Uudet bussit 2016

Sähkö-Solarikset ehkä marraskuussa....
Nyt pitää muistaa että akkusähköbussien toimitus on viimeistään Jouluun mennessä. Kaikki vähänkään aikaisempi on pelkkää mutuilua tai arvausta.

Volvoja voinee odottaa ajoon lokakuussa, varmaa sekään ei missään nimessä ole, niidenkin sopimuksen mukainen viimeinen toimitus on huomattavasti myöhemmin.
 
TKL 13 voisi olla linjalla jo marraskuussa.
Onpa kyllä aivan järkyttävän ruma ajoneuvo ainakin mun silmääni. Harmillista sikäli, että solariksen katuribussit olivat varsinkin 2000-luvun alkuvuosina mun mielestä nättejä. Tuossa varhaisessa urbino-mallissa tykkään erityisesti pyöreistä kulmista ja tuulilasin muotoilusta. Tässä uusimmassa mallissa ei ole mun silmään yhtään mitään hyvää sanottavaa :(
 
Tuosta Solariksesta voi olla miljoona eri mieltä ja on myös makuasioita mistä ei aina voi kiistää mut toiset tykkää ja toiset ei ja esim. Tää Linkker et siihen verrattuna.
Mutta omasta mielestäni tuo Solaris on ihan hienon näköinen kulkine.
 
No joo, kyllä ottaa aikaa, että silmä tuohon tottuu. Liikaa muotoilua. Vanha Carrus City L on tässä seurassa todella ajaton ja tyylikäs edelleen! Sinänsä uusi tekniikka on ihan ok, kunhan vaan toimii.
 
Oikeastaan mun silmään taas tuo TKL #13 näyttää jopa sangen modernilta. Ehkä siksi, että siihen ei ole väkisin yritetty tehdä 2002 julkistetun Scalan maalauskaaviota, jossa keskiovilta sininen linja nousee ennen pyöräkoteloa. Promokuvat uudistetusta Urbinosta kyllä oli kamalia, tässä on paljon fiksumman näköinen yksilö.

Melkein menis havaintoketjun puolelle, mutta nyt Pyynikintorille on jo saatu lataamo aikaiseksi. Siihen lienee varmaan järkevät syynsä, miksi lataamon tolppa on laitettu laiturille ja jos hyvin käy niin se on melkein keskiovien kohdalla. Saapa nähdä, kuin helposti siitä lastenvaunujen kanssa päästään kyytiin. Ja varmaan joku sähköallerginen alkaa vältellä linjaa vain tuon lataustolpan takia...

TKL:n uudet Volvo 8900:t näyttää saaneen rekisterit CLG-858...866, käyttöönotto 2016-10-13
 
Tiedän yhden sähköallergisen ihmisen, eikä hän voi käyttää julkista liikennettä lainkaan, koska kännyköiden läsnäolo aiheutaa hänelle hedarin.
No tuskin ko. henkilö on voinut käyttää linja-autoa pitkään aikaan, koska nykykalusto on varustettu erilaisilla langattomilla tiedonsiirtovälineillä mukaan lukien rahastuslaitteet ja erilaiset informaatiojärjestelmät.
 
Takaisin
Ylös