Seudun rahastusjärjestelmän uusiminen

En tiedä onko se 8:lla koska itse en ole nähnyt sitä 8:lla n.2-3viikkoon, vaan auton #627.
Kyllä siellä tällä viikolla on ledikilpinen Scala jo ollut, eikä ihan heti tule muuta mieleen, mikä se olisi ollut. Havaintopäivänä 3.1.
 
Auto #660 on siis tavattavissa linjalla 8 arkisin Vehmaisista 7:25 lähtien. Se on ollut poissa ajosta juurikin Pusatec-asennuksen vuoksi. Viikonloppuisin auto on sijoitettu linjalle 12. Laitteet toimivat mainiosti, tosin muutamat matkustajat ovat ihmetelleet minne korttiansa laittaa. Perässä seurannee linjan 8 toinen vakiauto #650, virhemarginaali kun jää pieneksi hyödynnettäessä hiljaista linjaa.
 
Tänään testasin kanssa tätä #660:n järjestelmää. Olipa siinä kuljettaja ja asiakkaat hieman hukassa kun pylväslaite ei reagoinut kombikorttiin mitenkään.

Sen sijaan myyntilaitteen etälukupinta LCD-näytön vierellä toimi niinkuin pitikin ja leimaus sujui todella nopeasti niiltä jotka sen tiesivät (tai joita sai kädestä pitäen neuvoa).
 
Nyt uusia Pusatec-järjestelmiä on yhteistariffiliikenteessä jopa 2 kpl, molemmat laitteistot TKL:n autoissa (#276 ja #660).

Sinänsähän Pusatecit ovat Tampereella olleet jo vuosia käytössä, onhan Lauttakylän Auto, Marttila Tours, Koiviston Auto, Matka-Mäkelä ja Veolia Transport West niitä liikennöitsijöitä, joilla on Pusatec PT10 laitteisto.

Nyt kun yhteistariffiliikennekin siirtyy vähitellen Pusateceihin, olisi suorastaan toivottavaa, että myös Lauttakylän Auton ja Marttila Tours:n autoissa alkaisi kelvata Tampereen Matkakortille ladatut seutuliput. Teknistä estettähän ei ole - erillistä etälukijaahan ei tarvita, koska PT10:n pinnassa on oma etälukija. Toivottavasti Tampereen Joukkoliikenne solmii (clearing-)sopimukset näiden yrittäjien kanssa pikapuoliin, sillä tällä hetkellä on suorastaan typerää, että saman seutulipputuotteen omistajat ovat eriarvoisessa asemassa riippuen korttipohjastaan. Ja Tampereen Matkakortille luotuja seutulippujahan on sadoittain liikenteessä....
 
Lienee Pekola myös noiden joukossa , joissa ei kelpaa- ei ainakaan viimeksi kelvannut kun Kangasalta päin Manseen pyrin. Tosin siitä on puolisen vuotta jo aikaa....
 
Lienee Pekola myös noiden joukossa , joissa ei kelpaa- ei ainakaan viimeksi kelvannut kun Kangasalta päin Manseen pyrin. Tosin siitä on puolisen vuotta jo aikaa....

Ei kelpaa ei, mutta Pekolalla on ainakin vielä Buscom:n rahastuslaitteet, eikä niissä ole teknisiä valmiuksia lukea Tampereen Matkakorttia. Pusatecien lukumäärä kasvaa kuitenkin koko ajan.

Koiviston Auton ja Matka-Mäkelän vuorot ovat puolestaan pikavuoroja, joten en näitä ehdottanut edes mukaan tähän lippuyhteistyöhön. Veolia Transport West:n Kauhajoen/Mouhijärven vuorot ovat jo yhteistariffissa, mutta niissä rahastetaan Länsilinjat Oy:n koneella. Ehkä tulevaisuudessa omalla laitteella ?
 
Pusatec-asennukset jatkuneet, nyt myös TKL #645 on saanut uudet koneet.

[tarviskohan näillekin havainteille tehdö oma ketju?]
 
Vaaditaankos Tampereen seudulla pikavuorolisämaksu matkustettaessa seutulipulla pikavuorossa seutualueella? (Tulipas vaikeasti muotoiltua kysymys...)

Ymmärtäisin, että syy miksi tuota lisämaksua ei vaadita joidenkin maakuntien/seutukuntien alueella on se, että pikavuorot mudostavat tärkeän osan seudun liikenteestä kuten esim. täällä etelä-karjalassa, vaikkapa Lappeenranta - Savitaipale välillä suurin osa vuoroista varsinkin viikonloppuisin on Lappeenranta - Jyväskylä pikavuoroja sekä 1-2 yhteen suuntaan ajettavaa vakiovuoroa.
 
Vaaditaankos Tampereen seudulla pikavuorolisämaksu matkustettaessa seutulipulla pikavuorossa seutualueella? (Tulipas vaikeasti muotoiltua kysymys...)

Käytännössä kyllä, mutta poikkeuksiakin on.
- kaupunkiseudun seutulipulla lähes aina
- läntisellä seutulipulla tietyissä vuoroissa ja tietyiltä paikkakunnilta ei tarvitse maksaa (esim Ikaalisista ja Ikaalisiin, lisäksi Pori-Tampere vuorojen aamu- ja iltavuorot Mouhijärvelle)
- itäisen alueellakin on muutama yksittäinen vuoro, joissa ei tarvitse maksaa (mieleen tulee ainakin Matka-Mäkelän vuoro Tampere-Keuruu Orivedelle menijöiltä ja tulijoilta).
- osasta seutulippuja on myös pikavuoroversiot.
 
Kuten on myös joukkoon liittynyt #270. Asennuksia suoritetaan nyt kuulemma 1-3 päivässä :D
 
Takaisin
Ylös