Havainnot Nysse-liikenteestä, kesäkausi 2020

11.5.

Linjan 71 liikennöinti kun siirtyi Länsilinjoille, oli siellä jokunen B7RLE Volvo. Ainakin #16, #96, #132 ja #137.

Lisäksi Nokian Matkakeskuksen pysäkit oli myllätty uuteen uskoon. Se, mistä linja 79 lähti Siuroon viimeisen 15 vuotta, ei enää ollutkaan lähtöpaikka. Asiakkaat eivät tästä muutoksesta olleet perillä.
 
Vs: Havainnot Nysse-liikenteestä, kevät 2020

Aamulehden uutisen mukaan TKL #112 on vedetty liikenteestä koronan (infektiovaaran) takia. Jutun mukaan #112 seisoo Nekalassa. Aiheesta enemmän AL:n nettijulkaisussa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Kalustopoistoja 2020

Paunun GIO-926 keulapala oli keskellä Puutarhakatua, kuvassa jo rotvallin puolelle nostettu.
IMG_20200622_174822.jpg
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
IMG-20200708-WA0001.jpg

Nysse eksyi reitiltään ja pahasti! Havaittu 8.7.2020 Tappuvirran lossilla Varkaudesta Savonlinnaan päin. Toinenkin yksilö matkasi samaan suuntaan, mutta oli vähän ketterämpi ja ehti edelliseen lauttaan. Busseissa ei ollut matkustajia.
 
Reitistä päätellen kyseessä oli viimeinen matka, määränpäänä J.V. Bussi-Groupin romuttamo Karvilassa.

Ja nyt on sit Paunu kans rupenut poistamaan L94-Scalojaan kuten on helppo päätellä bussien iästä. Kattelin äsken sekä Paunun että Länsilinjojen kalustolistoja, joista Länsilinjoilla ei ole kalustossaan yhtä ainuttakaan uudempaa KUB-Scalaa, ja Paunullakin vain muutaman yksilö. TKL:nkin kaikki jäljellä olevat Scalat ovat vm. 06-07, eli lähellä poistoikää, joten yllättävän paljon on Scalojen määrä vähentynyt Tampereella (ja vähenee edelleen). Ei mee enää kauaa kunnes Scaloja ei käytetä Nysse-liikenteessä kuin ainoastaan vara-autojen roolissa, joka on sinällään mielenkiintoista kun ottaa huomioon sen, että malli on edelleen yks Suomen yleisimpiä kaupunkibusseja eikä malli ole myöskään kovin iäkäs vielä. Tampere on tätä nykyä enemmän ”Volvokaupunki”.
 
No niin, sainpahan vihdoin luotua käyttäjän tänne, olen jo pitkään lueskellut näitä sivuja ja huomannut, kuinka hiljaista täällä Tampereen osiossa välillä on. Joten sekin oli yksi syy siihen, että vaivauduin nyt viimein luomaan käyttäjän.:D

Linkkaan ensimmäiseksi Tamperelaisen uutisen, jos joku ei ole lukenut nähnyt sitä:

Kaksi Länsilinjojen bussia töhrittiin yöllä Tampereen Linnainmaalla – Kehitysjohtaja: "Jos haluaa piirtää, kannattaisi mennä graffitiseinälle" – Katso kuvat
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/2343939

Tuo pahiten töhritty yksilö, #114, oli käsittääkseni aamun/aamupäivän aikana muutaman tunnin linjalla 80, ennen kuin se vaihdettiin pois ja tilalle tuli #33. Saa nähdä, kauanko #114 on nyt pois liikenteestä. Toisen töhrityn bussin numerosta ei ole tietoa, mutta ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Länsilinjojen busseja maalaillaan. Ainakin viime syksynä näin muistaakseni bussin #122, jolle oli käynyt samoin.
 
Toisen töhrityn bussin numerosta ei ole tietoa, mutta ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Länsilinjojen busseja maalaillaan.
Aamulehden verkkouutisen yhteydessä julkaistun kuvan mukaan toinen on SNJ-828. Sen järjestysnumerohan on #128, mutta uutiskuvassa numero on jäänyt töhryjen alle (kyllä siitä jotain häämöttää suttujen alta, kun oikeaan kohtaan katsoo tarkkaan).
 
3.8

LL #34 / 85

Ensimmäinen kerta, kun näen kyseisen auton linjalla Tampereella. On kai ollut Turussa liikenteessä aikaisemmin. Laite (tunnus 130127) on otettu jo poistetusta autosta #38.
 
3.8

LL #34 / 85

Ensimmäinen kerta, kun näen kyseisen auton linjalla Tampereella. On kai ollut Turussa liikenteessä aikaisemmin. Laite (tunnus 130127) on otettu jo poistetusta autosta #38.
Minun eka havainto tästä autosta nysse-värisenä linjalla (29) tapahtui 27.6.
 
Linjan 14 varrelle on ilmestynyt näemmä linjakilpien perusteella uusi välipaikka RYYDUNPOHJA. Missä lie sijaitseekaan, mutta kuluneella viikolla ainaki autojen #48 ja #61 kilvissä, varmaan kaikissa muissakin mobiteceissä.

 
Takaisin
Ylös