Uudet bussit 2014

kuukanko

Moderaattori
Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
7,547
Paunu on tilannut linjan 16 1.7.2014 alkavaan liikenteeseen 9 Volvo 8908LE -teliä ja 3 VDL Citea LLE-120:aa.

TKL:n ensi vuoden talousarviossa on varauduttu 9 uuden bussin hankintaan.
 
Hienoa, että saadaan Tampereellekin "tavallisten" dieselkäyttöisten bussien puolellekin jotain muutakin kuin Volvoa tai Scaniaa. Vaihtelu todellakin virkistää. :)
 
Hieno juttu, pisteet molemmille! Löytyykö linkkejä autoesitteisiin/-arvosteluihin tai hankintailmoituksiin? Missä vaiheessa paunulaisten tilaus on?
 
Viimeksi muokattu:
En jotenkin pysty kuvittelemaan Tampereen värien toimivan Citean keulassa. Tosin, samaa mieltä olin Citywidestä ja tulos on tyylikäs.
 
Onko näistä mitään uutta tietoa? Onko tietoa mikä on uuden bussin toimitusaika noin arvoilta?

Tarjouskilpailu näyttää olevan käynnissä: hankintailmoitus. Itse tarjouspyyntöä ei ole netissä, vaan ne pitää tilata sähköpostitse.

Bussien toimitusajat vaihtelevat paljon tehtaiden ruuhkien mukaan. Jos tehtaalla on tyhjää, voi uuden bussin saada kolmessakin kuukaudessa. Usein tilauskirjat on kuitenkin täynnä n. puoleksi vuodeksi eteenpäin. Esim. Volvo 8900:n toimitusaika tällä hetkellä on n. 9 kk tilauksesta.
 
Tilasin tarjouspyynnön TKL:ltä.

Oleellista siinä on:
  • hankittavat bussit on 3-akselisia
  • vuoden 2014 bussien viimeinen sallittu toimituspäivä on 4.12.2014
  • hankinta tehdään lähtökohtaisesti kahdelta eri valmistajalta niin, että kokonaistaloudellisesti edullisimmilta tilataan vuonna 2014 3 - 6 bussia ja kokonaistaloudellisesti toiseksi edullisimmalta 2 - 4 bussia. Jos kuitenkin parhaimman ja toisiksi parhaimman tarjouksen ero on yli 25 pistettä, hankitaan kaikki bussit parhaalta
  • vuoden 2015 optiobussit (0 - 12 kpl) voidaan hankkia kummalta tahansa valitulta toimittajalta, kun vuoden 2014 busseista on saatu käyttökokemuksia (tai TKL voi kilpailuttaa vuoden 2015 bussihankinnan erikseen)
 
Viimeksi muokattu:
TKL:n johtokunnan ensi viikon esityslistan mukaan TKL:n toimitusjohtaja on tehnyt 31.1.2014 hankintapäätöksen uusista linja-autoista. Scania Suomi on kuitenkin tehnyt oikaisuvaatimuksen hankinnasta, mikä käsitellään tuossa kokouksessa.

Pöytäkirjanote asiasta lähetetään Scania Suomi Oy:n lisäksi Volvo Finland Oy:lle ja Solaris Bus & Coach S.A:lle. Kun kerran Scanian on pitänyt valittaa, niin olisiko voittajat sitten Volvo ja Solaris?
 
Onko tietoa, milloin Paunu vastaanottaa uusia Volvoja ja VDL:ää? Tilauksesta on kulunut puoli vuotta.
 
Tampereen väreissä oleva Volvo 8900LE -teli rantautui juuri Tallink Starista Suomen maaperälle Helsingin Länsisatamassa. Teippejä ei vielä ollut.
 
Tampereen väreissä oleva Volvo 8900LE -teli rantautui juuri Tallink Starista Suomen maaperälle Helsingin Länsisatamassa. Teippejä ei vielä ollut.

Ja kuvia tuosta bussista:



Pahoittelut utuisuudesta - olin juuri testaamassa kameran dioraama-moodia, kun Volvo osui silmään.
 
Tänään kun matkasin aamulla Helsinkiin olin vilaukselta näkevinäni Kaivokselassa ainakin 2 kpl Tampereen värisiä busseja pihan eteläpäädyssä. Tarkemmin en rekisteröinyt, mutta värit olivat mielestäni selkeästi tutut sinivalkoiset.
 
Takaisin
Ylös