Tampereen joukkoliikenteen kilpailutus 4/2013

Liittynyt
22 Lokakuu 2005
Viestit
3,370
Tällaista tällä kertaa.

Näköjään 38:n jatkosta Ruutanaan on luovuttu jo keväällä (mikä on mennyt multa ihan ohi) ja sen sijaan jatketaan varsin konservatiivisesti nykyisenlaisella linjastolla kahdella autolla linjaa 95 Tre-Ruutana-Kangasala (31.5.2017 asti + 2 v optio). Lisäksi ajetaan yhdeläl autolla Kangasala-Ruutana-Suinula-Perälä-koulubussia (31.5.2016 asti) ja 75:n korvaavaa Kangasala-Ponsa(-Orivesi) Oriveden kaupungin päätöksestä riippuen joko yhdellä tai kahdella autolla (31.5.2016 asti).

Nokian osalta on tarkoitus liikennöidä "puolikkaalla" linja-autolla 65:sta Nokia–Pitkäniemi–Pirkkala ja kokonaisella bussilla linjaa 72 Nokia–Sorvankylä (tirsk)–Tottijärvi. Pirkkala–Hervanta-osuudella linjalla 65 olisi yksi auto, eli yhteensä ilmeisesti 1,5 autoa. Lisäksi Pirkkalan maaseutualueita varten olisi yksi auto. Nämä kokonaisuudet tilataan 14.8.2016 asti ilman optiota.

Pienenä yllärinä Vesilahden osalta ajettaisiin 54:n lisäksi erillistä liikennettä (Krääkkiö) – Narva – Vesilahti – (Koskenkylä) – Lempäälä yhdellä autolla 14.8, sopimusaika 14.8.2016 asti + 1 v optio.

Enimmäkseen on kyseessä siis peruspalveluliikenne, johon ei liity isompia ambitioita.
 
Mitenhän käytännössä tuo 1,5 autoa aiotaan toteuttaa?

Harmi sinäänsä, että Ruutanan linja 38 ei toteutunut. Se olisi tarjonnut yhteyksiä Etelä-Tampereelle ja paremmat yhteydet keskustaankin. Itse valitsen vaihdon+laajemman tarjonnan ja vaihdottoman+huonomman tarjonnan väliltä ehdottomasti ensimmäisen.
 

"Tämän hetken tiedon mukaan Oriveden kaupunki ei ole osallistumassa liikennepalveluhankintoihin reitillä, mikä johtaa pahimmillaan suorien Kangasala – Orivesi joukkoliikenneyhteyksien päättymiseen kokonaan"

Eikös PSA-asetuksen ja tilaaja/tuottaja-mallin pitänyt parantaa palvelua ja yhteyksiä?
 
Pitäisi kyllä jos kunnat haluavat rahaa käyttää. Ilman kuntien rahankäyttöä on tyytyminen markkinaehtoiseen toimintaan.
 
Miksi näissä sopimuksissa on noin lyhyet sopimusajat? Aikaisemmissa on ollut 4-5 vuotta + optio.
 
Takaisin
Ylös