Näytetään tulokset 1-11/11

Viestiketju: Nekalan varikko

 1. #1

  Liittynyt
  26.03.2014
  Viestejä
  76

  oletus Nekalan varikko

  Onko Jokipohjantien varikon aluella liikkuminen sallittua?

  Itse eilen kävin siellä katselemassa ja ottamassa kuvia autoista, lähinnä romurivistä. Kävin jopa käytöstä poistettujen autojen sisällä. Kaikki tämän rivin autot kahlattuani menin katselemaan auton #232 halkeamaa sen takaosassa. Tämän aikana tuli vastaan maahanmuuttajataustainen kuljettaja jonka puhetta en kauheasti ymmärtänyt. Mutta ainakin tulkitsin hänen selittävän: "Täällä ei saa olla, tai muuten tulee poliisit". No, tästä säikähtäneenä poljin sitten pian pois paikalta.

  Olen ollut varikolla ennen tuota tapausta jo 2 kertaa kesäkaudella, jolloin paikka oli lähestulkoon täynnä busseja. Henkilökuntaakin on kulkenut useasti ohi katsellen minua, kuitenkin mitään sanomatta. Toki ilkivallan riskit ovat ymmärrettäviä syitä mahdolliseen läpikulkukieltoon. Miten toimin? Tiedot olisivat mukavia, koska minulla olisi tarkoitus lähiaikoina esitellä isälleni noita vanhoja Carruksia ja niiden sisätiloja.

  Ja samalla kastan tämän ketjun yleiseksi keskusteluksi Nekalan varikosta (TKL:n että Paunun)

 2. #2
  J_J
  J_J ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen J_J avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  711

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Henkilökohtaisena mielipiteenäni totean, että liikuttaessa yrityksen, laitoksen tai yhteisön yksityisalueella, olisi vähintäänkin fiksua, jopa suotavaa, pyytää liikuskeluun lupaa ko. aluetta hallinnoivalta taholta. Näin siitäkin huolimatta, että kyseinen alue ei ole aidattu tai muuten kulunvalvonnalla varustettu.

  Näin toimien välttyy mahdollisilta ikäviltä tilanteilta, joita saattaa seurata luvattomasta alueella oleskelusta. Itse varikolla seisoviin autoihin sisälle meneminen ilman lupaa on ankarasti kielletty.
  Elämä on, mikset sinäkin?

 3. #3
  tkp
  tkp ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  1065

  oletus Vs: Nekalan varikko

  On siellä naapuritontilla käynyt poliisitkin selvittämässä ylimääräisiä vieraita, joten en suosittele ainakaan ilta-/yöaikaan pyörimään bussien ympärillä. Tulee helposti väärinkäsityksiä vierailun tarkoituksesta. Ainakaan ilman etukäteen sopimista.

 4. #4
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7261

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Nekalan tilanteesta en tiedä, mutta ainakin ratikkavarikoilla suhtautuminen harrastajiin on positiivista. Ei kuitenkaan kannata mennä "haahuilemaan" noin vaan paikalle, vaan etsiä käsiinsä joku varikon henkilökuntaan kuuluva ja kysellä sitten, saako katsella ympärilleen. Varikoille tahtoo ilmestyä kaikenlaisia pahantekijöitä, eikä ulkonäkö yksin riitä kertomaan, kuka on pahalla ja kuka hyvällä asialla. Siksi kannattaa välttää väärinkäsitysten syntymistä.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 5. #5

  Liittynyt
  17.09.2009
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  690

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Edellähän se varmaankin tuli ilmaistua; ilkivaltaa on busseille käyty tekemässä jopa varikolla saakka, joten tuollainen reaktio on ihan ymmärrettävä, jos siellä joku "tunnistamaton" hahmo pyörii autojen ympärillä. En usko, että harrastajiin kovin negatiivisesti suhtaudutaan, jos asiasta sopii etukäteen varikolla työskentelevän henkilökunnan kanssa, eikä omin lupineen lähde autojen sekaan pyörimään.

  Ja TKL:n varikollahan on muutenkin mistä tahansa suunnasta tultaessa läpikulkukiellosta kertova kyltti.

 6. #6
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3762

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Lisäksi minulle tulee mieleeni ihan oma turvallisuus: kuka korvaisi ja mitä, jos jokin vahinko sattuisi? Varikon työntekijät ovat vakuutettuja työssä ollessaan, täysin ulkopuoliset eivät tietenkään ole. Lisäksi maalikosta pieneltä tuntuva materiaalivahinko voi kuitenkin olla kustannuksiltaan huomattava.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 18.09.2014 kello 23:09.

 7. #7
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  3182

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Jos varikolle tarvii päästä ja dokumentoida jotakin, kannattaa mennä virka-aikaan ja tosiaankin kysellä luvat.

  Jokipohjantien varikolla on kautta aikojen tapahtunut ilkivaltaa, toki 2000-luvulla enemmän, mutta jo 1990-luvun lopulla oli tarkoitus aidata alue kokonaan ulkopuolisilta. Tämä ei kaiketi ole toteutunut tähän päivään mennessäkään. Läpikulkuliikenne vaan lisääntyi, kun muuan Nekalan Suurjako avasi aikanaan ovensa.

  Muuan yksityisestä bussifirmasta on myös otettu minuun yhteyttä, kun heidän takapihallaan ovat ”harrastajat” menneet omin lupinensa linja-autoihin sisälle, että viestittäisin kalustosta kiinnostuneille, että autoihin ei ole sisälle mitään asiaa, eikä koko tontille, kun siellä ei ole ketään päivystämässä. Ja etukäteen ilmoittautuminen. Kuiteskin tähänkin väkeen mahtuu monenlaisia seikkailijoita, jotka tekevät mitä mieleen juolahtaa. Se voi vaan pahimmillaan heijastua täyskieltona kaikille.
  Bussikirjasto | Suomen kirjastoautot

  Nämä ovat vakioita.

 8. #8

  Liittynyt
  04.10.2013
  Viestejä
  41

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Kuten tässä viestiketjussa on jo useampaan kertaan todettu: Kysy lupa ja sovi ajankohta niin väärinkäsityksiltä vältytään. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.tampere.fi/tkl/yhteystiedot.html

  Offtopic, mutta aiheeseen liittyen kuitenkin: Kyselyjä vähän erikoisempaan toimintaan tulee aina toisinaan. Varikolla on mm. kuvattu leffoja ja tv-sarjoja muutamia kertoja. Ja onpa siellä käynyt jopa sirkusakrobatiaryhmäkin harjoittelemassa esitystä, jonka he lopulta esittivät matkustajille liikkuvassa bussissa.

 9. #9

  Liittynyt
  18.01.2007
  Viestejä
  98

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Mielestäni luvan kysyminen on selvä juttu kun suunnitellaan firman varikolle yms menemistä, mutta nähtävästi se ei kaikille ole itsestään selvä asia. Ketjussa onkin mainittu mahdollisia reaktioita. Ei se ole hyvä juttu jos meneminen kielletään kokonaan muutaman harrastajan takia enkä tällä nyt osoita ketään henkilökohtaisesti. Allekirjoittanut pyytääkin, että ihmiset harkitsevat asiaa ettei tilanne kärjisty yllämainitulla tavalla ja firmat kieltävät varikolle pääsyn kokonaan. Sama asia koskee käytöstä poistettuja autoja joka ovat varikolla odottamassa kohtaloansa.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 19.09.2014 kello 14:45. Syy: ylimääräiset rivinvaihdot pois

 10. #10

  Liittynyt
  26.03.2014
  Viestejä
  76

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Kiitos vastauksista! Tosiaan olin hölmö ja harkitsematon, kun menin aluelle luvatta. Onneksi silti säästyttiin suuremmilta sanktioilta. Ensi kerralla sitten lähestytään vierailuun viisaammin (jos uskallan enää näyttää naamaani siellä).

 11. #11

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  1350

  oletus Vs: Nekalan varikko

  Ja ehkä vähän yleisemmin vielä: joka paikkaan ei ehkä tarvitse pyytää lupaa etukäteen, varsinkin pienemmillä yrityksillä voi olla joustavat käytännöt. Vaikka epäilemättä yritykset mieluummin haluavat, että heihin ollaan etukäteen yhteydessä. Mutta hyvä perussääntö joka tapauksessa on, että jonnekin varikolle tai muualle ei pidä mennä kuvaamaan yms. ja odottaa, että joku tulee kyselemään, että mitä te teette, vaan itse pitää etsiä joku ja esitellä itsensä sekä asiansa. Hyvä alku on vaikka soittaa ovikelloa, jos varikolla huomaa konttorin tai vastaavan. Ja tämähän pätee kaikenlaisten asioiden hoitoon. Aina pitää varmistaa, että "paikalliset" tietävät kuka on ja mitä on tekemässä, vaikka asiat olisi sovittu etukäteenkin. Jos ihmiset varikolla alkavat tulla tutuiksi, pelkkä moikkaaminenkin riittää, mutta silloinkin pitää katsoa, että on tullut varmasti huomatuksi.

  Vieras esittelee aina itsensä. Ja kysyä voi (lähes) aina, jos vaikka pääsisi kuvaamaan varikolle ilmestynyttä uutuutta lähempää. Siinähän sitten selviää sekin, ottaako paikka vieraita vastaan vain etukäteen sovittuna. Sitä paitsi ihmisiä jututtamalla voi saada vierailusta huomattavan paljon irti, voi kuulla kaikenlaista mielenkiintoista. Ihmiset mielellään kertovat asioita, ellei heillä satu olemaan kiire.
  Ville

Vastaavia viestiketjuja

 1. VR: Oulun uusi varikko harjakorkeuteen
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.03.2013, 09:40
 2. Novgorodiin uusin sinisten bussien varikko
  kirjoittanut TEP70 foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 17
  Viimeisin viesti: 27.03.2011, 22:18
 3. PL:n varikko Turussa
  kirjoittanut 034 foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 22.12.2010, 10:09
 4. Kaivokadun varikko
  kirjoittanut teme foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 14.10.2010, 21:51
 5. Raide-Jokerin varikko
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 11
  Viimeisin viesti: 27.03.2008, 06:45

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •