaista näkyy nykyään myös Auran suunnalla, sillä Valtasen Liikenteen linja Turku-Aura-Pöytyä-Oripää siirtyi TLO:n hoitoon 3.6.2013. Linjalla on nähty keltaisista ainakin SL 314 ja 315. Myös Turkubussin viitonen on tällä linjalla nähty.
 
Lisäksi Nyholmin 62 saanut tilaajavärit, 75 on menossa maalaukseen kuin myös Jalon 27.
 
Ja nyt näyttää siltä, että SL-Scaloja maalataan oikein urakalla keltaiseksi. Ei taida ensi kevään jälkeen olla Turussa montaa perinteistä Savonlinjan väristä autoa, kun Säffletkin saavuttaa 15 vuoden iän, ja muuttuvat yhdessä hetkessä täysin käyttökelvottomiksi Turun liikenteeseen.
 
Ja tasataksalla sitten aloitetaan seutuliikenteessä ensi kesästä lähtien. Onko kellään tietoa, ketä tuosta lippujärjestelmän hankinnasta on valittanut? Se on nyt yksi syy tuohon tasataksaan, että valitus on jätetty. Itse pidän tasataksaa selkeänä, mutta sen miinuspuoli on lyhyiden matkojen kallistuminen Turussa. Kokonaisuutena uudistus edelleen tervetullut, sillä nykytila on aivan liian sekava ja myös kallis seutualueilla matkustajalle.
 
Takaisin
Ylös