Uudet bussit 2013

Näissä sähköovi-Volvoissa on toinenkin epämiellyttävä piirre, nimittäin wifi. En edelleenkään ymmärrä mitä virkaa se toimittaa, kun jokaisella joka nettiä esim. puhelimellaan selaa bussissä, on jo laitteessaan jonkinlainen nettiyhteys. Onkohan kenties koko wifi-touhun pääasiallinen tarkoitus aiheuttaa säteilysairauksia? Ainakin minulla vaikutus on lähes joka kerta jonkinmoinen epämiellyttävä jomotus pään alueella. Ja ei, en kuvittele enkä ole vainoharhainen. Tämä ilmiö toistuu joka kerta kun teen noin 20 minuutin matkan wifillä varustetulla bussilla. Wifittömällä autolla matkustettaessa ilmiötä ei tapahdu.

Tuo taitaa kyllä olla jonkinlainen lume-efekti. Wifi on kuitenkin erittäin turvallinen. Omakohtaisia kokemuksia on, kun päivät (ja yöt) tulee vietettyä tukiasemien läheisyydessä eikä kyllä mitään oireita vielä ole.
 
Vaikka WiFissä onkin huonoja puolia niin silti olen sen kannalla. Kohti nykyaikaa ollaan menossa vähitellen. Annetaan esimerkiksi Tallinna jossa on wifi-yhteyksiä melkein joka nurkassa. (wifi on myös hyvä varsinkin ulkomailla, taikka tietokoneen käyttöön tai niille joilla ei ole "pakettia" internetyhteydelle.)
 
Sähköovista: ne ovat erinomainen juttu. Varsinkin vanhemmissa paunulaisissa ovet tuntuvat jatkuvasti temppuilevan (eli eivät aukea tai mene kiinni). Omien kokemusteni mukaan sähköovet ovat nopeammat, toimintavarmemmat, "hienommat" ja vievät vähemmän tilaa.

WLAN-yhteyksistä: Pidän näitäkin hyvänä asiana. Tabletissani ei ole SIM-paikkaa, joten auton WLAN säästää puhelimeni akkua. Lisäksi käytän puhelimellanikin auton WLAN:a, sillä se on yleensä 3G-verkkoani nopeampi. Turisteilla ei ole yleensä käytössä matkapuhelinverkkoa, joten tämä auttaa myös heitä. Kieltämättä tehotkin voisivat olla pienemällä. Kerran ollessani lenkillä puhelimeni muodosti yhteyden varikolle ajamassa olleeseen Onnibussiin.
 
Pirkkalan paunulaisessa ovi hajosi tänään sen verran pahasti, että kuljettaja joutui nousemaan paikaltaan ja korjailemaan muutaman minuutin ajan. Autonumeroa en muista, mutta Scaloja kuitenkin.
 
Takaisin
Ylös