Assamiehen onnikkabongaukset

Vs: Koskilinjat #50 (KIE-950)

Kävin Toripakalta Tuirassa KIE-950:llä hakemassa elokuvalipun Star:iin. Siellä menee vielä Päätalo...

Meno oli siis Koskilinjojen #50 linja 8:lla. Tulo tapahtui Scania-Scala #16:lla, IUG-106. Yhteys Toripakalle linja ykksen Scania-Scalalaa #75.

Olen nyt muutaman kerran kulkenut ykköslinjalla Scaloilla #8 ja #75. Ne ajelivat ennen kahtatoista Kaakkurista Koskelaan (ja päinvastoin).

Ykkösen ja kahdeksikon aikataulut rimmaavat aikas hyvin E-suunnassa. Ykönen tulee Toripakalle usein jo 8min. päälle tasan, kun aikataulunmukainen saapuminen koittaa xx:15.

Aikaisempana, vielä viime keväällä ja syksyllä -ykkönen saattoi olla Toripakan pysäkillä vasta siinä 20min. yli, eli väh. 5min. myöhässä... :frown:
 
Viimeksi muokattu:
Vs: Koskilinjat #50 (KIE-950)

-Linjat 19/7...

Illalla 19 ottaa jatkaakseen seitsikon reitin Kuivasjärvelle.

En tiennytkään sitä (vaikka olisin voinut linjakartasta sen tutkia) -että 7/19 on pohjoissuunnassa ympyrälinja, kiertäen Kuivasjärven ympäri etelästä pohjoiseen ja edelleen palaten Kaijonharjuun.

Harhailin pe-iltana pitkän tovin Kuivasjärventiellä. Pysäkki suuntaan E ei ole käytössä, mutta merkkiä ei olla peitetty. Siinä pääsee harhautumaan...
Luulin, että linja 7 *kiertää silmukan* -ja palaten takaisin Kuivasjärven kaupunginosasta. Nousin sitten lopulta 19:ään (#49) *Elektroniikkakylässä*. Linja 19:hän ei illalla mene enää Elektroniikkatielle, joka on Pohjantien ja junaradan *välissä*...

Viimeisenä *seiskana* meni Lahti402-mallinen #97...

-Nooh -oppia ikä kaikki... :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Vs: Koskilinjat #50 (KIE-950)

Kävin myöskin pe iltapäivästä, V.Alamäen onnikoilla (linja 50) Iissä: tarkemmin Iin kuntakeskuksessa.
Meno oli Volvo8700LE: #11. Tulo tapahtui Carrus CityM:llä #2 (KIE-842). CityM:n kyyti oli 38km pitkälle linjalle jopa yllättävän loihakkaa. :D

Tullessa bongasin Haapavedelle menevän Paakinahon #12:sen. :)

Lahti402 taitaa olla yksi niitä malleja, joita V.Alamäki Oy ei käytä. Sillä CityM on, Volvo8700LE löytyy, sekä Carrus Fifty ja Vega... :rolleyes: :roll:
 
Viimeksi muokattu:
http://kotisivu.dnainternet.net/anttimoilanen/pbl/poistoalamaki.htm

http://kotisivu.dnainternet.net/anttimoilanen/pbl/alamaki.htm

Noh, tässäpä saapuu lisädataa... :cool: :idea:

#45 siis oli Victor, se ajaa usein linjoja 51 sekä *amitsu-linjaa* 59...

Lahtelaisia, kuten 400- taikka 402- sarjahan vehkeitähän ei Alamäeltä löydy.

Koskilinjoilla näyttäisivät ainakin nelisataset ajavat vähän muita lyhyempiä linjoja tavallisimmin.
Haukiputaan eli *Haupinkuttaan* suunnalla näitä voi kylläkin nähdä.
Nelinollakakkosia myöskin, ainakin #40 (EIK-340) ajaa usein 22:ta.
 
Viimeksi muokattu:
:smile:Citybussejä tänään:
#3 palannut taas A-linjalle ja ovet toimii... :)

Tulin B:llä, en huomannut bongata speksejä... :oops:

C:tä ajoi tavanomainen #82. :cool:
 
eilen su 1.3.:
Tulin suuntaan E Merikosken taskusta Koskelan (Koskela-Kaakkuri) linjalla 12, alla oli #79 elikkä siis *Xuffe*... :biggrin:

Tänään näkyi taas #53: en ehtinyt nähdä sitä, että mitä linjaa se ajoi... :frown:
 
Viimeksi muokattu:
Problemaattinen seitsikoinen...
Seiskaan tuntuu olevan hyvin vaikeaa vaihtaa keskustasta käsin. Siihen ei ehdi ykkösellä eikä yhdeksällätoista.

Olen yrittänyt Pokkitörmän pysäkiltä reipasta pikamarssia Franzénille. Sekään ei tunnu toimivan; seiska ehtii lähteä ennemmin. :(

Käsittääkseni seiskan aikataulutusta olisi varhennettu viidellä minuutilla E-suuntaan.

Aikaisemmin 19:llä ehti vaihtaa seiskaan Merikosken taskussa aivan mainiosti.

Linjan A Citybussiin ehtii mm. ykkösellä, koska 1 on usein Toripakalla useita min. aiemmin, kuin aikataulunmukainen 15 yli. (xx:15)
 
19 ja 7/4:
Ennen 19 jatkoi 4:n iltatuuria. Nyt se jatkaa 7:n iltavuoroja.
17 ajaa 7:n linjaa iltaisin. En ole selvittänyt sitä, että kulkeeko se Oulunsuuhun ollenkaan. Päivällä sinne ajaa 30. Linja oli joskus ennen 10, kun se muutettiin.
 
17 ajaa 7:n linjaa iltaisin. En ole selvittänyt sitä, että kulkeeko se Oulunsuuhun ollenkaan. Päivällä sinne ajaa 30. Linja oli joskus ennen 10, kun se muutettiin.

17 ajaa iltaisin ja viikonloppuisin suoraan Oulunsuuntietä eli se ei käy Svaanintien päätepysäkillä. Nykyään 17:llä taitaa olla Svaanintielle vain kolme arkivuoroa, jotka jollain kummalla logiikalla (autokierto ja aikataulu keskustasta pohjoiseen?) on haluttu säilyttää 17:n vanhalla reitillä OYS:n kautta. Matkustajan kannalta selkeämpää olisi jättää yksittäiset, hämärät kirjainvuorot pois ja operoida keskustasta etelään vain yhdellä reitillä. Svaanintielle voisi jatkaa iltaisin esim. linjan 20 tai vaikka lopettaa koko 600 metriä pitkän pussinperän iltaliikennöinnin. Suurimmalla osalla asukkaista on kuitenkin kohtuullinen kävelymatka Joutsentien pysäkeille.
 
3/#33:​
Tässä jokunen aika, ehkä siinä varttitunti sitten ajeli kohti Kuvernöörin pysäkillä kolmoslinjaa kulkeva Scania-Scala n:ro 33. Koskilinjojen kolmikolmonen on ajanut muistaakseni linjalla 12, mutta vitoslinjaa *vakkarivehkeenä*...​
 
-ideaa taikka ajatusta uudesta linjasta...​
Ennenmuinoin (ajassa siis parisen vuotta sitten) kulki linja 29 Heinäpäästä. Yhdeksikkö ei mennyt Oys:in kautta, vaan Tuiran -ja sieltä edelleen Laanilaan, josta Myllyojalle.​

Uusi tuumani on sellainen, että olisi hienoa saada uusi linja, vaikka numeroltaan 10. Se ajaisi alun samoin kuin nykyinen ykköslinja Kaakkurista. Loppuosuus myötäilisi linjan 7 reittiä. Jos se jatkaisi Kaakkuriin, niin siitä tulisi silloin *ympyrälinja* -joka kiertäisi kehänomaista reittiä alusta loppuun. Vaihtobussit alkaisivat Kaakkurista linjan alusta. Olen joskus käynyt päätepysäkilläkin, mutten enää voi muistaa sitä että olisikos se ollut Pesätiellä... :???:​

Kolmisen vuotta sitten linja 10 meni Svaanintieltä Oulunsuusta, taikka topologisesti katsottuna Kastellista Kellon Kiviniemeen. Linjan numerointi muuttui 30:ksi myöhempänä. Yhteysvälit linjalla 30 vaikuttavat harventuneen, mikä vain pelkkä oma käsitys tuosta mainitsemastani asiasta.​
 
Viimeksi muokattu:
-päätepysäkeistä...​
Olen käynyt linjan 7 päätepysäkillä. Koska linja kiertää Kuivasjärvelle Kuivasrannan kautta eli koko tuon järven ympäri linjan pohjoispäässä, niin sellainen käsitys siitä pääsi jäämään, että tuo linja seitsikoinen olisikin ns. ympyrälinja... :rolleyes: :roll:

Seiskan linjaa myötäillen (pohjoispäässä) jatkaa iltaisin linja 19.​
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös