Havaintoja ja uutisia Turun ja seudun liikenteestä - syksy 2014

Koodi:
Andersson FLH-682 Iveco Crossway LE

Pohjolanliikenteen istuinkuviossa.
Havaittu 8.11. Linja 220
 
Linjan 2 aikataulu Länsinummen päässä on nopeutunut uuden kääntösilmukkana toimivan kiertoliittymän takia, mikä on pelkästään erinomainen asia. Kuitenkaan pysäkkiaikatauluja ja -näyttöjä ei ole vielä kuitenkaan tarkistettu nopeutuneen liikenteen mukaiseksi ja bussi saattaa olla jo pysäkin kohdalla vaikka pitäisi olla pari minuuttia odotusaikaa. Täytyy kuitenkin muistaa että arvioitu pysäkkiaika tarkoittaa nimenomaan että milloin bussi on AIKAISINTAAN pysäkillä.

On kuitenkin turhauttavaa että kuljettaja joutuisi hidastamaan pysyäkseen pysäkkiaikatauluissa. Nopeutunut matkanteko on kaikkien etu. Niinpä pysäkkiaikataulut ko. välillä pitäisi tarkistaa ottaen huomioon mm. että edellisillä pysäkeillä ei ollut matkustajia. Matkustajaa ei muutaman minuutin lisäodottelu haittaa, mutta etuajassa ohi menneestä bussista voi olla paljonkin harmia. Lisäksi pysäkkiaikataulujen epämääräinen teksti "arvioitu pysäkkiaika" pitäisi muuttaa selkeään "pysäkillä aikaisintaan" -muotoon.
 
Jotenkin vastustan edelleen noita pysäkkikohtaisia arvio aikatauluja. Menee liialliseksi minuuttipeliksi, ja valitetaan kun ajat ei täsmää. Lyhyehköillä linjoilla mielestäni päättärin lähtöaika kertoo riittävästi, pidemmillä linjoilla on selkeitä väliaikapysäkkejä. Suurin osa, lähes kaikki matkustajat osaavat arvioida auton tulon suurin piirtein. Loput ottaa varmuudeksi pari minuuttia pelivaraa. Linjoilla, missä risteykset vetää ajoittain huonosti, nämä pysäkkiajat on sitten ihan miten sattuu pääsemään. Yksi tällainen tökkivä linja on 13 tori-Uittamo-tori iltapäivisin.
 
Tampereen informaatiojärjestelmää koskevassa ketjussa tulin taannoin kertoneeksi, että:

Kotilinjani autoissa sen sijaan pitkät nimet katkeavat, ja Runosmäen terveysasema onkin vain "Runosmäen terve" - tai jos y:n vasen pikselisarake näkyy, niin suurin piirtein "Runosmäen terve!"

Nyt siitä on kuvakin todisteena - klik! Jalon 23 yhtenä viimeisistä Buscom-autoista soi minulle tämän kuvaustilaisuuden.

Uusi kokomainosteippauskin on katukuvassa: TuKL 26 on verhoutunut Viking Gracen väreihin.
 
Nyt siitä on kuvakin todisteena - klik! Jalon 23 yhtenä viimeisistä Buscom-autoista soi minulle tämän kuvaustilaisuuden.

Initiltä pitäisi jossain vaiheessa tulla tuki näyttää pysäkin nimiä näissä tauluissa. Toistaiseksi ei vielä käytössä.
 
Takaisin
Ylös