Assamiehen onnikkabongaukset

Heikkoa palvelua Koksilinjoilla...
Muutamana kertana linja yhdeksikön auto ei kiertänyt Haapamaan lenkkiä, jolle pysäkille olisin jäänyt. Joskus olen joutunut kävelemään melko pitkäänkin, kun on havainnut että bussi jatkaakin suoraan. Silloin kysyttäisiin nopeata reagointikykyä.

Nyt viimeksi kun tulin pysäkille odottelemaan ysiä, niin kuski kysyi että olenko menossa Ketolanperälle (Haapamaalta). Kun vastasin että en, niin kuljettaja poisti minut autosta. Tapansa mukaisesti bussi oli ollut myöhässä.

Auto, jolla ajoin, oli minulle ennen ajamaton. Jäin ihmettelemään sitä, että miksi en olisi voinut olla auton kyydissä käymässä mutkan Ketolanperällä. Kun sen sijaan sain turhautuneena odotella ylimääräisen ajan jo myöhässä olevaa bussia pysäkillä. Bussikortin pitäisi olla aivan validi joka reitin kaikille pysäkeille, eikä kuljettajalla pitäisi olla oikeutta päättää siitä mihinkä matkustaja saisi matkustaa.

Sympatiapisteeni Koskilinjoille ovat noteeratut alakanttiin, nyt varsinkin *laittoman lakon* jälkeen.

Uusia Kabusseja on tullut, mutta en ole niitä ylös kirjannut. Melko köyhää pitää kyllä KA-yhtymällä olla, ettei linja-autoihin voida kelloa eikä radiota laittaa... :mad:
 
Viimeksi muokattu:
Uusi metodi:
Olen alkanut jättää kuljettajat tervehtimättä ja kiittämättä, kuten tähän asti olen tehnyt. Joka kerran autosta poistuessa nostin kättä kyynärvarresta koholle kiitos- ja lopputervehdysmerkiksi ennemmin. En enää kohota kättä bussissa poistuessa.

---
Uusia *ronttosia* -eli Kabusseja tosiaan on taas näkynyt: #153 linjalla 8 ja #154 linjalla 19, jolla nähty pari-kolme muulloinkin.

Muuta maininnan arvoista hyvää Kabusista -eli etua toisin ajokkeihin en löydä, kuin se että auto on lämmin.


---------- Viesti lisätty kello 15:47 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 11:41 ----------

Lisäksi #151 oli jokin aika sitten linjalla 20, suuntana P, *ponkauskohtana* Toripakka.
 
Viimeksi muokattu:
Tänään Kabus #152 oli linjalla 12 suuntaan P. Itsellä oli tänään m/p linjan 19 Kabus #154:llä.

---------- Viesti lisätty kello 13:32 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 13:31 ----------

Lisäksi tuli *bingo*, kun linjalla 30 ollut oli VolvoB10M-WiimaK202 #30.
 
Viimeksi muokattu:
Uusia Kabusseja on tullut, mutta en ole niitä ylös kirjannut. Melko köyhää pitää kyllä KA-yhtymällä olla, ettei linja-autoihin voida kelloa eikä radiota laittaa... :mad:

Tuntuu olevan nuo Kabussit kyllä sellaisia sisältäpäin, että sieltä puuttuu jos jonkinmoista ja näyttävät melko keskeneräisiltä tekeleiltä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Linjalla 8 ollut #153 ajettu. Lisäksi on näköjään Haukiputaan suunnalta siirtynyt reitille 15 Volvo-Wiima #89. Se on ollut sillä jo muutamana kertana ainakin. Myöskin ajeltu linjalla 7 Lahti-400:sella #36. On ollut yleensä Haukiputaalle vievällä yo-linjalla 22.

---------- Viesti lisätty kello 16:38 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:32 ----------

Uuden metodin poisto:
On sittenkin itsellekin paljon kivempaa kiittää ja tervehtiä kuljettajia. Joidenkin kanssa on saattanut kehittyä joskus jopa huumoripitoiset hyvät jututkin. :)
 
Viimeksi muokattu:
Eilen Kemin keskustassa, Velj. Salmelan pelit, ilmeisesti Volvo-Wiimoja kumpikin: #49 sekä #50. Pari muutakin saman firman peliä ajeli vastaan. En enää niitä voi muistaa, enkä katsonutkaan niitä niin kovin tarkkaan. :oops:
 
Tuorein *väriä vaihtanut* taitaa olla sinivalkeaan KA-raitaan tullut #101. Operoijana tietenkin Koskilinjat. Tavattu Toripakan maisemista linjalla 6.
 
Viimeksi muokattu:
Taskusta tongittua:
Laitan tähän nyt näin ajamani linja 7:n (Koskilinjat) bongaukset: bongaaminen tarkoittaa samalla myöskin ajamista. Nämä kulkupelit ovat numeroidussa järjestyksessä: #4, #10, #30, #36, #44, #45, #48, #73, ja #97. Selvyyden vuoksi, mainittakoon että ajot ovat kuluneen talven ja kuluvan kevään -10 aikana ajettuja.
---
Lisäksi ilmoitan että kaikki Oulun alueella kulkevat Kabussit ovat oman käsitykseni mukaan ajetut. :cool: (Viimeinen tähänastinen on #154, linjalla 19. Viimeisin Kabus-ajo oli linjan 12 #152.)
---
Toinen ilmoitus: julkkisbongaus, havaitsin paikallisen julkkishenkilön istuvan samassa bussissa (linja 19). Hänet tunnistin Jasmin Mäntyläksi. Aloittelevana kunnallispoliitikkona hän olisikin varmaankin sovelias julkisen liikenteen puolestapuhujaksi. :wink:
 
Viimeksi muokattu:
Kortin lataus:
Tänään latasin matkakorttini. Ajoa tämän talven ajamattomana olleella linja 2:della. Sillä liikkui käsitykseni mukaan Koskilinjojen ainoa kokomatalan lattian menovehje. Tuo värkki on City-U #2.

Huomasin vkl:n aikoihin että pitkään (muutamia viikkoja) poissa ollut ex. Finnairin väreillä ollut lentokenttäbussi on palannut takaisin. Tuo on entinen linja 19:n *vakiokampe* #69. Ajoin sillä linjalla 6. Väritykset siis *uuden kaavan* mukaiset nyt.
 
Viimeksi muokattu:
Kortin lataus:
Tänään latasin matkakorttini. Ajoa tämän talven ajamattomana olleella linja 2:della. Sillä liikkui käsitykseni mukaan Koskilinjojen ainoa kokomatalan lattian menovehje. Tuo värkki on City-U #2.

Ainut City-U on numero 6:n Koskilinjoilla eikä suinkaan numero 2.

#2 BZU-402 Volvo B7RLE Volvo 8700LE 1+2+1 2002
 
Tietenkin erehdyin tässä, ja nimenomaan juuri tuota #6:tta tarkoitin. Siis: IGR-246. En tiedä mistä tuo sekaannus, taisi varmaan tuolloin ajetusta kakkosesta johtua.

#2:han on Volvo8700LE, ja kulkee yleensä linjalla 20. :oops:

---------- Viesti lisätty kello 16:16 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:12 ----------

Tämän päivän on ainakin osaltaan pelastanut muutama mukava ja taidokas bussinkuljettaja. :)
 
Viimeksi muokattu:
Ajoa tänään:
#50 eli KIE-950, edelleenkin linjalla 22. Linja 2 taasen, ja nyt tarkkaan: #66... (Volvo-Wiima K202, IFO-766)


---------- Viesti lisätty kello 15:49 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 15:46 ----------

Eriäitä havaintoja: linjan 20 vakiokampe #95 siirtynyt linjoille 12 ja 13, joita ajaa vuorotellen. Linjalla 17 ja sittemmin 12 ajellut #45 on siirtynyt linjalle 9, jolla ollut nyt usemman kerran. Yllätyksellisesti, näkyi Laanilassa linjalla 39, ensin linjalla 9 ja kevään -10 aikana linjalla 20 ajellut Scania-LahtiScala #67.

En ole nähnyt vielä ainoataan Scania-Scalaa uusissa sinivalkoraidoissa, ainoastaan Volvo8700:sia sekä Vegoja (lentokenttäversio, low entry).
 
Viimeksi muokattu:
Lähdin klo 16 jälkeen tulemaan suoraan bussiasemalta, enemmittä kiemuroitta. Kotiinkannettavaa tuliaistavaraakin kun kerran kosolti oli.

Tein sikäli *harvinaisen liikun* -että otin 66:n joka saapui OYS:sta. Autona oli #122. Poistuessa Limingantullin ja Heinäpään rajavaiheilla, en huomannut bussin takaovea. Poistuin etuovesta. Pysäkiltä oli autoon matkustavaisia tulossa. Huomasin takaoven vasta pysäkiltä poistuessani. #122 ei ole mikään cityliikennebussi, vaan *pitkän linjan kulkija* -Falcon käsittääkseni.
 
Viimeksi muokattu:
Tänään näkyi Kabus #149 linjalla 21 Heinäpäähän, jonkin verran myöhemmin n. klo 16.10 aikoihin se oli pohjoiseen päin menossa linjalla 29. Kaks'ysin reitti kulkee Laanilan kautta Talvikankaalle, eli jonkinverran Kuusamon tien suuntaan. 21 taas on Kiimingin linja, ilmansuunta on sama.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös