Assamiehen onnikkabongaukset

Juu, hyvä että lyhensivät linjan 9 matkaa, viime kesänä ja tänä talvena sen aikatauluissa ei ollut säännöllisyydestä tietoakaan. Nythän 9 kulkee Myllyojalta Saarelaan ja korvaa näin linjan 6, joten tuskin hirveä menetys tuo linjan 6 kulkemattomuus kesällä sitten on. Saa nähdä mitä ne sille keksivät sitten ensi talvelle.

Linja 16 kyllä positiivinen uutinen tänne suunnalle. Samalla linjalla pääsee nyt niin Keskustaan kuin Tuiraankin ja lähtöajat ovat säännöllisiä. Kaikkea ei voi saada, joten on tyydyttävä kompromisseihin, eli tämä linja ei sitten käy toripakan pysäkillä.

Saas nähdä sitten kuinka moni menee linjan 9 autoon kesällä ajatuksena mennä Talvikankaan suunnalle. Yllätys voi olla suuri kun auto kääntyykin Haapalehdossa Kirkkokankaalle päin... No, onneksi autoissa on digitaaliset linjakilvet joissa lukee määränpää, ettei sitten voi enää syyttää informaation vähyydestä, jos väärään autoon joutuu...
 
Tivoli by bus: luultavasti ainoat, joilla ei pääse - ovat juuri tuo 9 & 21... :tongue:

Kävin eilen Raatissa, makkarapotut heittämässä & tiwolia tziigailemassa. :D

Sopevia pysäkeitä: Raatti & Toivoniemi. Kävelymatkaa kertynee näistä n. arv. 500-750 m.

P-suunnassa olisi ehkä Toivoniemi jkv. parempi, koska Raatista joutuu kulkemaan sillan ali. E-suuntaan pysäkki lähempänä. Raatin uimahallia & urheilukeskusta käyttävät, tuntenevat nämä pysäkit.
 
500 wiestiäni tällä palstalla. Sitä juhlin yrittämällä ookata SKM-850:della.:cool: == Pohjolan Matkojen #157. On entuudestaan ajamaton peli se.:wink:
 
Tulikin sitten ohjelmaan pienoinen muutos! :twisted:

Näillä näkymin wihon-wiimeisessä wuorossa Sanginjoen kautta Ykiin ==L63. Reitti on mielestäni kaikkein kauneimpia, lisäksi siinä *risteytyvät* wuoristorata & jokiristeily. :biggrin: Ajotaival on mutkaista & kapeaa tietä -osaksi sorapintaista, lisäksi siinä on nyppylää. Nopeus lienee n. 80km/t huitteilla.

*Ykin ympäriajo* toteutui seuraavanlaisesti:
Meno: L7-A89 & L63-A130 (vaihto Merikosken Taskussa)
Paluu: L65-A115 & L65-A22 (sis. tunnin mittainen *vuorottelutauko* Tuirassa) :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Täst'edes: Mk-t==Merikosken tasku, suunta P==pohjoiseen & suunta E==etelään :biggrin:

Sorry vaan kauheASti, tämä intoni *uuden koodikielen kehittelyyn* - kaikki ne pedantit persoonat, joita tämä vimmani vaivaa. :roll:

Eilen siis Suomen Tivoli kahdella laiteajelulla. Nämä olivat: RollerCoaster (wuoristorata) & MegaHipHop (vastaava kuin Linnanmäen laite, jonka nimeä nyt en satu muistamaan). Sen nimi saattoi olla sekin HipHop. :oops: Luulenpa vainen, että tuo Megahiphop == ns. korotettu/korkeampi wersio wastaawasta entisestä samanlaisesta. :rolleyes:

Paluukyytinä L3 - A45. Näinollen tuli iltakävelykin siten tehtyä. ;)
 
Viimeksi muokattu:
& tänään siis; ajettiin *päänsekoitin* nimeltä Sombrero. Linzin wastaawa on Mustekala.

Bussiajoissa ei mitään uutta. Sensijaan olen kehitellyt lyhenteitä nk. vaihtopysäkkejä varten.

Nykymuodossa wiimeisiään wetelewä L62 muuttuu bussiasemalla L61:ksi, ja se lähtee suunnassa P kohti Muhosta. Autona oli tällä kertaa A120.

Näin voisivat, esim. olla:
Rs - Rautasaari
Tp - Toripakka
Kuv. - Kuvernööri
Hk - Hellaakoski
Fr. - Franzen
+jo edellä mainittu Mk-t - Merikosken tasku

Vaihtopysäkit ovat sellaisia, joilla vaihdetaan linjalta toiselle ajavia busseja.

Jk. -Pysäkeille on ilmestynyt sellaisia pieniä tarralappuja, jotka viittaavat tämän *tarroittajan* olevan bussiharrastaja. Minä en koskaan juurikaan käyntejä pyri *merkkaamaan* mihinkään, sillä sellainen *ei istu omaan struktuuriini*. :roll:

Toinen juttu on sitten se, etten *nyt aikuistuttuani lopultakin* - pyri ympäristöä roskittamaan, vaan aivan päinvastoin. :cool:

---------- Viesti lisätty kello 21:51 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 21:46 ----------

Suomen Tivolista:

-eräs merkittävä syy käyntini se, että siellä näkee mm. wanhoja rekkawetureita. Esim. Ford Custom, joka lapsena kaikkein suurimpia suosikeitani: Volvo F89:n ohella. :cool:

Wiimme suwena siellä taisi peräti olla tosikomistus: Peterbilt (made in Usa). :biggrin:

Edelleen kaikille bussiharrastajille tiedoksi: tsekatkaa ihmeessä Tivolin Karkkiparkki! Se on wanha linjabiili: Sisun alustalla oleva Ajokki, muistuttaa sivuprofiililitaan ihmeen paljon Wiimoja. Takalasi huomattavan leveä. :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Tänään etsin seitsenkymppistä Lumijoelle. Kuten olenkin ehkä aikaisemmin maininnut tästä, sen että minua häiritsee tuo ns. samalinjaisuus.

Siinä nyt kuitenkin on jo merkittävä ero, että meneekös bussi Lumijoelle vaiko Tyrnävälle.

Varsinkin muualta saapuva satunnainen matkailija saattaa erehtyä herkästi.

Pikkuvinkki: myrkynvihreät/viherharmaat bussit Tyrnävälle (operoi Kylmäsen Liikenne), siniraitaiset Lumijoelle (operoi Pohjolan Matka). Tosin aikaisemmin ovat myöskin nämä vihreät Lumijoelle ajaneet. Kts. -aikaisempia bongauksia tästä ketjusta.
 
Viimeksi muokattu:
Bussikuvaajain tietoon: kesäaikataulun myötä kalustoihin tullut muutoksia.

L16 ajettu A151:lla: (rn. LYY-151). Illemmalla myöskin A150 nähty taivaltavan tuolla uudenuutukaisella linjalla. Citykuskia haastatettuani, sain kuulla mainitun linjan olleen samanlaisena ennenkin.

L6:tta korvaa Saarelan osalta nykyisyydessään L9.

Uusia bongauksia tehty, kalustovaihtojen johdosta. Lisäksi uuden aikataulun myötä, alkaa nk. bongauskierros kokonaan uudestaan eli alusta asti. :wink:

---------- Viesti lisätty kello 21:30 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:19 ----------

^Edelliseen viitaten, tänään ajettua:
L13 - A46, L3 - A135 & L12 - A142 (-huom! A142 kulkenut aiemmin lähes yksinomaan L1:lla)

-omaksumastani uudesta tavasta poiketen, kaikki kuluneen päivän bussiajot (paikallisittain == *ookaukset*) tuohon listattuna (yleensä en sellaista tee) :twisted:

Melkoista hämmästystä herätti, A135:n outo viileys. Tulin sellaiseen johtopäätökseen, että osassa Kabuksista on ilmastointi, ja osassa taasen ei. Yleensä Kabukset ovat tuskallisia ajotaipaleita tällaisilla hirmuhelteillä, kuten esim. tänäänkin on ollut. Vähintäinkin +28'C täällä, ehkäpä enemmänkin on ollut. :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Tuo #142 on kyllä mielenkiintoinen yksilö. Usein tuntuu olevan rikki, tai muuten pois linjalta... Heti saavuttuaankin Ouluun taisi olla vaihdelaatikko hajonnut ja siinä taisi mennä marraskuun loppuun 2009 että auto saatiin ajoon. Toisen linjan 1 juhdalla, #141:llä, on ajettu jo lähes 250 000km. Kuinkahan paljon vähemmän lieneekään #142:lla... Linjalla 1 tuo #142 on näkynyt taas tuon 12-päivän jälkeen.

Ei kabusseissa ilmastointeja ole, muuta kuin kuljettajalla. Tämän takia helteillä varsinkin kannattaa jäädä etupenkille istumaan, mihin tuo kuljettajan ilmastointi vähän hönkii. Yleensähän kabussit ovat tuskaisen kuumia...
 
Viimeksi muokattu:
Juu, totta joo töriset. Sittemmin tämän saman huomannut. Näinhän se menee.:wink:

*Quattro-ajoa* eilen, strukturaalisti erittäin harvinainen linjan täysbongaus eli täydellinen läpiajo (aloituspysäkiltä loppupysäkkiin):
L17 x4, kaikki reitin osiot samalla bussilla saman päivän kuluessa.: A148.
Osiot: Oys-kesk./kesk.-Nallekari/Nallekari-Mk-t/Mk-t-Oys (-tässä taas käytetty nk. lapsenomaista taiteilijan-vapautta: oik. Nallikari) ;)

Tämä erikoisbongaaminen vaati paljon vaivannäköä, joskaan tapahtuma ei ollut ennaltakäsin mitenkään suunniteltua. Se oli täysin spontaania. :D

Huom. Jos tulee etelästä, kuten esim. Kaakkurista: on linjan vaihtoväli minimissään n. 20 min. Se on aikas paljon. :eek: Sama min.määrä pätee päinvastaiseen suuntaankin.

Liittymälinjat siis L17:aan: suunta P, L13 & suunta E, L12.

Wanhat ns. *sairaalalinjat* olivat ennen nämä: 13, 17 & 20. Nykyään: 12, 13, 17, 20.
Tarkoitan niitä, joilla pääsee kaupunkikeskustaan Toripakalle, taikka Kuvernöörille. Muita olisivat ns. koulukautena: 24, 25, 26, 30 & 66. L66 kulkee myöskin kesäisin, muttei mene Toripakalle, vaan Virastotalon kautta. Se on tuolla linjalla keskustaa lähin pysäkki Oulussa, Rotuaarin ohella.
 
Viimeksi muokattu:
Bongauksesta: kun auto lähtee pysäkiltä, pitäisi aina muistaa katsoa lähtevän auton perää. Toinen konsti olisi sitten lähestyvän auton saapuessa, tehdä bongaus rek.nro:sta. Eilen pääsi sattumaan pari hieman epävarmaa tapausta.

Nyt on tietyillä linjoilla kalusto päässyt vaihtumaan, vaan jotkin tietyt ovat aikalailla entisellään ajopelinsä pitäneet. :wink:

Nyt kun Koskilinjojen kalustosta puhutaan, niin aikana ennen KA-värejä: auton etulokasuojan kohdalla kalustonumeron näki jo heti autoon astuessa. Enää se ei ole mahdollista, sillä tuo merkintä on auton *kuljettajan puolella*. :(
 
Viimeksi muokattu:
No tänään, esim. oli: L14 - A67. Ollut ensin paljon L9:lla.

Ajoin myöskin L20 - A140. Ollut sillä samalla aina hamasta alusta asti. Joten tuttu peli. Rn.: BSY-305.

Eilisistä: L19 - A106 & L8 - A153. Nämä tänään näin, ja melko varmasti olivat myöskin eilen ajamani. L19:lla oli tuttu sympaattinen kuljettaja, Forum24:ssakin haastateltu: melko ystävällishenkinen naiskuljettaja. Käynyt Kempeleen ammattikoulun, kaverini oli ollut samalla luokalla - siitä sen seikan tiedän. :cool:

Huomautan tähän oheen vielä sen, että itsekin aikanaan kävin jonkin aikaa tuota Kempeleen amizun kuljettajalinjaa: C-ajokorttiin tähdäten. Mutta alku oli yksinomaan metallintyöstö-hommaa, joka ei todellakaan ollut mikään vahvin valttini. Luovuin leikistä, hampaat kuntoon saatuani (siellä hammashoitolan kutsunnat alkoivat jo varhain) - ja vaihdoin kaupalliseen. Sille alalle myöskin sitten jäin... :wink: :biggrin:
 
Viimeksi muokattu:
Tulikin tänään sitten hieman pidemmän puoleinen patikkaretki!:mad: Autot eivät kulkeneet (myöhällä, junan saavuttua Ol), vaikka kyseessä viimeinen normi-työpäivä ennen pitkää juhlapyhää!:eek:

Taskussa kulki mukana sellainen koiwunlehden wärinen seteli, jolla suunnittelin latausta tehtävän. Autoissahan eiwätten Wisa-Electron -sirukortit käykään maksuwälineinä.:icon_frown:

---------- Viesti lisätty kello 3:56 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 3:50 ----------

Kem l-as. näkyi Salmelan Kutter. Olisikohan tuo ollut N2. Kuwia ei oteltu.

*Kaksoiskaupunki* Tornio-Haaparannalle liikennöipi Net-Matkat. Näin laiturilla lähtevän linjabiilin, joka mielestäni waikutti paljossa Fifty:ltä. :confused: Linja on muuten - hywin hämääwästi: 70! :biggrin:
 
Takaisin
Ylös