Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Mitä muuttaisit Tampereen pikaraitiotien kartassa?

 1. #1

  Liittynyt
  24.07.2006
  Viestejä
  6

  oletus Mitä muuttaisit Tampereen pikaraitiotien kartassa?

  Elikkä, mitenkä muuttaisit Tampereen pikaraitiotien suunniteltua karttaa? Lisäisitkö uuden linjan paikasta X pisteeseen Y? Poistaisitko asemia?

  Jos joku ei nyt vielä tajunnut, niin kuvitelkaa että olette kaupunginvaltuustossa, ja teille on annettu suunnitellun pikaraitiotien kartta, (Tarkotan tässä oikeata ja nykyistä suunnitelmaa, ei kuviteltuja alkusuunnitteluja) ja sitten kerrotte tähäm ketjuun sen. Voitte miten muuttaisitte sitä linjastoa:

  Oma mielipide: Keskustorilta linjasto voisi mennä suoraan Rautatieasemalle. Tampella ei tarvitse asemaa. Ja pitäsimme vielä Matkakeskuksen, Metson, Särkänniemen ja Yliopiston pysäkin maan alla, Ei tarvitse yrittää änkeä sitä maan päälle. Varsinkin Rautatieaseman raiteilla ei ole tilaa pikaraitiotielle. Ja lisäisimme vielä linjan kulkemaan Itsenäisyydenkatua pitkin Teiskontielle, Ja sitä kautta Olkahisiin. Helpottaisi Teiskontien asukkaiden elämää helposti, jos niitä kulkis edes viiden minuutin välein. Jos se uus linja vedettäisiin Teiskontietä pitkin, saataisiin bussilinjat 16 ja 18 kulkemaan taas Takahuhdintietä, jolloin siitäkään ei tulisi valituksia, miten päästään nyt kun vain 3 bussilinjaa kulkee pitkin Takahuhdintietä.

  Toiveajattelua, Mahdotonta, Surkea ehdotus, mutta minusta tämmöinen lisäys Tampereen pikaraitiotien jo suunniteltuun karttaan olisi hyvä.

 2. #2
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3355

  oletus Vs: Mitä muuttaisit Tampereen pikaraitiotien kartassa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Metropolitain Näytä viesti
  Elikkä, mitenkä muuttaisit Tampereen pikaraitiotien suunniteltua karttaa? Lisäisitkö uuden linjan paikasta X pisteeseen Y? Poistaisitko asemia?
  En ainakaan poistaisi asemia, päinvastoin, lisäisin ja osin siirtäisin niitä.
  Varsinaisessa pikaratikkaketjussa toin jo esille oman ehdotukseni verkosta, kas tässä.

  Olkkuun (ja edemmäs Nurmi-Sorilaan) en ensi vaiheessa pikaratikkaa veisi. Vuoreksesta on tarkoitus tehdä jonkinlainen EcoCity, joten ehdottomasti siis Hervannan kautta sinne ensiksi, ja länsipäässä Lielahden kautta Lentävänniemeen, jossa aamuruuhkan aikaan tilanne on jo nyt toivoton. Vähän sama kuin TASE2025-katuratikan ensimmäinen linjaus, mutta Amurin ja Lielahden välillä rautatien piennarta pitkin, omilla raiteillaan (yksityisraide, VR:n monopoli ei koske, yhdysraide rataverkkoon Lielahden asemalla).

  Jos tehdään kadulla kulkeva ratikka, ei Tampella tietenkään saa omaa asemaa. Korkeintaan lähijuna-aseman Tampellan esplanadin yläpuolelle. Mutta jos tehdään tunneliratikka, joka kulkee Järvensivulla radan viertä (miten se mahtuu siihen kapealle Järvensivuntien ja radan eteläpuolisen asutuksen rajaamalle alueelle?), on ratikka käytännössä pakko johtaa Tampellan kautta. Tällöin Tampellan joukkoliikennetarjonta paranee oleellisesti, tosin sitä voi kyllä bussiliikenteelläkin kehittää hyvin paljon.

  Hämmästyttävää muuten, että sen kokoinen urbaani kaupunginosa perustuu täysin autoliikenteeseen, linja 32 käväsee pari kertaa päivässä koko alueella. Luulisi, että linja 7 kannattaisi johtaa alueen kautta, tai sitten linjan 32 kaikki vuorot. Tai sitten ihan oma Tampella-linjansa Ranta-Tampellaan asti, kunhan Kekkosentie tunneloidaan ja tien päälle rakennetaan taloja.
  Sakari Kestinen

Vastaavia viestiketjuja

 1. Suomalaisen pikaraitiotien raideleveys
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 64
  Viimeisin viesti: 17.04.2014, 23:06
 2. Kannelmäki - pikaraitiotien pääteasema
  kirjoittanut Compact foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 12.12.2008, 16:22
 3. Mitä saa mainostaa ja miten?
  kirjoittanut Ilmari Syrjälä foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 21.09.2008, 08:34
 4. Kuvia Le Mansin pikaraitiotien koeajoista
  kirjoittanut late- foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 23.07.2007, 03:28
 5. Bussimetron ja pikaraitiotien kuvavertailu
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 18.10.2006, 10:17

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •