Sivu 2 / 5 EnsimmäinenEnsimmäinen 12345 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 16-30/71

Viestiketju: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

 1. #16

  Liittynyt
  28.11.2005
  Viestejä
  363

  oletus Vs: Luopioisten Linja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Jos liikenne kilpailutettaisiin Tampereella, kävisi yhtä huonosti kuin Helsingissä. Toivotaan, että näin ei käy. Onneksi myös lähes kaikki liikenne on liikenneluvilla, joten niitä ei onneksi voi kilpailuttaa. Kilpailutuksessa häviävät vain asiakkaat. Valitettavasti Helsingistä löytyy vielä joitakuita, jotka eivät ole vieläkään ymmärtäneet tätä.
  Kertoisitko missä pk-seudun matkustajat häviävät verrattuna Tampereen bussiliikenteeseen. Itse olen Tampereella matkustanut lähinnä Teiskon suuntaan A&L:n busseilla, ja suuria eroja en ole ytv-alueen vastaaviin linjoihin (esim. Nuuksion bussit) verratuna havainnut. Lisäksi olen käsittänyt, että ilman kilpailutusta seutulipun hinta ytv-alueella olisi nykyistä huomattavastikin korkeampi.
  Haittapuoliakin varmasti löytyy, ainakin se että kalusto on kovalla kulutuksella, joten se kunto on joskus heikko. Lisäksi bussit ovat usein epäsiistejä, mutta siihen ovat matkustajatkin osasyyllisiä. Myös pk-seudun lakot johtuvat osittain kilpailutuksen seurauksista, mutta osin myös neuvotteluosapuolten jääräpäisyydestä johon kilpailutuksella ei voi vaikuttaa. Itse pidän näitä kuitenkin pienenä hintana hyvistä yhteyksistä kohttuhinnalla.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 19.08.2006 kello 11:53. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun

 2. #17

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  351

  oletus Vs: Luopioisten Linja

  Kilpailutuksen säännöt ovat tehneet liikennöinnistä niin kannattamatonta ja vaikeaa, että toiminta on ajautunut ulkomaiseen omistukseen. Jos yhtiöt tekisivät voittoa, voitot siirtyisivät siis ulkomaille. Vielä on onneksi suomalaisia yrittäjiä estämässä tätä tapahtumaa (Pohjolan kaupunkiliikenne) mutta kun se on saatu savustettua, hinnat tulevat nousemaan niin valtavasti, että ulkomaiset yritykset lopulta tulevat saamaan voittoa valtaukselleen. Silloin seutulippuhintoihin tullee valtavia nostoja. Tosin, kunnathan aina haluavat nostaa lipun hintaa jos matkustajamäärät ovat nousussa kuten Tampereen seudulla jolloin kuntien itsensä maksaman summan osuus pieninisi.

  Kilpailutuksen järjettömyydet aiheuttavat väistämättä sen, että on paljon taloudellisempaa jättää autorikon tai muun sattuessa linjoja ajamatta. Otetaan suoraan sakko ajamatta jäämisestä, kuin ajettaisiin "sopimattomalla autolla" (mikä itsessäänkin on järjetön säädös), otettaisiin siitä sakko sopimusrikkeestä + siitä aiheutuvat kulut. Ja silti liikennöijä ei saa penninkään hyötyä siitä onko siellä matkustajia vai ei. Ainoastaan sopimuskorvauksen.
  Näin sopimusten avulla asiakas on jätetty koko roskan taaimmaiseksi. Asiakas voi valittaa, mutta minkäs teet. Sopimuksen myötä ajamatta jättäminen on halvin vaihtoehto. Asiakkaasta viis veisaten. Pahinta on myös se, että liikenteen toteuttaja ei ole sen suunnittelija. Vaikka suunnitteluportaassa olisi kuinka hyvät taustatiedot ja ymmärrys liikenteelle, ainoa todella parhaiten liikennettä suunnitteleva taho on liikennöitsijä itse. Hän tietää resurssinsa, niidne riittävyyden ja niiden rajat.

  Kilpailutuksen vaateet uusille autoille. Mitä ilmeisemminkin tämänkin foorumin jäsenistä suurin osa on niitä, joiden kontaktipinta todellisuuteen on tässä asiassa heikko ja koko ajan pitäisi saada pakasta vedettyä kalustoa. Huvittavinta Helsingin systeemissä on se, että kilpailukauden vaihteessa tarvitaan 500 - 1000 uutta bussia viiden vuoden välein... Tehtaat eivät edes pysty tuottamaan sellaista määrää siinä ajassa kun ne tarvittaisiin (kilpailutuksen voiton vaatimat kalustomäärät tiedetään noin 5-6 kuukautta ennen aloitusta). Ja sitten jää samankaltainen määrä kalustoa enemmän tai vähemmän tarpeettomaksi. Jos siis uutta kalustoa saataisiin sormia napsauttamalla.

  Työmotivaation hukkuminen. Tietysti Helsingissä töitä yrittäneet täkäläiset ovat kommentoineet, että siellä meno on aivan mahdotonta. Mutta toisaalta kilpailutuksen aiheuttama muutos isoihin monikansalliisiin yrityksiin on hävittänyt sen, että eihän yksittäisellä kuljettajalla ole mitään kontaktipintaa omistajiin ja pomoihin, kun sitä ei ole ajojärjestelijöillä. Ja eihän silläkään ole mitään tekemistä, kun ei ne pomot pysty parantamaan tilannetta kun ollaan sitouduttu sopimuksiin (jotka eivät toimi). En yhtään ihmettele kuljettajapulaa, töykeää käytöstä ja työvoiman korvautumista ulkomaalaissyntyisillä. Työn tressaavuus poistaa työn kiinnostavuuden ja palkan suuruuskin auttaa asiassa vain tiettyyn pisteeseen asti. Jos asiakkaat käyttäytyvät kuljettajia kohtaan töykeästi ja edellämainitusti liikennöijän ja asiakkaan yhteinen kontaktipinta on olematon (eli liikennöijän kannalta kulkeva asiakas on lähempänä haittaa kuin hyötyä (lisää siivouskuluja mutta matkustajien määrä ei vaikuta mitenkään tuloihin)) niin enpä ihmettele että kuljettajat vastaavat samalla mitalla. Onneksi siellä on vielä asiakaspalvelusuuntautuneita kuljettajiakin. Liikenne on valtavaa ja stressaavaa. Tosin Helsinkiläisiä täytyy kehua yhdestä asiasta : bussikaistoilla ei ole muuta liikennettä josta täytyy nostaa hattua. Jatkakaa samaa rataa.

  A&L:n menetys Connexille oli suuri tappio Tamperelaisille aikoinaan, koska se päästi ulkomaiset yritykset tänne kärkkymään ja vaatimaan kilpailutusta. Kaluston suhteen alku oli sitä, että kun muut Tamperelaisyritykset hävittivät 1990-luvun alussa Helsingistä tuomiaan Wiimoja, niin A&L:n riveihin alkoi niitä ilmestyä. Connexin jatkaessa suomalaisen linja-autoyrittäjyyden tuhoamista Pohjanmaalla tilanne on korjautunut, kun Hautamäen parempaa kalustoa on siirretty Tampereelle. Kannattaa myös muistaa, että yhtä Connexin väreissä ja yhtä EB-autoa autoa lukuunottamatta A&L:lle ei ole hankittu kaupan jälkeen uutta kalustoa vaan sitä on siirretty Connexin sisäisesti. Tietysti Tampereen Connexin ja Helsingin Connexin toimintaa niin vaikea verrata, koska täällä A&L ajaa liikennelupiensa mukaisesti ja muutkin olosuhteet ovat huomattavan erilaiset. Ainoa asia, joka tuon suhteen tulee mieleen, että alkoiko yhteistarffin koskeminen Teiskoa ennen vai jälkeen A&L:n myynnin Connexille? Mikäli se on Connex kaupan jälkeen, niin siinä voidaan sanoa taas yrityksen politiikan jatkuvan: ei tuloilla väliä jos sillä voidaan heikentää muiden asemaa. Toivottavasti tämä on edes lisännyt Teiskolaisten bussin käyttöä.
  Viimeisin muokkaaja vko; 19.08.2006 kello 15:37. Syy: turha lainaus poistettu

 3. #18
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6074

  oletus Vs: Luopioisten Linja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Kilpailutuksen säännöt ovat tehneet liikennöinnistä niin kannattamatonta ja vaikeaa, että toiminta on ajautunut ulkomaiseen omistukseen.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Kilpailutuksen järjettömyydet aiheuttavat väistämättä sen, että on paljon taloudellisempaa jättää autorikon tai muun sattuessa linjoja ajamatta.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Huvittavinta Helsingin systeemissä on se, että kilpailukauden vaihteessa tarvitaan 500 - 1000 uutta bussia viiden vuoden välein...
  Miten kilpailutuksen säännöt ovat tehneet liikennöinnistä kannattamatonta ja vaikeaa? Kannattavuus ainakin on ihan kiinni siitä, millä hinnalla liikennettä tarjoaa. Kilpailutuksen aikana ulkomaalaisomisteisten firmojen markkinaosuus YTV-alueella on muuten laskenut. Silti yli kymmenen vuotta on jo jauhettu, kuinka ulkomaalaiset vain yrittävät savustaa suomalaiset pihalle. Ulkomaalaisista firmoista Connex on pystynyt tekemään lähes koko ajan voittoa, koska siellä on osattu järjestää liikenne tehokkaasti. Eikö juuri se ole kilpailutuksen tarkoitus, että liikennettä hoitaa se yritys, joka pystyy tekemään sen tehokkaimmin?

  YTV-alueen sopimukset juuri rankaisevat liikennöitsijää taloudellisesti, jos lähtö jää ajamatta autorikon takia. Ja mitä muutakaan siinä voi tehdä, jos auto hajoaa? Jossakin maaseudulla, missä seuraava vuoro tulee kahden tunnin päästä, ehtii vara-auto vielä paikkaamaan lähtöä, mutta YTV-alueella seuraava vuoro ehtii poimia matkustajat kyytiinsä ennen kuin vara-auto ehtii paikalle.

  Bussit täytyy uusia YTV-alueella 16 vuoden välein, mikä tarkoittaa noin 80 uutta bussia vuodessa. Minun mielestäni siinä ei ole mitään huvittavaa, että antiikkikalustoa ei haluta liikenteeseen. Enemmänkin minua huvittaa tuollaiset Luopparin kaltaiset firmat, jotka ostavat kalustoa joka ei kelpaa enää venäläisillekään.

 4. #19

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  351

  oletus Vs: Länsilinjat Oy

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Miten kilpailutuksen säännöt ovat tehneet liikennöinnistä kannattamatonta ja vaikeaa? Kannattavuus ainakin on ihan kiinni siitä, millä hinnalla liikennettä tarjoaa. Kilpailutuksen aikana ulkomaalaisomisteisten firmojen markkinaosuus YTV-alueella on muuten laskenut. Silti yli kymmenen vuotta on jo jauhettu, kuinka ulkomaalaiset vain yrittävät savustaa suomalaiset pihalle. Ulkomaalaisista firmoista Connex on pystynyt tekemään lähes koko ajan voittoa, koska siellä on osattu järjestää liikenne tehokkaasti. Eikö juuri se ole kilpailutuksen tarkoitus, että liikennettä hoitaa se yritys, joka pystyy tekemään sen tehokkaimmin?
  Jos (huom. JOS) todellakin on, että Connex tekee voittoa, niin minulla on ollut väärää tietoa. Tietoni ovat vuodelta 2005 jolloin Concordia teki noin 4 miljoonaa euroa tappiota, ja tietojen mukaan Connex oli vielä syvemmällä suossa. Tietysti tilinpäätöstiedot saadaan näyttämään lähes mitä tahansa, mutta miljoonien suhteen se alkaa olla jo vaikeaa.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  YTV-alueen sopimukset juuri rankaisevat liikennöitsijää taloudellisesti, jos lähtö jää ajamatta autorikon takia. Ja mitä muutakaan siinä voi tehdä, jos auto hajoaa? Jossakin maaseudulla, missä seuraava vuoro tulee kahden tunnin päästä, ehtii vara-auto vielä paikkaamaan lähtöä, mutta YTV-alueella seuraava vuoro ehtii poimia matkustajat kyytiinsä ennen kuin vara-auto ehtii paikalle.

  Bussit täytyy uusia YTV-alueella 16 vuoden välein, mikä tarkoittaa noin 80 uutta bussia vuodessa. Minun mielestäni siinä ei ole mitään huvittavaa, että antiikkikalustoa ei haluta liikenteeseen. Enemmänkin minua huvittaa tuollaiset Luopparin kaltaiset firmat, jotka ostavat kalustoa joka ei kelpaa enää venäläisillekään.
  Kts. yllä. Tiedot pohjautuvat Concordialta saatuihin tietoihin, että rangaistus tulee vaikka ajaisitkin hajonneen vuoron toisella autolla. Samoin tieto kaluston uusimispakkovauhdista. Se on huvittavaa, että hingutaan uutta kalustoa liikenteeseen, joka usein on epäluotettavampaa, epämukavampaa ja paljon kalliimpaa kuin vanha kalusto. Varsinkin kun kuitenkin 95 % asiakkaista ei edes tiedosta eroa. Ja minkäs sille voi, että varmasti Luopioisten Linjojen asiakastyytyväisyys on aivan jotain muuta kuin YTV:n alueella. Ja tietysti parempaan suuntaan.

 5. #20
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6074

  oletus Vs: Länsilinjat Oy

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Jos (huom. JOS) todellakin on, että Connex tekee voittoa, niin minulla on ollut väärää tietoa. Tietoni ovat vuodelta 2005 jolloin Concordia teki noin 4 miljoonaa euroa tappiota, ja tietojen mukaan Connex oli vielä syvemmällä suossa.
  YTV-alueella toimimisensa Connex on tehnyt joinakin vuosina tappiota, mutta yleensä voittoa. Kuitenkin yhteensä ollaan käytännössä +- 0. Viimeisimpien kaupparekisteriin jätettyjen tilinpäätöstietojen mukaan sekä Connex Espoo että Connex Vantaa olivat voitollisia.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Tiedot pohjautuvat Concordialta saatuihin tietoihin, että rangaistus tulee vaikka ajaisitkin hajonneen vuoron toisella autolla.
  Tietosi ovat sitten vääriä. Jos vuoron ajaa huonommalla autolla kuin mitä on tarjouksessaan luvannut, saa siitä toki pienen sanktion, mutta ajamatta jättämisestä saa siihen verrattuna 20 - 30 -kertaisen sopimussakon.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Ja minkäs sille voi, että varmasti Luopioisten Linjojen asiakastyytyväisyys on aivan jotain muuta kuin YTV:n alueella. Ja tietysti parempaan suuntaan.
  Ja ylipäätään harvaan kulkevaan liikenteeseen ovat kovin tyytyväisiä ne, jotka sillä sattuvat kulkemaan. Ovat varmaan iloisia siitä, että ylipäätään jotakin kulkee. Oleellisempaa on kuitenkin, kuinka moni oikeasti valitsee joukkoliikenteen eikä omaa autoa. Helsingissä on päästy kansainvälisestikin verrattuna varsin hyvään joukkoliikenteen kulkumuoto-osuuteen, kun taas Luopioisten Linjan liikennealueella ilman autoa eläviä talouksia ei varmaan montaa ole.

 6. #21

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  351

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  YTV-alueella toimimisensa Connex on tehnyt joinakin vuosina tappiota, mutta yleensä voittoa. Kuitenkin yhteensä ollaan käytännössä +- 0. Viimeisimpien kaupparekisteriin jätettyjen tilinpäätöstietojen mukaan sekä Connex Espoo että Connex Vantaa olivat voitollisia.
  Selvä. Viimeksi toukokuussa oli tieto, että Pohjolan kaupunkiliikenne on ainoa YTV:n liikennöijä joka tekee plus-merkkistä tulosta. Todellakin nämä ei ole kaupparekisteristä tarkastettuja tietoja. Ja nekin ovat, kuten sanottua, hyvinkin manipuloitavissa sen mukaan halutaanko näyttää plussaa vai miinusta.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Tietosi ovat sitten vääriä. Jos vuoron ajaa huonommalla autolla kuin mitä on tarjouksessaan luvannut, saa siitä toki pienen sanktion, mutta ajamatta jättämisestä saa siihen verrattuna 20 - 30 -kertaisen sopimussakon.
  Ok. Hyvä tietää. Tosin hieman arveluttavaa sitoa käsiään sen suhteen millä pitää ajaa… Oma mielipide.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Ja ylipäätään harvaan kulkevaan liikenteeseen ovat kovin tyytyväisiä ne, jotka sillä sattuvat kulkemaan. Ovat varmaan iloisia siitä, että ylipäätään jotakin kulkee. Oleellisempaa on kuitenkin, kuinka moni oikeasti valitsee joukkoliikenteen eikä omaa autoa. Helsingissä on päästy kansainvälisestikin verrattuna varsin hyvään joukkoliikenteen kulkumuoto-osuuteen, kun taas Luopioisten Linjan liikennealueella ilman autoa eläviä talouksia ei varmaan montaa ole.
  Veikkaisin näin äkkiseltään, että jos lasketaan pysäkeistä kahden kilometrin säteellä niin Luopioisten Liikenteen alueella saattaisi olla 2-3 tuhatta autotonta taloutta. Puhdas arvaus.

 7. #22
  J_J
  J_J ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen J_J avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  710

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Veikkaisin näin äkkiseltään, että jos lasketaan pysäkeistä kahden kilometrin säteellä niin Luopioisten Liikenteen alueella saattaisi olla 2-3 tuhatta autotonta taloutta. Puhdas arvaus.
  Todellakin sillä alueella, missä Luopioiden Linja on AINOA vaihtoehto liikkumiselle kodista ihmisten ilmoille ja takaisin??? Mikäli kyseiseen alueeseen luetaan myös esimerkiksi koko "Kangasalantien" varsi Tampereen LAS:lta Kangasalan keskustaan, tuo voisi olla jo lähellä totuutta. Puhdas arvaus.
  Elämä on, mikset sinäkin?

 8. #23
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6074

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Viimeksi toukokuussa oli tieto, että Pohjolan kaupunkiliikenne on ainoa YTV:n liikennöijä joka tekee plus-merkkistä tulosta.
  Tuo tieto on ihan puutaheinää. Pohjolan Kaupunkiliikenne on raskaasti tappiollinen, "turskantuottoyksikkö" johon kaadetaan liikennelupaliikenteestä tullutta rahaa. Sen sijaan esim. YTV-liikenteessä toimivat perheyritykset Westendin Linja, Åbergin Linja ja Taksikuljetus ovat voitollisia.

 9. #24

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  351

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Lainaus Alunperin kirjoittanut J_J
  Todellakin sillä alueella, missä Luopioiden Linja on AINOA vaihtoehto liikkumiselle kodista ihmisten ilmoille ja takaisin??? Mikäli kyseiseen alueeseen luetaan myös esimerkiksi koko "Kangasalantien" varsi Tampereen LAS:lta Kangasalan keskustaan, tuo voisi olla jo lähellä totuutta. Puhdas arvaus.
  Totta helvetissä lasketaan, siitähän Luopioisten Linja ajaa. Väitätkö, ettei se kuuluisi yhtiön liikennealueeseen?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Tuo tieto on ihan puutaheinää. Pohjolan Kaupunkiliikenne on raskaasti tappiollinen, "turskantuottoyksikkö" johon kaadetaan liikennelupaliikenteestä tullutta rahaa. Sen sijaan esim. YTV-liikenteessä toimivat perheyritykset Westendin Linja, Åbergin Linja ja Taksikuljetus ovat voitollisia.
  No, sitten ovat suuret pomot valehdelleet päin naamaa.

 10. #25
  J_J
  J_J ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen J_J avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  710

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer
  Totta helvetissä lasketaan, siitähän Luopioisten Linja ajaa. Väitätkö, ettei se kuuluisi yhtiön liikennealueeseen?
  Kuuluu toki liikennealueeseen, mutta oman kokemukseni perusteella (asuin aiemmin Kangasalla) matkustajat eivät ainakaan kovin sankoin joukoin ole kyytiin nousemassa tai siitä poistumassa tuolla Kangasala-Tampere -osuudella. Yksi syy varmasti on mm. Paunun omat lipputuotteet, mutta ei sovi väheksyä myöskään huomattavasti reilumman vuorotarjonnan suosiota. Oletan että heidän vuorojensa kassavirrasta suurin osa koostuu juuri maaseudun kulkijoiden matkoista, ja siellä vaihtoehdot ovat todella vähissä.

  Ps. ei tämä nyt niin vakavaa ole, että voimasanoja tässä vaiheessa tarvittaisiin
  Elämä on, mikset sinäkin?

 11. #26
  Tunnistettu jäsen Rehtori avatar
  Liittynyt
  02.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  275

  oletus Vs: Kilpailutus vs. itsekannattava liikenne

  Erikoisia väiteitä Admial observerilla. Ei kilpailutus pilaa hintatasoa, sen pilaavat kilpailijat. Kilpailutustilanteessa kaikilla on samat säännöt, joten hintaan on osattava leipoa sisään auton maksimi-ikä sekä mahdolliset sakkomaksut. Kilpailutus on liikennöitsijöitä kohtaan reilu tapa toimia, näin annetaan yrittäjille markkinatalousmaan hengen mukainen mahdollisuus kasvattaa markkinaosuuttaan. Tilaajan on osattava määritellä laatutaso riittäväksi.

 12. #27

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  351

  oletus Vs: Veolia Transport Tampere

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Mutta kuntien tai kaupunkien joukkoliikenneviranomaisten järjestämässä sopimusliikenteessä, joka on toimivan kaupungin eräs perusedellytyksiä, ei tällaista kilpailua ole liikennöitsijöiden kesken.
  Asia, josta ainakin olemme eri mieltä. Mikään ei osoita, että toimivan kaupungin perusedellytys olisi se, että sen itse pitäisi järjestää mitään osaa joukkoliikenteestä.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  No, tietenkin taidat olla (lukemieni viestiesi ja näkökantojesi perusteella) tällaistakin "pakkotoimintaa" vastaan, vai kuinka? Joukkoliikenteen pitäisi olla aina itsekannattavaa eikä sitä tulisi tukea verovaroin ollenkaan. Miksi et samantien ilmoittaudu yksityisautoilun kannattajaksi?
  Koska en kannata yksityisautoilua. Totta, joukkoliikenteen pitäisi olla aina itsekannattavaa ja verovaroja tulisi suunnata siihen vain ja ainoastaan kuntien omista verotuloistaan JOS kuntalaiset haluavat jotain lisäpalvelua, jota ei pystytä järjestämään taloudellisesti kannattavasti. Joukkoliikennettä voitaisiin edistää monin muinkin keinoin, kuin taloudellisesti. Näissäkin keskusteluissa on valittu vain väärä lähestymistapa. Ongelma on se, että joukkoliikenteessä ei ole käyttäjiä. Ongelmaa ei ratkaista sillä, että joukkoliikenteen suunnitteleminen siirretään uudelle, taloudellisesti paljon raskaammalle elimelle, jolloin taloudellisen mielekkyyden ja syy-seuraussuhteiden havaitseminen käy entistä mahdotommammaksi. Puhumattakaan monista muista syistä, jotka puhuvat tätä järjestelmää vastaan. Autoihin ptiäisi saada asiakkaita, ei tappaa suunnitteluporrasta. Asiakkaiden väheneminen ei johdu suunnittelusta, vaan muista ulkopuolisista tekijöistä. On hyvä muistaa, että jos lisäämme liikenteen määrän moninkertaiseksi, niin se ei todellakaan nosta matkustajamääriä siten, että se olisi mitenkään kannattavaa. Edelleenkään minä, eikä moni muukaan, halua maksaa ylimääräistä kun kerran on olemassa oleva järjestelmä joka toimii suhteellisen hyvin. Mutta ennenkuin joku taas avautuu tästä, niin edelleenkin tämä on vain minun mielipiteeni. Itse toimin alalla, ja olen huojentunut että alalla on meitä muitakin, jotka teemme tarvittaessa kaikkemme estääksemme alan tuhoamisen.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 30.07.2008 kello 21:09. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun

 13. #28
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3345

  oletus Vs: Veolia Transport Tampere

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer Näytä viesti
  Autoihin ptiäisi saada asiakkaita, ei tappaa suunnitteluporrasta. Asiakkaiden väheneminen ei johdu suunnittelusta, vaan muista ulkopuolisista tekijöistä.
  Suunnittelijoiden yhdistäminen saman katon alle ei ole suunnitteluportaan tappamista. Asiakkaiden väheneminen johtuu joustamattomuudesta: tarkkaan säännöstellyt liikennöintiluvat ja kaupunkien toimivallan päättyminen kuntarajalle ovat joukkoliikenteen kehittämisen esteinä. Tärkeintä on, että joukkoliikennevälineestä, liikennöitsijöistä ja vaihdoista riippumatta matkustaja voi mennä tietyn alueen puitteissa yhdellä ja samalla lipulla, ja että lipun hinta ja joukkoliikenteen palvelutaso on asia, joihin paikallistasolla voidaan vaikuttaa.

  Vaikuttamista ei varsinaisesti ole ilmaisen rahan antaminen liikennöitsijälle. Porkkanarahat sen sijaan ovat, jos ne ovat myös matkustajien etu. Mielestäni parasta porkkanarahaa on kilpailutuksen voittajalle maksettava lisäraha paremmasta kalustosta ja matkustajan hemmottelusta.

 14. #29

  Liittynyt
  02.07.2005
  Viestejä
  327

  oletus Vs: Veolia Transport Tampere

  HKL.n ja YTV:n suunnitteluyksiköt yhdistetään onko sen nyt vuoden 2009 alusta. Kova vääntö oli tästäkin:

  puolesta:
  - miksi seutusuunnittelussa tarvitaan kaksi organisaatiota (HKL YTV)
  - säästetään aikaa myöten palkkakuluissa

  vastaan:
  -YTV ei ymmärrä ratikkaliikenteen päälle
  - YTV suosii seutuliikennettä Helsingin veronmaksajien kustannuksella
  - Helsinkiä sorsitaan muutoinkin jne

  todellisuus: (oma veikkaus)
  - väki suunnitteluyksikössä ei ainakaan vähene, aina tarvitaan apusuunníttleijan apusuunnittelijoita
  - YTV ei uskalla koskea juurikaan Helsingin liikenteeseen, koska Helsinki on niin iso maksaja YTV:ssä
  - uudistuksen seuraukset jäävät hyvin kosmeettisiksi

 15. #30
  Eppu avatar
  Liittynyt
  25.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  1702

  oletus Vs: Veolia Transport Tampere

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer Näytä viesti
  Ongelma on se, että joukkoliikenteessä ei ole käyttäjiä. Ongelmaa ei ratkaista sillä, että joukkoliikenteen suunnitteleminen siirretään uudelle, taloudellisesti paljon raskaammalle elimelle, jolloin taloudellisen mielekkyyden ja syy-seuraussuhteiden havaitseminen käy entistä mahdotommammaksi.
  Mitä tarkoitat? Miten mainitsemasi taloudellisen mielekkyyden ja syy-seuraussuhteiden havaitseminen vaikeutuu jos liikenteen tuotanto ja suunnittelu eivät ole saman katon alla? Jos tilaaja-tuottaja -mallissa on jotain hyvää, niin se on se että osataan vaatia laatua ja panostaa siihen (siis mikäli tilaaja sellaista haluaa). Lupamallissa liikennöitsijä voi ajaa vaikka museoautoilla ja silti kukaan ei puutu asiaan. Eikös asian laita ole yritysmaailmassa niin, että liiketoimintaa täytyy jatkuvasti kehittää jos haluaa että vanhat asiakkaat pysyy ja uusiakin tulee?
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer Näytä viesti
  Autoihin ptiäisi saada asiakkaita, ei tappaa suunnitteluporrasta. Asiakkaiden väheneminen ei johdu suunnittelusta, vaan muista ulkopuolisista tekijöistä.
  Ja mitkä ovat sinun keinot asiakasmäärien kasvattamiseen? Entä mitkä ovat mainitsemasi ulkopuoliset tekijät, jotka vähentävät asiakasmääriä joukkoliikenteessä? Olisko esimerkiksi se byrokratia, mikä johtuu esimerkiksi kuntarajoista? Siis se, että tietynlaista suunnittelua ei saa tästä johtuen olla olemassa tai se on mainitusta syystä hyvin hankalaa? Silloinhan esimerkiksi seudullinen suunnitteluorganisaatio olisi hyvä ratkaisu mikäli mainitun kaltaista byrokratiaa halutaan vähentää ja joukkoliikennejärjestelmää kehittää.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 30.07.2008 kello 21:02. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun
  Kuvasto l Oikoradan Bussisivut
  "Spårväg City i Stockholm har inte lockat fler resenärer än när trafiken kördes med buss. Den så kallade spårfaktorn finns inte, hävdade transportforskaren Maria Börjesson."

Vastaavia viestiketjuja

 1. HKL:n 17. kilpailutus
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 13.07.2009, 23:31
 2. Kilpailutus
  kirjoittanut kaakkuri foorumissa Offtopic
  Vastauksia: 58
  Viimeisin viesti: 25.04.2009, 09:31
 3. HKL:n 18. kilpailutus
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 37
  Viimeisin viesti: 10.04.2009, 18:09
 4. Itsekannattava julkinen liikenne
  kirjoittanut kemkim foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 43
  Viimeisin viesti: 08.01.2009, 22:21
 5. HKL:n 15. kilpailutus
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 34
  Viimeisin viesti: 13.06.2007, 18:55

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •