Assamiehen onnikkabongaukset

Gentshina, alk. ven.= tark. alk. nuorta naista, neitosta - myöskin alh. (alentuvasti) viekoittelijaa, viettelijätärtä, vamppia. Suom. myös: tsintsiina.

Ks. lähemmin osiota: Kaukoliikenteen pongaukset.

Erik. huom.: -myös paikallisliikenteen busseissa, matkustaa paljon juuri tämän tyypin naisia. Liioittelen tätä kuvaelmaa tähän yhteyteen. Toisin sanoen: eräät henkilöt voivat käyttäytyä huomiota hyvinkin herättävällä tavalla, ja sitten - kun sellaista saavat vaikkapa vain "pitkään kestäneitten katseitten muodossa" - voivat lähestulkoot jopa tästä raivostua. Mielestäni tällainen käytös on hyvin ristiriitaista ja epäkypsää. Juuri tämä henkinen kypsymättömyys, kaiken koreilunhalun ohella: tässä sitten paljastuukin.

Minua itseäni tällainen "kimallekulttuuri" - eli "blingbling" - lähinnä vain suuresti huvittaa.

---------- Viestit yhdistetty klo 0:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:13 ----------

^Kaukoliikenteen osalta kirjaamaani tapahtumaan liittyen; aivan joka askel koko reissulla - oli sujunut kommelluksitta ja täysin sopusoinnussa ja ristiriidatta.
 
Viimeksi muokattu:
Tänään Muistikävelyllä poliisisaattuessa; luultavasti naamani tulee ehkä näkymään huomisen Kalevassa ja Ylen paikallisuutisissa. En ole varma sikäli, etten tätä "sataseen saakka varmaksi" mene tietämään. :???: :confused:

Tämä viesti on muutoin 1000./1 000:s viesti tähän palstaan.:D

---------- Viestit yhdistetty klo 14:20 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 14:17 ----------

Sain palkkioksi kahvilipun; joka on tänä päivänä käytettävä. En mennyt marssimaan minkään palkinnon toivossa...;)

Tänään syyskauden 2. Asperger-vertaistukiryhmän tapaaminen. Jonne tulen menemään paikallisliikenteen bussilla.:redface:

---------- Viestit yhdistetty klo 14:22 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 14:17 ----------

^Muistimarssille tulin paikallisliikenteen bussilla eli onnikalla; totta toki tietysti...

---------- Viestit yhdistetty klo 14:24 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 14:17 ----------

^^Täsmennetään tähän vielä sen verta, että nyt menossa valtakunnallinen muistiviikko. Tapahtumasarja aloitettiin eilen Rovaniemeltä -ja se etenee kohden etelän suuntaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kolmen päivän mittainen ajotauko pitkittynyt. Erään välttämättömän jutun vuoksi, piti poiketa käymään keskustassa. Bussireitin vuoksi siitä syntyi hieman polemiikkia. Asia kuitenkin sitten helposti ratkesi. Jouduin palailemaan tulosuuntaan nähden, noin parin pysäkin verran. Tämä oli aiheuttanut tulkintahankaluutta siinä. :(

Näin ollen - esitän syvän paheksuntani sekä vastalauseeni: Oulun kaupungin järjettömistä joukkomatkailusäännöksistä..! :mad:

---------- Viestit yhdistetty klo 20:36 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:34 ----------

Lisätään tähän se, vielä että: palasin keskustasta zu Fûss, eli per pedes - apostolinkyydillä. Tuo pitkähkö iltakävelyni oli samalla myöskin eräänlainen hiljainen protesti.

Tähän viitaten: joskus olin mahtaillut sillä, että kävellenkin pääsisi nopeammin Oulussa: kuin mitä joukkoliikenteellä/paikallisbussilla pääsisi... :evil: :twisted:

---------- Viestit yhdistetty klo 20:48 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:34 ----------

^-Kiistämätön totuus on se, ettei joukkoliikenne olisi pyöräilyä yhtään nopempaa. Esim. tietyltä matkalta n. 15 min.:ssa voi saavuttaa saman pisteen, mikä voisi viedä tietyltä joukkoliikenteen reitiltä n. 22-23 min. Tarkkoja testejä/laskelmia ei vielä tehty. Mutta tokihan aina sellainen on helppoa järjestää!:eek:
 
Viimeksi muokattu:
Ajotauko on pitkittynyt. Seutulippu käytiin lataamassa vasta 1.10.-13, klo 20.11. Avausajo eli kortin käytön avannut yhteys oli linjan 13 auto #62.

Sen jälkeen käyty Alppilassa keilaamassa, vertaisten seurassa. Tulos oli niin kehno, ettei siitä kannata edes puhua. :( Yhteys: linja 12; autot #108 & #139. Myös linja 23 operoi Alppilan kautta. ;)

---------- Viestit yhdistetty klo 21:37 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:34 ----------

Tänään ajettu linjan 4 autolla #105 toistamiseen (2x) samansuuntaisesti eli samaan kulkusuuntaan, samoilta kohdin jokseenkin.:D Aiemmin olen kertonut eräästä rantaretkestäni tuolla autolla & samaan kulkusuuntaan, mutta vaan huomattavan paljon pidemmälle.

Jk. -siitä tulee jotenkin vaan jännällä tavalla mukava mieli, kun joku saman linjan sama auto on entisellään pysynyt.:biggrin:
 
Viimeksi muokattu:
Pari kertaa käyty kaupungilla asioimasssa bussilla. Lipunmaksu hoidettu per käteinen.

Joukkoliikennekortti ladattu 1.10.-13. MH:n seutusovellus käytössä.

Eilen (9.10.) käyty Kempeleessä linjalla 9. Meno: #77 & paluu: #143. Auto 143 on jo vanha tuttu.

Mennessä K:leeseen via linja 20 sattui eräs perin outo juttu. Nimittäin auto #146 sippasi eli sakkasi kesken ajon... Autossa sattui ilmeisesti vaihteistoon liittynyt vakava vika: master alarm. Keskustassa vaihdettiin Rotuaarin pysäkin jälkeen, eli Toripakalla toinen auto samalle linjalle. Se oli Scania/OmniLink #48. Tapahtumat olisi voinut ikuistaa, muttei se tuntunut oikein järkevältä. Moni olisi voinut siittä vaikka suuttua...

Jäin Rotuaarille ihmettelemään/tarkastelemaan vaunumme vikaa. Takana ei sauhunnut, siis ei varmaan moottorivika - vaunuhan oli yhä liikkumiskykyinen. Eikä varmasti myöskään rengasvika; tarkastelin renkaat, jotka näyttivät "täysipaineisilta". Ennen pysäkille tuloa kuulosti olevan "pahaa metallisen valittavaa ääntä" sekä hyvin kovaäänistä piippausta - jotka tulkitsin olevan vaihteiston aiheuttamia.

Jään odottelemaan auton #146 linjoille paluuta. Tyyppi on Kabus-kaupunkibussi.

---------- Viestit yhdistetty klo 1:03 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:58 ----------

Noin hieman vajaan kahden kuukauden käytön jälkeen, on vaihdettu ajojen merkintäalustaa. Muutamia "herkullisia kohtia" jäi vain hieman vaille täyttymystään. Tämän kauden keskeisin päämäärä on saavuttaa kuntarajan ylittäviä ajoja enemmän, kuin 4 kappaletta. Tämänhetken saldo on muhkeat 1.

Tekemäni ajot merkitään aina kulloinkin ajankohtaiseen bussiaikatauluun. Siinä ei näy, kuin vain tietyllä autolla ja tietyllä osareitillä tehdyt ensiajot. Samalla autolla tehtyä saman osuuden ajoa ei enää erikseen merkitä.

---------- Viestit yhdistetty klo 1:11 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:58 ----------

^Ennen pysäkille tuloa, vitsailin/"veistelin" hieman jokseenkin täyden auton kanssamatkustajille - jotenkin täten: "-Päätepysäkille saavuttiinkin jo nyt - tästä meidän autostamme kun on reaktori sulanut..!"
 
Viimeksi muokattu:
Sunnuntaiajelua Tua:ssa. Linjan 17 ja 8 busseja "yhdistelty nerokkaalla tavalla".:twisted:

Usealla linjalla on kohtaaminen vastakkaisiin suuntiin, joko Toripakalla taikka Merikosken taskussa. Yksi tällainen, ja vain esimerkkinä mainiten on linja 1. Linja 3:n olen huomannut toimivan suunnilleen vastaavalla tavalla.:redface:

"Vuorollinen Linjakohtaus": -Silloin voisi esim. halutessaan, samalla hetkellä - matkustaa tiettyä kyseistä linjaa myöten kumpaan tahansa haluamaansa kulkusuuntaan.:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Revon Liikenteen (R-Lines, Revon Turistiliikenne) autoja linjalla 61P nähty. Autoja nähty ainakin näistä: #10, #11, #21. Autoa #21 on ajettu. Kymppi ja ykstoistanen voivat olla vikahavaintojakin.

& Några externa länkar, på detta rätta låttåradet: http://pbl.1g.fi/kalusto/revontliikenne.htm & www.revonturistiliikenne.fi

Jk: -Näin ihan tässä vasta, n. iältään 10-v. ikäisen sukulaispojan joka on "meikäläisiä" (AS-hlö, "kirjolainen"). Pojan suurena haaveena tuntuu olevan, aikanaan aikuisena buskikuskin jalolle uralle pääsy.:D

Jk2: -Olisi pitänyt vinkata, ettei kiireisille ruuhkaisille kaupunkireiteille linjaa ajamaan, vaan tilausajojen shafööriksi eli shauffööriksi..;)

---------- Viestit yhdistetty klo 0:43 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:41 ----------

Odotetaan ensin muutamaa jokusta havaintoa, että niistä on tähän ketjuun mitään järkeä mainita. Ajotaukoakin on välistä tästä vietelty. Turhia auton vaihteluja tehty, jotta tulisi merkintöjä. Toisaalta se opettaa varsin tehokkaalla tavalla: autojen sujuvaa vaihtelua linjojen kesken, mikäli jokin tarve joskus tulisi todellisesti vaatimaan.

---------- Viestit yhdistetty klo 0:54 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:41 ----------

^OSO:n (Oulun Seudun Onnikat) tietokanta tukee kyllä näitä kahta muuta havaintoa täysin. Linkki: http://koti.mbnet.fi/oso/yrityslista.php?O=Revon+turistiliikenne :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Useita uusia ajoja tehtyä täydentäen; mutta tämä ei vielä aivan riitä ihan. Lisätään listaan sitä myötä, kun sopivaksi katsottavia osuuksia löytyisi. Esim. linja 9:ään on tietylle osuudelle saatu jo 4 eri havaintoa keräiltyä.:redface:
 
Linjan 9 (Saarela-Haapamaa, Kempele) autoilla on ajettu 5 eri autolla. Listaan ne tähän, käyttäen Koskilinjojen käyttämää virallista termiä/lyhennettä: A5, A77, A102, A135 & A143. Autot nousevaan numerojärjestykseen luokiteltuna, ei ajetussa järjestyksessä. Muitakin autoja on tällä reitillä voinut olla. Aikataulun osuuksista käytyjä eli ajettuja on 3/4. Osuutta keskustasta (kaup.) Saarelaan (Oulu) ei ole ajettu.

---------- Viestit yhdistetty klo 20:50 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:50 ----------

Linjoilla 12 & 14 on ajettua yli 5 eri autoa seuraavasti: ks. alla.


---------- Viestit yhdistetty klo 20:57 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:50 ----------

Linja 12: (Koskela-Kaakkuri) - A16, A17, A79, A101, A104, A108, A135 & A139. Yhdellä osuudella nämä kronologisessa järjestyksessä: A139, A101, A104, A108, A79 & A16.

Linja 14: (Välivainio-Kaukovainio) - A100, A140, A99, A21 & A16. Ajetussa kronologisessa järjestyksessä, 5 eri autoa esitetään. Muita autoja ei muilla toisilla osuuksilla esiinny.
 
Viimeksi muokattu:
"Kaikilla rintamaosuuksilla taisteltua":

Linja 11: auto 144
Linja 12: auto 139
Linja 14: auto 140


Nämä autot on tullut ajettua jokaisella merkityllä aikataulun osuudella, näihin liittyen näitä on 4 - jokaisen suhteen pätevät samat säännönalaisuudet tässä. Ajot eivät merkitse päätepysäkkiin, taikka päätepysäkistä asti ajamista.

Aikatauluosuudet karkeapiirteisesti:
1. e -> k
2. k -> p
3. p -> k
4. k -> e
(e=etelä, K=keskusta, p=pohjoinen)
 
Viimeksi muokattu:
Linjaa 3 ajettu tänään, siten että kaikki aikatauluun merkityt osuudet ovat saaneet ainakin yhden merkinnän.

Linjalla 7 on yhdelle aikatauluosuudelle kirjattu 5 eri autoilla tehtyä ajomerkintää. Tarkistetaan ja haetaan tähän jatkoksi heti.

---------- Viestit yhdistetty klo 22:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:12 ----------

Ajalta 3.10.-13 tähän päivään mennessä, kaikki ajetut autot linjalla 3:
#102, #65, #147, #152, #141 & #76. Ilmoitetut ei kronologisesti.

Linjan 7 yksi neljännesosuus: #92, #26, #2, #43 & #65. Ko. linjan yksi neljännesreitti vielä edelleen ajamatta.

---------- Viestit yhdistetty klo 22:18 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:12 ----------

Merkinnät tehdään käsin aikatauluun, ja virheiden välttämistä varten samaan osiokohtaan kahdesti: eli kahteen kertaan. Tämä myöskin Mossadin käyttämä hyväksytty virallinen käytänne. :twisted:
 
Linjan 1 siten kutsuttu vakkarikalusto on siirretty linjoille 3 & 4. Uudeksi vakiokalustoksi syksyn '13 ajaksi nämä: #107 & #137.

Linjalla 1 ovat ennen syksyä '13 palvelleet vakioidusti #141 & #142. Koskilinjat käyttää A-kirjainta yleensä auton n:ron edessä.

Linja 1:n kaikilla aikatauluosuuksilla on tullut nyt ajeltua, kalenterin vaihdoksen jälkeen. Autolla #137 on ajeltu kaikilla osuuksilla, linjaa 1 käyttäen. Yksi osuus-kohtainen merkintä kattaa vain tällä mainitulla Kabus-kaupunkibussilla tehdyn ajon.
 
Linjan 12 jokaiselle merkitylle aikatauluosuudelle saatu vähintäin 5 merkintää, kullekin kohdalle. Lisätään heti puuttuvat kaksi tähän samaan syssyyn.

---------- Viestit yhdistetty klo 21:16 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:08 ----------

^vrt. ed.: I/A: #135, #139, #108, #79 & #64. II/B: #139, #135, #17, #104 & #64. Kuten tarkka havainnoitsija saattaa edellisestä huomata: lkm on sama, mutta eroavaisuuksiakin löytyy, yhtäläisyyksien rinnalla. :twisted:
 
Viimeksi muokattu:
Ajokausi päättynyt tänään. Merkintäjaksoa kestänyt: ti 3.10.-13 - to 3.12.-13. Parisen merkintää tällekin päivälle sentään saatua (?). Kauden päättävä ajo oli linja 13:lla ollut #95. A95 (BZU-395) on sentään melko monen linjan auto. :) Weblink: http://koti.mbnet.fi/oso/kortti.php?haku=BZU-395

---------- Viestit yhdistetty klo 22:32 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:23 ----------

^Muita tällä autolla (BZU-395) ajettuja linjoja: 3, 4 (varmistamatta linja 4:n osalta tarkasti tietoa, mutta hyvin todennäköinen ajo tällä) 8, 12, 20. Nämä ainakin ovat itselläni merkittyinä, tosin muitakin voi vielä näiden lisäksi olla.

---------- Viestit yhdistetty klo 22:37 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:23 ----------

^^Pitäisikin olla autokohtainen ajokalenteri, eikä niinkään mikään linjakohtainen. Tällä saisi varmasti taltioitua kaikki ko. autoon kohdistuvat aiemmat ajot muilla linjoilla, jos linjakohtaisuutta vaihdeltu. :oops: :(
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
-Mitä yhteistä Oulun seudun j-liikenteellä & tällä palstalla? -No, kumpainenkin aivan yhtä P*:stä! :evil:
 
Takaisin
Ylös