Kesäaikataulut 2014

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
780
Lautakunnan kokouksessa 4.12.2013 on esityslistalla kesän 2014 aikataulut ja niihin liittyvät reittimuutokset.

Orikedon suunnalla on tapahtumassa melkoinen mullistus, kun 55/56 päätetään Räntämäkeen (vanhalle vitosen kääntöpaikalle), 14/15 kierrätetään Orikedon, Topinojan ja vankilan kautta Saramäkeen sekä Jäkärlän linjat palautetaan vanhalle suoralle reitille.

Muhkurin linja kääntyisi torilla ja loppumatka Caribialle siirtyisi Ihalan linjan jatkeeksi.

Linja 320, jonka uudeksi numeroksi päätettiin 98, olisikin linja 32A ajaen vain väliä Kauppatori-Varissuo. Jostain syystä tämä tulkitaan linjan 32 variantiksi, vaikka ajaa ihan eri reittiä Varissuolle. Olisiko esim. 62 parempi numero? Alkumatka kutosen/kuuskymppisen/kuussatasen reittiä ja loppumatka Varissuolle antaa kakkoseen päättyvän linjanumeron. Saivathan 321 ja 429 nekin uudet omat numerot, vaikka ajavat pitkät matkat peruslinjojensa reittiä.

Esityslista ei mitenkään kommentoi 320:n pohjoispäätä, joten jääkö Kauppatori-Rieskalähteentie-Runosmäki vallan ilman liikennettä?

Ykköselle esitetään myös juhannusliikennettä.
 
Milloinkohan nämä muutokset alkavat näkymään Turun seudun karttapalvelussa?
 
Milloinkohan nämä muutokset alkavat näkymään Turun seudun karttapalvelussa?

Varmaan sitten, kun ne tulevat voimaan. Ja pitäähän lautakunnan ensin päättääkin asiasta. Nythän nuo muutokset ovat vasta esityslistalla.
 
Lautakunnan kokouksessa 4.12.2013 on esityslistalla kesän 2014 aikataulut ja niihin liittyvät reittimuutokset.

Esitetyt muutokset ovat toteutuneet, ja ne on nähtävissä jo ainakin Turun kesäaikataulukirjassa.

Esityslista ei mitenkään kommentoi 320:n pohjoispäätä, joten jääkö Kauppatori-Rieskalähteentie-Runosmäki vallan ilman liikennettä?

Näin näkyy tapahtuneen.
 
Olin kuvitellut linjan 320 olevan linjaa 18 tukevaa lisätarjontaa Runosmäen ja Varissuon osalta. Tarviiko tuota ylipäätään enää Runosmäessä kun 18 on talvikaudella kulkenut jo 8 kertaa tunnissa arkisin? Tuo Rieskalähteentie on vain yksi pikku mutka reitin varrella, sinne haluavilla ei taida olla kovin vaikeaa kävellä Tampereen Valtatien pysäkeiltä...?
 
Tästä oli myöskin yleisötilaisuus kaikessa hiljaisuudessa. Kysymyksiin oli ja vastaukset olivat tyydyttäviä. Mielenkiintoista tietoa kesävihossa Liikennöitsijät ja linjat kohdassa: 6 siirtyy pois Savonlinjalta. Vainio suostui siihen että kaupungin kortilla noustaan kyytiin. Näitä linjoja en enään muista. Mutta seurataan tilannetta. Tämä 6 muuttuu myöskin hurjasti. Lausteelta Varissuon kautta Littoisiin. 110 loppuu kokonaan.
 
Mielenkiintoista tietoa kesävihossa Liikennöitsijät ja linjat kohdassa: 6 siirtyy pois Savonlinjalta.

Itse asiassa nykyisestä linjasta 6 tulee linja 60 (ja 1.7. alkaen myös 600), jonka liikennöintiä SL-Autolinjat jatkaa. Tunnuksella 6 liikennöi jatkossa uusi seutulinja, jonka liikennöinnin TLO voitti kilpailutuksessa.
 
Pahoittelut epäselvästä viestistä. Luin tuoreen aikataulukirjasen ja täytyy todeta että ensin ois kannattanu lukasta vihko lävitse ja sitten kommentoida. Kiitos korjauksesta :)

Mielenkiintoisia muutoksia jokatapauksessa. Yksi asia on jäänyt epäselväksi. Nimittäin missä on esimerkiksi linjan 404 "kaupungin raja" jossa kaupungin kortilla on "päätepysäkki" Tämähän menee Oripäähän.
 
Pysäkkien linjapäreiden päivitys on jo alkanut - uusia linjatietoja näkyy ainakin Suikkilassa sekä Orikedon ja Kärsämäen suunnilla. Mutta unohtuikohan Leafin pysäkiltä Tortinmäen päre?
 
Pitääkin kysyä, että onko tietoo tuleeko koko alueelle nyt samanlaiset keltamustat merkit ja päreet kesän aikana?
 
Näin on tarkoitus. Keltaiset pysäkit, pysäkeille nimet ja numerot sekä linjaluettelot.

Aikataulukirjasta löytyy jo tieto raisiolaisesta pysäkistä 2050 Huuhkajantie sekä Kaanaan päätepysäkin numerosta, joka on 2065. Ruskon aikataulussa mainitaan Ruskotalon pysäkin numeroksi 4020.
 
Ihalassahan oli Förbomin ajoilta periytyneet keltaset merkit aikoinaan, kunnes jostain syystä lasikatosten rakentamisen yhteydessä ilmestyi laittomat siniset merkit.
Hyvä juttu että nyt ne vaihtuu pois, olinkin jo aikeissa tehdä asiasta valituksen. Kunnantalolla joku lie möhlinyt silloin 2007 vai milloinka oli, olen varmaan noista
pysäkkimuutoksista kertonut aikoinaan. PS: Ihalan koulun pysäkiltä oli tässä muutama päivä sitten lyöty sivulasi rikki.
 
Takaisin
Ylös