Kaupunkialueelle rajoitus 30km/h

jtm

Liittynyt
24 Tammikuu 2007
Viestit
2,222
Aamulehti uutisoi, että kaupunki alueelle meinataan melun alentamiseksi vähentää nopeusrajoitusta 40-> 30km/h. Tämähän on aivan älytöntä ja typerää. Lisää vain ruuhkia. Pistäkääpäs kommenttia asiasta.
 
Vs: Kaupunki alueelle rajoitus 30km/h

Aamulehti uutisoi, että kaupunki alueelle meinataan melun alentamiseksi vähentää nopeusrajoitusta 40-> 30km/h. Tämähän on aivan älytöntä ja typerää. Lisää vain ruuhkia.
En pidä nopeusrajoituksen alentamista ongelmana. Nopeusrajoitus ei muuta ruuhkatilannetta mihinkään suuntaan. Ruuhkan aiheuttavat vain "keskustaa elävöittävät pikkuautoilijat, jotka haluavat käydä keskustan kaupoissa". Nopeusrajoituksilla taasen ei ole tässä asiassa osaa eikä arpaa. Nykyisessä käytännössäkään ei joukkoliikenteellä ole ongelmana pidättäytyä alle 40 km/h nopeuksissa; kiitos tiheän pysäkistön ja liikennevalojen kierron.
Jos melutasoa halutaan oikeasti alemmaksi, niin syyniin tulee ottaa keskustaa vallitseva nupukivipäällyste. Kulttuurihistoriaa voisi purkaa osaltaan muuttamalla joukkoliikennekaistat asvalttipäällysteiksi. Keskustaa ja sen kauppoja elävöittävät pikkuautot sen sijaan saisivat edelleenkin jyryttää pitkin kulttuurihistoriallista polkua. Oikeasti Hämeenkatu on ns. ruuhka-aikaan erittäin suosittu läpiajokatu, johtuen Ratina-Hämeenpuiston ja Satakunnankatu/Kekkosentien huonosta läpikuljettavuudesta.
Oikea (ja erittäin halpa) ratkaisumalli olisi pystyttää muutamia liikennemerkkejä ydinkeskustan sisäänajoväylille, joissa kielletään muu kuin joukkoliikenne ja huoltoajo. Vain näin "melutaso" laskisi.
 
Viimeksi muokattu:
Siinä olen samaa mieltä että varsinkin päiväs aikaan esim. klo14-17 voisi olla keskusta alueella kielletty muu liikenne kuin bussit ym. samanlaiset ja huoltoajo, jos haluaa vähentää melua. Minun mielestä kanssa voisi tuota Hämeenkatun päällystää asfaltilla tai ainakin bussien ja taksien kaistan. Nuo ns. "mukula kivet" ovat todella ärsyttäviä mielestäni välillä. Tuo nopeus rajoituksen alentaminen ei auta p****n vertaakaan.
 
Hyvä kuin mikä. Se puolustaisi vielä enemmän metron rakentamista Tampereelle. Metro, tai tunneliratikka, kummalla nimellä sitä sitten kutsuttaisiinkaan, nopeuttaisi matka-aikoja entisestään. Metro/tunneliratikka saisi ajaa tunnelissa 80-100 km:n tuntinopeutta.
 
Hyvä kuin mikä. Se puolustaisi vielä enemmän metron rakentamista Tampereelle. Metro, tai tunneliratikka, kummalla nimellä sitä sitten kutsuttaisiinkaan, nopeuttaisi matka-aikoja entisestään. Metro/tunneliratikka saisi ajaa tunnelissa 80-100 km:n tuntinopeutta.

Saisikohan? Entisen tunneliratikka suunnitelman asemavälit olivat sen verran lyhyen oloisia että en usko että siellä mitään 80 km/h oltaisi ajettu. Helsingin metrollakin on tunnelissa nopeusrajoitus 60 km/h jos oikein muistan. Itse olen sitä mieltä että 40km/h on ihan riittävä nopeus keskustan alueella ajettaessa.
 
Takaisin
Ylös