Havainnot Nysse-liikenteestä, syksy 2020

Näin tänään Ylöjärvellä Kuruntiellä erikoisen vihreän Scania Vest Contrast -auton, jollaisia olen nähnyt vain Miodexilla Hämeenlinnassa. Autossa ei ollut nähdäkseni kylkinumeroa, eikä siinä ollut muutakaan merkintää liikennöitsijästä. Ainut mitä näin, oli että etuosassa oli joskus lukenut "Kolumbus", mutta teksti oli nyt pyyhitty pois.

Sain tutultani vinkin, että auto olisi ollut jo monena päivänä Ylöjärvellä "Koulukyyti" -tekstein liikkeellä. Tällä kertaa auto ei ollut linjalla. Mistään tilausajostakaan ei ole kuitenkaan voinut olla kyse, koska tuttuni oli nähnyt auton pysähtelevän pysäkeillä. Jäin silti ihmettelemään, että mikä auto se mahtoi olla, kun eihän Miodexilla pitäisi olla täällä päin mitään säännöllistä liikennöintiä, vai onko jollain muulla liikennöitsijällä samannäköinen auto täällä päin?
 
Vekka ajaa Ylöjärven koulukuljetuksia. Miodex ja vekka-liikenne yhdistyivät vuosi sitten keväällä. Lienee ollut siis SMX-743, tai -744
 
Joo kyseessä oli varmaan tuo #245, rekisterinumero päättyikin muistaakseni U:hun. Hassua, ettei tuota autoa vaan löydy minkään sivun kalustolistoilta. Mistäköhän lähtien on koulukuljetuksia ajettu tällä tavoin Ylöjärvellä, itse asuin siellä vielä reilu vuosi sitten, ja silloin kaikki koululaiset tulivat ihan linjaliikenteellä tai sitten koulutakseilla.

Luin myös Ylen uutisen (https://yle.fi/uutiset/3-10735555) Miodexin ja Vekan "yhdistymisestä", jonka mukaan ne eivät itse asiassa olekaan varsinaisesti yhdistyneet, vaan ovat yhdistäneet toimintojaan, mutta jatkavat silti itsenäisinä yhtiöinä. Eli nuo SMX-743 ja -744 bussit voidaan vielä laskea varmaan Miodexin kalustoksi (esim. Oikoradan bussisivuilla ne on vielä laitettu Miodexille). Tuosta XVU-898-autosta en tiedä, kun en löydä sen tietoja mistään.
 
Tänään 29.9. on saatu telikyytiä Nekalan suunnalla ainakin seuraavasti

Paunu #171/10
Paunu #172/31 ja on edelleen tätä kirjoittaessa linjalla.
 
Ei sinänsä havainto, mutta ei näytä enää Tkl:n riveissä olevan montaa Scalaa. Joskus näitä oli suurin osa kalustosta, nyt bussikirjaston mukaan enää 7kpl. Näistä -06/-07-mallisia telejä näyttäis lähteneen Helbille. Jotain huhua olen tästä kuullut, mutta miksi ja mihin käyttöön näin vanhoja viedään Hsl-liikenteeseen?
 
Jotain huhua olen tästä kuullut, mutta miksi ja mihin käyttöön näin vanhoja viedään Hsl-liikenteeseen?

Nobina valitti Ojangon kilpailutuksen tuloksesta, minkä vuoksi sopimus Helsingin Bussiliikenteen kanssa on aluksi väliaikainen. Ja väliaikaisessa sopimuksessa tunnetusti ei ole tiukkoja kalustovaatimuksia. Kun Markkinaoikeuden ratkaisu tulee, voidaan sen hylättyä valitus, solmia varsinainen sopimus ja tilata varsinainen kalusto. Sitten vanhoilla ajetaan siihen asti, kun varsinaiset autot saapuvat.
 
Oliko joskus vuosi sitten syksyllä vastaava tilanne kun ainakin Länsilinjoilta kävi pari 8700 volvoa hsl alueella lainassa? Jossain on vielä hsl infotarra keskioven luona.
 
Oliko joskus vuosi sitten syksyllä vastaava tilanne kun ainakin Länsilinjoilta kävi pari 8700 volvoa hsl alueella lainassa? Jossain on vielä hsl infotarra keskioven luona.

Pohjolan Liikenteellä oli Tuusula-Kerava-Sipoo-liikenteessä tosiaan väliaikaista kalustoa viime syksynä. Silloin syynä oli muistaakseni Nobinan valitus liittyen rajoitusehdon käyttämiseen.
 
Pohjolan Liikenteellä oli Tuusula-Kerava-Sipoo-liikenteessä tosiaan väliaikaista kalustoa viime syksynä. Silloin syynä oli muistaakseni Nobinan valitus liittyen rajoitusehdon käyttämiseen.

Silloin syynä oli kylläkin se, että Pohjolan Liikenteen tilaamat autot olivat myöhässä.
Kohteissa 209 ja 210 oli mainitsemasi syy. ;)
 
Paunu on ostanut uuden Mercedes Benz Sprinter -pikkubussin (numero #180, rek. CPA-702). Oli tänään ensimmäistä päivää liikenteessä, linjalla 115. Nyt ei taida sitten enää isoa autoa nähdä tuolla linjalla, paitsi ehkä vara-autona. Sisätilat olivat huomattavasti tilavammat kuin niissä Länsilinjojen Renault-pikkubusseissa, joita oli tuolla linjalla vielä silloin kun Länsilinjat sitä liikennöi. Äkkiseltään laskettuna istuimia oli 19, joista kaksi oli taittoistuimia. Kunnollinen kortinlukijakin oli asennettu.
 
Hups, siis tarkoitin niitä Fiat Ducatoja, joita Länsilinjoilla on muutama
 
Takaisin
Ylös