Sivu 1 / 4 1234 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 1-15/51

Viestiketju: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

 1. #1
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3355

  oletus Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  JOLILA:n esityslistalla Nokian linjasto ja sen kilpailutus. Lyhykäisyydessään:
  • 1 nykyiseen tapaan Kalkkuun
  • 11 Pitkäänniemeen
  • 65 Nokia as. – Pitkäniemi – Pirkkala (–Hervanta/Kurikka), 1 auto
  • 70 Nokia as. – moottoritie – Tampere, 2 autoa, vuoroväli 30 min, synkronoitu 79:n kanssa niin, että Nokian ja Tampereen välillä on vartin vuoroväli
  • 71 Kalkku – Nokia as. – Ruskeepää – Keho, 2 autoa, vuoroväli 30 min
  • 73 Harjuniitty – Myllyhaka – Nokia as. – Vihola – Keho, 2 autoa, vuoroväli 30 min
  • 71x Nokia as. – Rounionkatu – Kankaantaka – moottoritie – Tampere, 1 auto, ruuhka-aikana tunnin välein
  • 72x Tervasuo – Keho – Vihola – moottoritie – Tampere, 1 auto, ruuhka-aikana tunnin välein


  Linjat 70, 71x ja 72x ovat yksi kilpailutuspaketti 1.7.2014–31.5.2020 + 3 vuoden optio, linjat 71 ja 73 1.7.2014–31.5.2020 ilman optiota. Esityslistasta voisi päätellä, että runkolinja 70 tilataan telibussilinjana ja 71/73 sähkö/hybridikäyttöisillä pätkäbusseilla.

  Linjaa 36 ei aikaisemmasta poiketen jatketa Rounionkatua pitkin Nokialle. Linjojen 72 Nokia–Tottijärvi ja 78 Nokia–Sarkola tulevaisuudesta päätetään myöhemmin. Linja 65 hankitaan osana Kurikan liikennettä tai Pirkkala–Hervanta-poikittaislinjaa. Linjan 79 siirtymäsopimukset ovat voimassa 31.12.2016 ja 31.5.2017 saakka, eli Siuron liikenteestä päätetään viimeistään vuoden 2015 aikana.

  --

  Pidän linjastoa mielenkiintoisena, varsinkin liityntäliikenteeseen perustuvan systeemin toteutus kiinnostaa. Koska hubiksi on valittu Nokian "matkakeskus", voi aikataulujen huolellisella laadinnalla saada vaihtomatkustajat vaihtamaan runkobussin junaan. Tämä toki edellyttää, että 71 ja 73 saapuvat Nokian asemalle viimeistään minuutilla :25. Jos bussit saapuvat asemalle vasta junan lähdettyä, saattaa telibussissa olla tiivis tunnelma.

  Linjojen 1 ja 71 yhteensovittamisesta Kalkussa tulee varmasti myös mielenkiintoista. Ykkönenhän kulkee jatkossa vartin välein, 71 30 min välein. Hyvässä lykyssä linjojen välillä on vaihtoyhteys, jolloin Nokialta pääsee Tesomalle vaihtamalla kuntarajalla. Herää kysymys, miksei vain päätetty ajaa joka toista ykköstä Nokialle asti. Yhtä lailla voi kysyä, miksi 70 päätetään Tampereen keskustaan eikä liitetä johonkin idästä keskustaan päättävään linjaan. Jos pääte on Keskustorilla, tulee asemalle ja sen ympäristöön matkaaville ylimääräinen vaihto – elleivät valitse junaa sen sijaan. Samalla myös vaihtoyhteys Kangasalle jää syntymättä. 30 min on aika tiukka sivuaika, joten voi olla, ettei siinä ajassa ehditä linja-autoasemallekaan.

  Liitteenä linjakartta:

  757343.pdf
  Sakari Kestinen

 2. #2
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7209

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Onkohan tuo linjasto tosiaan tehty ajatellen sitä, että se syöttää myös junaan? Kuinka usein junia kulkee Treen ja Nokian välillä?
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 3. #3

  Liittynyt
  17.09.2009
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  690

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Noista suunnitelmista löytyy edelleen tuo sana tasaminuuttiaikataulu. Eihän siinä mitään, jos siihen panostettaisiin, mutta kun sitä ei ole tähän asti haluttu (tai osattu?) tehdä. Etenkin edellisvuosina ajoajaltaan alimitoitetun 29:n kohdalla tuo oli suorastaan asiakkaan huijaamista, kun saapumisaika säännönmukaisesti heitti vähintäänkin viidellä minuutilla päivästä riippumatta.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut ultrix
  Linjojen 1 ja 71 yhteensovittamisesta Kalkussa tulee varmasti myös mielenkiintoista. Ykkönenhän kulkee jatkossa vartin välein, 71 30 min välein.
  Itselläni on mennyt ohi tuo ykkösen vuorovälin tihentäminen. En epäile, etteikö näin olisi, mutta missä yhteydessä tuosta on päätetty?

 4. #4
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  3162

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Onkohan tuo linjasto tosiaan tehty ajatellen sitä, että se syöttää myös junaan? Kuinka usein junia kulkee Treen ja Nokian välillä?
  Tavarajunat mukaanluettuna päästään jo yli kymmeneen vuorokaudessa.
  Bussikirjasto | Suomen kirjastoautot

  Nämä ovat vakioita.

 5. #5

  Liittynyt
  23.04.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  287

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rester Näytä viesti
  Itselläni on mennyt ohi tuo ykkösen vuorovälin tihentäminen. En epäile, etteikö näin olisi, mutta missä yhteydessä tuosta on päätetty?
  Pirkkalan liikennöinnistä päätettäessä, linja 1 jatkaa siis Pirkkalan päässä Pereelle.

  Mielenkiintoinen suunnitelma, varsinkin, kun palautteen viesti oli suorat moottoritieyhteydet välillä Nokian lähiöt - Tampere vaihdottomana ja mahdollisimman nopeana. Mielestäni vaihdoissa ei ole mitään vikaa, kunhan ne tapahtuvat katetulla alueella ja viiveettä. Koska suureen osaan matkoista Nokian lähiöihin tulee vaihto, olisi runkolinjan juna/bussi Tampere-Nokian asema olla tiheämpi. Ruuhka-aikaan busseja tulisi olla tällä välillä junien lisäksi 10min välein.

 6. #6
  Eppu avatar
  Liittynyt
  25.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  1922

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Ehkäpä tällä linjastolla sitten varmistetaan se, että joukkoliikenteen käyttö ei ainakaan Nokian keskustan ulkopuolella missään tapauksessa lisäänny. Kovin kummastuttava ratkaisu on tehty myös Kalkun osalta, jota jatkossa palvelee vain ja ainoastaan hidas ykköslinja.

  En oikein edelleenkään ymmärrä, mitä 11-linja tekee Pitkässäniemessä. Siellä kun tuon linjan nykyinenkin tarjonta olisi pääasiassa tyhjien tuolien kuljettelua. Sitä vastoin näkisin edelleenkin tilausta esimerkiksi nopealle linjalle Villilän-Kalkun läpi Nokian puolelle ja sieltä Kankaantaan/Myllyhaan kautta Nokian keskustaan. Ja tässä tapauksessa tuo nopea tarkoittaa Hyhkyn ja Raholan välillä ajamista moottoritien kautta. Väitänpä että niin Kalkkulaiset kuin Nokialaiset reitin varrella asuvat kiittelisivät tällaista suoraa yhteyttä enemmän kuin vaihdollista yhteyttä Nokian keskustan kautta. Kalkun kautta kun vaihdot ehdotetulla tavalla eivät varmaankaan kiinnosta, kun ensin täytyy matkata se kymmenkunta minuuttia Kalkkun ja sieltä käytännössä puoli tuntia ykköslinjalla - eli matka-aika venynee sellaiseen noin 40 minuuttiin. Kuinka moni autollinen tällaiseen sitten kiinnostuu vaihtamaan, kun matka-aika omalla nelipyöräisellä lienee alle puolet tästä? Taitaa jäädä joukkoliikenteen matkustusosuuden tavoitteellinen kasvu Nokian osalta tällä linjastolla saavuttamatta?

 7. #7

  Liittynyt
  23.04.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  287

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Mielenkiintoinen ratkaisuhan olisi siirtää kaikki Nokiantien vuorot 29:ä lukuunottamatta moottoritielle. Ja 29:nkin voisi siirtää reitille Tesoman valtatie - Risuharjunkatu - Korvenkatu tai muulle vastaavalle. Tarjonnan korvaisi moottoritielle rakennettavat bussipysäkit. Ne tulisivat suunnilleen samoille paikoille kun nykyiset Nokiantien pysäkit. Rahaahan siihen palaa, mutta mahdollistaisi vuorojen nopeuttamisen moottoritien pohjoispuolen palvelutasoa olennaisesti huonontamatta (palvelutaso jopa paranee tiheämmän vuorovälin ansiosta, jos pysäkkijärjestelyt tehdään tasokkaasti) ja eteläpuolen palvelutaso paranee olennaisesti. Pysäkkipari voisi tulla Villilänsaaren, Tykkitien/Likolammen, Villilänkeskuksen, Pukkisaarenkadun, Piikahaan, Kaarilankadun ja Peurankadun kohdalle.

 8. #8
  Rasbelin avatar
  Liittynyt
  05.07.2005
  Sijainti
  Finn Köztársaság
  Viestejä
  339

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Kaiken kaikkiaan ei hassumpaa, että elävöitetään Nokian linja-autoasemaa. Alueellahan on hyvin tilaa kehittää terminaalitoimintaa. Pirkkalaistorin ja Härkitien seutu on silti paljon olennaisempi kokoontumispaikka nokialaisille, sillä palvelut sijaitsevat siellä. Olisi mielestäni parempi, jos Tampereen suunnan runkolinja ajaisi linja-autoasemalta Härkitien kautta Pirkkalaistielle, jotta todellinen keskustakin saisi suoran yhteyden Tampereelle. Oletettavasti Sarkola ja Tottijärvi ei myöhemmässä vaiheessa tule merkittävästi muuttumaan nykyisestä.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut ultrix Näytä viesti
  Esityslistasta voisi päätellä, että runkolinja 70 tilataan telibussilinjana ja 71/73 sähkö/hybridikäyttöisillä pätkäbusseilla.
  Mielestäni esityslista ei kylläkään suoranaisesti anna ymmärtää, että hybrideistä tms. olisi kyse.

  Nokian asuinalueita palvelevien linjojen erottaminen Nokian ja Tampereen väliä liikennöitävistä linjoista mahdollistaa sisäisen linjaston liikennöinnin pienemmillä, vähemmän energiaa kuluttavilla ja käyttökustannuksiltaan edullisemmilla busseilla.
  Polttoainekulutus, eli energiankulutus, ei itsessään kerro onko kalustovalinta kokonaistaloudellinen. Uskaltaisin väittää, että tällä hetkellä käyttökustannukset ovat korkeammat, sillä vieläkin nämä olisivat 1. sukupolven ajoneuvoja. Lisäksi TKL:n Solaris-hankinta antoi osviittaa siitä, että toistaiseksi hybridivaihtoehto vaatii yhteiskunnan reilua subventointia ja se tarkoittaisi huomattavaa piste-etua kilpailutuksessa. Liekö sitten tämäkin sähköovipisteytyksen tapaan yksi TKL-koelaboratorion lopputulos. CNG voisi olla kiinnostavampi ratkaisu, sillä siitä on pidemmältä ajalta käyttö- ja huoltokokemusta. En siltikään tällä hetkellä jaksa uskoa, että Nokian paikkurissa kannattaisi pistää rahaa moottoritekniikkaan. Liikenteen määrä on tässä vaiheessa ensiarvoisempaa. Näiden kohteiden seuraavalla kierroksella elämme todennäköisesti sellaista aikaa, jolloin asia kannattaa oikeasti ottaa esille.

  Rohkenen epäillä, että 10 tai 12 metrinen autokalusto tulee olemaan riittävä Nokian sisäisille linjoille ja siitä on ajateltu koituvan esityksessä mainittua polttoaine- jne. säästöä.
  Ikarus Egyedi Autóbusz Gyár

 9. #9

  Liittynyt
  15.09.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  197

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Koska tästä kilpailutuksesta on odotettavissa tuloksia? Jos on tullut on mennyt minulta aikankin kokonaan ohi.

 10. #10
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6618

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Vielä ei ole näkynyt tarjouspyyntöäkään, joten tuloksia jouduttaneen odottamaan vielä pitkään...

 11. #11
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6618

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Tarjouspyyntö on nyt julkaistu.

  Linjoilla 70, 72 ja 74 kalustona on 4 teliä tai takaovetonta seututeliä. Linjoilla 71 ja 73 kalustona ovat matalalattiabussit.

 12. #12

  Liittynyt
  15.09.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  197

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Tarjouspyyntö dokumentteja ei näköjään saa ilman kirjautumista. Ovatko ne salaisia tms.?

 13. #13
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6618

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Lainaus Alunperin kirjoittanut anttipng Näytä viesti
  Tarjouspyyntö dokumentteja ei näköjään saa ilman kirjautumista. Ovatko ne salaisia tms.?
  Ei ne ainakaan salaisia ole, koska rekisteröityminen on kaikille avointa.

 14. #14

  Liittynyt
  15.09.2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  197

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Periaattessa tuonne pystyy rekisteröitymään fiktionaalisen yrityksen nimellä ja tarkistelemaan tarkempia dokumentteja. En löytänyt mistään tarkempia sopimusehtoja joissa mainittaisiin mitään "valheellisista tiedoista" tai tietojen levittämisestä rekisteröitymättömille käyttäjille.

 15. #15
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  3162

  oletus Vs: Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 3/2013

  Lainaus Alunperin kirjoittanut anttipng Näytä viesti
  Periaattessa tuonne pystyy rekisteröitymään fiktionaalisen yrityksen nimellä ja tarkistelemaan tarkempia dokumentteja. En löytänyt mistään tarkempia sopimusehtoja joissa mainittaisiin mitään "valheellisista tiedoista" tai tietojen levittämisestä rekisteröitymättömille käyttäjille.
  jos ja kun ko asiakirjat eivät salaisia ole, niin tee palvelus ja laita ne johonkin julkiseen paikkaan tarkasteltavaksi, niin kaikkien ei tarvi rekisteröityä.
  Bussikirjasto | Suomen kirjastoautot

  Nämä ovat vakioita.

Sivu 1 / 4 1234 ViimeisinViimeisin

Vastaavia viestiketjuja

 1. Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 2/2013
  kirjoittanut ultrix foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 12
  Viimeisin viesti: 13.09.2013, 18:47
 2. Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 2/2010
  kirjoittanut K V foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 20
  Viimeisin viesti: 19.12.2010, 11:14
 3. Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 1/2010
  kirjoittanut K V foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 16
  Viimeisin viesti: 15.08.2010, 09:14
 4. Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 1/2009
  kirjoittanut K V foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 66
  Viimeisin viesti: 09.01.2010, 10:07
 5. Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 2/2008
  kirjoittanut killerpop foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 9
  Viimeisin viesti: 21.11.2008, 10:22

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •