Havaintoja ja uutisia Turun ja seudun liikenteestä - syksy 2014

401

Liittynyt
30 Elokuu 2014
Viestit
105
Huomasin tänään ilmoituksen:

Tarkista uudet aikataulut ja reitit -
Muutoksia linjoilla 4/40 ja 55/56


Linjojen 4/40 ja 55/56 aikatauluihin tulee muutoksia 22.9.2014 alkaen.

Uusi linja 55A aloittaa liikennöinnin Halisten ja Kauppatorin välillä.

Halisiin kulkee 22.9 alkaen linjat 55, 55A ja 56.

Linjat 4/40 kulkevat jatkossa Kauppatorin ja Amiraalistonkadun/Huolintakadun väliä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Liian lyhyitä linjoja alkaa olemaan.... 4 ja 20 voisi yhdistää? Koska linja-autoasemalle on liikennettä muutenkin. L-pitkällä kadulla olisi kuitekin vielä P3.
 
Tämä "tynkänelonen" hoidetaan Paattisten/Jäkärlän autokierrolla. Paattisilta tuleva auto ajaa nelosen lähtötolpalle ja Portsasta palatessaan kurvaa Paattisten tolpalle.

Lautakunnan pöytäkirjassahan se seisoo: "Linjojen liikennöinti yhdistetään Paattisten ja Jäkärlän linjojen kohteeseen, jota tehostamalla saadaan linjojen 4 ja 40 liikennöinti hoidettua lisäämättä autopäiviä."
 
Juurikin niin se on suunniteltu, että Paattisten ja Jäkärlän kiertoja tehostetaan. Tuo kuulostaa jo heti alkuunsa vastenmieliseltä ajatukselta. Ja tori saa kiertää tosissaan, ensin auto tyhjäksi Paattisten tolpalla, sitten uusi lähtö nelosen tolpalta valmiiksi myöhässä... Ihmetellä täytyy, miksei linjoja 20 ja 4 voi yhdistää, ja samalla oikaista käytännössä tarpeeton Humalistonkadun lenkki pois. En jaksa uskoa, että aikatauluista tulee nyt toimivat. Ne autopäivä säästöt saisi kyllä helposti muualta...
 
ed. kommenttiani kirjoittaessa muistin lukekeeni pöytäkirjoista kyseisen maininnan. Eli nelkku lähtee pois Tuklilta. Mielenkiintoinen talvi tulossa..
 
TLO:n PALVELUTOIMISTO SULKEE OVENSA
Vuodesta 1956 lähtien turkulaisia ja sittemmin myös seutuasiakkaita palvellut toimisto sulkee ovensa suurelta yleisöltä. Silloinen Osuuskunta avasi toimiston osoitteeseen Maariankatu 10 palvelemaan keskitetysti kaikkien kaupunginosien ja linjojen asiakkaita.
Henkilökohtaista palvelua on tarjottu yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa vuodesta 1956 lähtien. Perjantaina 12.9.2014 perinne päättyy ja ovet sulkeutuvat kello 15. Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme yhteistyöstä ja yhteisistä hetkistä.
TLO:n HENKILÖKUNTA
KUULEMISIIN:
Palvelu jatkuu puhelimitse, sähköpostitse ja netin välityksellä.
http://tlo.fi/ajankohtaista
 
Tänään maanantaina linjan 99 Länsikeskuksesta 15.01 lähtenyt vuoro ajoi yli Jaanintien eikä kääntynyt Littoistentielle Varissuon suuntaan.

Korjausliike tehtiin Prisman pihalla viittä vaille puolen neljän, ja matka jatkui Varissuon suuntaan:D
 
Kiertoliittymä Kuninkojantien ja Aurorankadun risteykseen on kovaa vauhtia rakenteilla. Liikenneympyrästä tulee samalla linjan 2 kääntösilmukka (matkustajista tyhjänä) ja helpottaa bussin kulkua risteyksessä, ei tarvi odottaa loputonta autojonoa. Linjan päättäripysäkit siirtyvät Aurorankadulle molemmin puolin katua, ja jättöpysäkillä kuljettajan on mahdollista huilata hetki aikataulun niin salliessa.
 
Loistava parannus. Liikenne on vilkastunut aivan eri luokkiin tuolla alueella, ja täysin siisti ja muita häiritsemätön kääntyminen linja-autolla on välillä mahdotonta. Tahtoo linjat juuttua odottamaan heti "kättelyssä". Joskus joku ystävällinen sielu selkeästi päästää linja-auton, eikä silti hänen oma matkansa hidastu yhtään.
 
Eira tarkoittanee siis Capsiankadun pysäkkipareja?

Näin ollen 220&221 saa olla päättärillään yksin :cool:
 
Kakkosen päättäri tulee ympyrän viereen Aurorankadun länsipäähän. Myös 220/221 kääntävät uudessa ympyrässä ja ajavat Kuninkojantien varteen rakennettavalle pysäkille. Nykyinen päättäri puretaan. (Näin se suunnitelma on mieleeni jäänyt.)
 
Loistava parannus. Liikenne on vilkastunut aivan eri luokkiin tuolla alueella, ja täysin siisti ja muita häiritsemätön kääntyminen linja-autolla on välillä mahdotonta. Tahtoo linjat juuttua odottamaan heti "kättelyssä". Joskus joku ystävällinen sielu selkeästi päästää linja-auton, eikä silti hänen oma matkansa hidastu yhtään.

Ilmeisesti olen siis yksi näistä ystävällisistä sieluista. Jonossa ajaessani päästän bussin, jolloin takanani alkaa torvikonsertti. Pian saan kuitenkin aivan nopeusrajoitusta noudattaen edellä ajaneen auton kiinni, eikä oma matkantekoni kuin myös takanani olleen torvisoittokunnan hidastunut sekuntiakaan.
 
Auroran ympyrä on otettu käyttöön. Keskustaan vievä ruskolaisten pysäkki on siirretty ympyrän eteläpuolelle, mutta muuten pysäkkijärjestelyt ovat ennallaan.
 
Länsinummen päätepysäkki on purettu tiistaina 21.10.2014 ja sinne päättyvät linjat - esim. linja 220 - kääntävät nyt uudessa kiertoliittymässä.

Fölin tiedote

Keskiviikkona 22.10. ei kakkosen uudella lähtöpysäkillä vielä ollut tolppaa ja Capsiankadun kulman vanha pysäkki oli edelleen käytössä.
 
Takaisin
Ylös