Tampereen entiset linja-autopysäkit

Vesilahti lisätty karttaan, toistaiseksi vain yksi pysäkki merkitty kunnes löytyy lisää
Niitä taitaa olla iso määrä Tottijärven ja Narvan välillä tiellä 2992. En ole tutustunut ollenkaan Nyssen järjestämään liikenteeseen, mutta muutama vuosi takaperin vielä tuolla ajeli Satakunnan Liikenteen linja 72. Valtaosa kylläkin tuolta tieltä sijoittuu Nokian puolelle

Tieltä 301 Narvasta Rämsöön suuntaan lie liikenne loppunut jo vuosikymmenet sitten, joskin pysäkkitaskut merkkeineen lie paikallaan edelleen. Tämän alueen liikennehistoria ei ole itselläni mitenkään tiedossa, mutta ainakin Lauttakylän Auton vuoden 1989 aikataulusta löytyy Narvan ja Vammalan välistä liikennettä Rämsöön kautta http://www.slamu.fi/zoom.php?kuva=aikataulut/10539_18_1117-013

2992-tien pysäkkilistaus Vesilahden puolella on
Kurala, Uotilanpolku, Laukon koulu, Mieliönsuo, Laukko th, Kiviaho, Jussilanjärvi ja Palho th. Nokian puolella sitten Rajamäki, Leppäsenmäki, Rajasuo, Joenpohja, Kinnari, Otonkorpi, Humaloja, Ekkerman, Tottitorppa, Joutsjoki, Peränoja, Pihnalanperä, Rämsöö th, Kallioranta, Kurjennokka ja Pappilantie.
 
Sattuuko olemaan vanha kääntöpaikka Linnainmaan koulun vieressä?
Ei ainakaan minkään säännöllisen linja-autovuoron kääntöpaikka, mahdollisesta pali-liikenteestä en tiedä. Ilmeisesti ennakoitu, että oppilaiden saattoliikennettä autoilla saattaa olla enempi, ja tehty liikenneturvallisempi tapa suorittaa päättyvällä kadulla paluu tulosuuntaan, kuin peruuttaminen.
 
Mahtaako muuten Ylöjärven Pinsiönkankaantien pysäkit olla enää käytössä? Tampereen Oskari-karttapalvelusta (josta on ollut paljon apua kartan teossa) löysin pysäkkien nimet mutten ole 100% varma käytetäänkö niitä vielä :confused:. Oskarissa oli jännät tuplapysäkit joten merkkasin vain toisen parin pysäkeistä jokaiseen kohtaan. Jos ei ole pysäkit käytössä niin pystyy jatkamaan karttaa Hämeenkyröönkin asti, silloin kartan nimi pitäisi vaihtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mikähän mahtaa olla Rautatieasema A (0505) pysäkin vieressä olevan Rautatieasema pysäkin tarina. Mietityttää kauanko pysäkit ovat olleet yhdessä samalla paikalla ja miksi vanhaa pysäkkiä ei ole poistettu.

PS: Hämeenkyrön vakiovuoropysäkkejä (Ahrolan jälkeen Tampereelle päin) ja Ylöjärven Kyrönlahdentien pysäkkejä lisätty karttaan.
 

Mikähän mahtaa olla Rautatieasema A (0505) pysäkin vieressä olevan Rautatieasema pysäkin tarina. Mietityttää kauanko pysäkit ovat olleet yhdessä samalla paikalla ja miksi vanhaa pysäkkiä ei ole poistettu.
Menee vähän mutuksi, mutta olisiko tämä tolppa ollut toisen Vapaa Vyöhyke -kokeilun linjan pysäkeistä. Toisekseen, vaikka ko pysäkkiä ei mikään linja käyttäisikään, voidaan siinä sallia linja-autojen pysäköinti ja muita tieliikennelain mahdollistamia tai kieltäviä vaikutuksia.
 
Menee vähän mutuksi, mutta olisiko tämä tolppa ollut toisen Vapaa Vyöhyke -kokeilun linjan pysäkeistä. Toisekseen, vaikka ko pysäkkiä ei mikään linja käyttäisikään, voidaan siinä sallia linja-autojen pysäköinti ja muita tieliikennelain mahdollistamia tai kieltäviä vaikutuksia.

Näinhän se on, että tämä pysäkkimerkki pidentää pysäkin 505 vaikutusaluetta ja mahdollistaa matkustajien jättämisen ja kyytiin ottamisen laajemmalla alueella.
 
Tampereen Hallilassa Lehtimetsänkadulla oli kanssa jokunen pysäkki, esim tässä https://goo.gl/maps/4zYUnhEXUfC2

En äkkiseltään muista, että noita olisi käyttänyt mikään muu linja kuin 10, joka kulki 3.1.1994 - 1.10.1995 Hikivuoresta Hallilaan reittiä
Hikivuori - Hikivuorenkatu - Annalankatu - Juvankatu - Ruskontie - Kauhakorvenkatu - Hervannantie - Kanslerinkatu - Insinöörinkatu - Orivedenkatu - Tieteenkatu - Hervannan valtaväylä - Pehkusuonkatu - Lehtimetsänkatu - Havumetsänkatu - Hallila
 
Lisäyksiä kartalle: Muutamia vielä käytössä olevia vakiovuoropysäkkejä Hämeenkyrössä poistettu kartalta ja lisätty käyttämättömiä pysäkkejä Kiviojanmaa-Komi-Vilpee-Hämeenkyrö linjalta (päinvastaisen suunnan pysäkit)
 
Yksi pysäkkimuutos tapahtui ilmeisesti ihan helmikuun alussa, josta Nysse ei myöskään ole tiedottanut sivuillaan mitään.

Pysäkki 0053 eli Hämeenpuisto 14 on nyt siirtynyt kohtaan Hämeenpuisto 18A, pysyvästi vai tilapäisesti – en tiedä. Tässä korttelissahan on ollut viime vuonna alkanut saneeraustyömaa, joten voi liittyä siihenkin.
Pysäkin päreeseen oli mielestäni myöskin päivitetty nimeksi HÄMEENPUISTO 18, mutta tämä ei mielestäni tapahtunut siirron yhteydessä vaan on tuoreempi juttu. Uusi paikka on sinänsä parempi, koska saman suunnan edeltävä pysäkki Hämeenpuisto 10 sijaitsi käytännössä risteyksen toisella puolen ja välimatka oli naurettavan lyhyt. Lisäksi uudesta sijainnista on lyhyempi matka Metsoon ja Tuulensuun pysäkkien poistuttua lopullisesti, on tämä myös Tuulensuun alueelle haluaville parempi.
 
Pysäkki Lamminpään hautausmaa (1673) lisätty karttaan, ei käytössä nykyään koska Rauhantieltä Vuorentaustantielle ei aja enää mikään linja vaan linja 20 kääntää Lamminpään hautuumaan parkkipaikalla ja sieltä kääntää hetken päästä itsensä pysäkille Lamminpään hautausmaa (1672). Jännää etten jo kartan alkuvaiheessa huomannut lisätä sitä.
 
Tampereelle lisätty lisää pysäkkejä mm. Heinämiehentien pysäkin vastapari joka ainakin vuoden 1984 ja 1985 linjakarttojen mukaan on ollut olemassa sekä Kivilevontien ja Kortesuontien risteykseen kaksi pysäkkiä sekä Itsenäisyydenkadulle neljä pysäkkiä. Kartan paisuessa liian suureksi jätin Tampereen seudun joukkoliikenteen toiminta-alueen kartalle ja siirsin muut kunnat eri karttaan. Toinen kartta löytyy täältä: https://drive.google.com/open?id=1lqnNJJHYrQsU1n6NQePw1azrW4BVeUlr&usp=sharing
 
Takaisin
Ylös