Jätti-Wiimat

jtm

Liittynyt
24 Tammikuu 2007
Viestit
2,222
Sain juuri tietää, että "Jätti-Wiimoilla" pääsee vielä ensi talvikaudellakin, eli "Jätti-Wiimoja" ei vielä poisteta. Ainakaan Tkl:n toimesta "Jätti-Wiimoja" ei museoida.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Lienee kuitenkin selvää, että seuraava aikataulukausi jää Wiimojen wiimeiseksi.
 
Palataan pitkästä aikaa tähän viestiketjuun... Tkl:llä kävi 3(kolme) historioitsijaa katsomassa jotain "Jätti-Wiimoista" ilmesesti #207 mielessään museoida joku näistä yksilöistä. Kyllä olisin suuresti ihmetellyt, jos ei mitään näistä 10kpl (#200-#209) "Jätti-Wiimasta" olisi museoitu. Voisin veikata, että historijoitsija olisi Mobilia.
 
Olisi tosiaan hienoa jos yksi sarjan yksilöistä päätyisi museoon. Onhan autosarja monessa mielessä ainutlaatuinen - ei pelkästään Tampereen vaan koko maan mittakaavassa.

Sinänsä sääli, että ainoa museoitu Ajokki City on tuo sisu #584. Mielummin olisin toivonut, että ainakin yksi city-nivel olisi museoitu. Nuo autot kun olivat melko keskeinen osa TKL:n kalustoa aikanaan. Mutta tämä on jo off topic, joten ei siitä sen enempää. (Toisaalta Tampereen museoautoillekin voisi perustaa oman ketjunsa tänne...)
 
Jos ne on vielä syksyllä niin ne poistetaan viimeistään silloin kun tulee uudet tai kun vuosi vaihtuu.
 
Eihän tolla 207:lla oo mitään virkaa koska kone on rikki. Ostajan pitäisi hakea lavetilla pois (automaattilaatikko) ja olla ehjä motti tilalle, koska laakerivikasen koneen korjaaminen on hidasta hommaa.
 
TKL:n Wiima Volvo 208 on museoitu.

Museoinnin takana on noin kymmenen eri puolilta Suomea olevan joukkoliikenneharrastajan ryhmä. Auto on tarkoitus säilyttää alkuperäisessä asussa ja täysin toimintakuntoisena. Auto siirtyi tänään puolilta päivin uusille omistajilleen. Kiinnostuneilla on varmasti jossain vaiheessa mahdollisuus päästä auton kyytiin museoajoilla.
 
TKL:n Wiima Volvo 208 on museoitu.

Museoinnin takana on noin kymmenen eri puolilta Suomea olevan joukkoliikenneharrastajan ryhmä. Auto on tarkoitus säilyttää alkuperäisessä asussa ja täysin toimintakuntoisena.

Tarkoittaako tuo myös sitä, että se pysyy Tkl:n väreissä ja penkkien kankaita ei muutella siitä mitä ne oli käytön jälkeen?
 
Tarkoittaako tuo myös sitä, että se pysyy Tkl:n väreissä ja penkkien kankaita ei muutella siitä mitä ne oli käytön jälkeen?

Tottakai auto säilytetään alkuperäisessä asussa, väritystä ja sisustusta myöten. (Eihän se muuten mitään museointia olisi.):lol: Tietenkin joidenkin penkkien risat kankaat vaihdetaan ehjiin.
 
Kun kysyin asiaa Tkl:tä niin autot #204, #205, #206 ja #209 jatkavat liikenteessä syksyllä uusiin Volvoihin asti. Olen tietänyt asian noin kuukauden pari mutta en ole ikinä muistanut asiaa pistää tänne.
 
Takaisin
Ylös