Assamiehen onnikkabongaukset

Lipunhinnat Oulussa: kertalippu 3,20€. Kertalippu oikeuttaa nykyään, vain yhteen vaihtoon vailla paluuoikeutta (esim. samalla linjalla). Varsinkin monille turisteille on tämä asianpuoli tullut epämiellyttävänä ja oudostuttavana yllätyksenä. :(

Oulu-lippu 30 vrk: 47,50€. Oli ennen 49€. Muistaakseni välistä syksyllä -11: 51€.

Seutulippu: nyt 73€. Mikä oli talvella 78€. Ilmeisesti kuntaosuus kasvanut, enemmän joukkoliikenteen käytön suosimiseksi. Muita syitä en tähän kykene keksimään.

Cityliikenteen kertalippu tietääkseni edelleen: 1,50€. Oikeuttaa tunnin sisällä vapaisiin vaihtoihin. Linjoja yhä edelleen kolme. Pitäisi tehtä kuntalaisaloite esim. D-linjasta Tuiran rantaa pitkin. Tälle voisi olla jopa joitain käytännön tarvettakin. Alueella sijaitsee useita vanhusten palvelupaikkoja (tk, hoivakoteja). Näillä voitaisiin esim. täydentää alueen palveluliikennettä. Sitä ei ole iltaisin. Voitte tarkistaa Onni-palveluliikenteen aikataulut netistä.

Jk. Tuiran ranta sangen suosittu kesäisin, Potnapekka kulkee kylläkin kesäisin läheltä. Joskin sillä kulku uimarannalle "tulisi korkeasti hintoihinsa". Mutta esim. esittämäni uusi D-linja täydentäisi tätä. Yleensä muutoin tulisi kulkea polkupyörällä, alueen parkkipaikka on suhteellinen alamittainen.
 
Viimeksi muokattu:
Linja 61 on näköjään muuttunut talven aikana siten, että linja ajaa ns. "bay":hin eli laiturille. Aiemmin menivät suoraan vain kadun kautta ohi Ratakatua. Linjan autot kääntyvät takaisin paluusuuntaan reitillä. Ennen nk. "eteläreitti" oli 60, nyt 61E, ja vastaavasti "pohjoisreitti" oli 61, nyt 61P. (-vielä 90-luvulla: jolloin käytin sitä usein, oli VR:n P61 - yöpikajuna Helsingistä Rovaniemelle = nyk. P265)

Tarkat rekisteritiedot: (käsin kirjoitettuna voimassa olevassa aikataulussa, mihin bongaukset aina taltioin)
Volvo Carrus Vega: JHG-313
Mercedes Benz: FHK-213

Tämä (P265) siis taitaa tietenkin olla P273. Junaparit eivät enää vastaa toisiaan numeraalisesti. P265 on yöpikajuna Hki-Kjä. Toivottavasti edes nyt tämä menisi jotenkin päin oikein... :?:
 
Noin 2 vk sitten, nähtiin Koskilinjojen Scania-Scala vaurioituneena Toripakan pysäkillä. Kyseessä ilmeisestikin oli #46 (Koskilinjojen oma tunnus: A46).
Keula oli alhaalla, joten mahdollisesti ilmatyyny(t) edessä pettäneet. Rengasvaurio havaittiin myös. Autoa kuvattiin toimestani kännykkäkameralla.

Nyttemmin tuo auto jo palaillut liikenteeseen. Jututtamani kuljettajat Koskareilta ovat kertoneet tuon katurityypin olevan suosittu ajajiensa keskuudessa.

#46 (A46) liikennöinyt joskus aiemmin ainakin linjalla 6, nykyään yleisin sen ajama linja lienee 20.
 
Viimeksi muokattu:
Kuljettajavaihdot: joku oli näistä kysellyt.

Cityliikenteessä näyttäisi Huipuilla olevan vaihdot rautatieasemalla. Entinen operaattori Koskilinjat vaihtoi ajuria Kaupungintalolla. Siinä yksi cityliikenteen pysäkki, vain noin 100-200 m ennen Toripakkaa. Toripakalla vaihtaa kuskia linja 9. Linja 21:sta ei ole tietoa, se voi olla ehkä Toripakalla. En ole nähnyt kuljettajaa vaihdettavan linjalla 21. Se ei aja Merikosken taskun kautta.

Muut Koskilinjojen linjat vaihtavat Merikosken taskussa. Siellä on kuljettajien taukotilat, en tiedä että onko joitain päivystys-luonteista juttua taikka toimistoa. Varikkohan oli Sorvarintiellä, Välivainiolla. Tarkka matkustaja saattaa huomatakin tuon varikon, junan tullessa pohjoisesta Tuiran kohdille.

Osa näistä tiedoista osoitettu niille, jotka eivät Oulun seudun jl-juttuja kovin hyvin tunne.
 
Viimeksi muokattu:
Teekkari-kuljetuksia oli eilen Torinrannan alueella. Yksi näytti olevan Lahti 400-tyyppinen korkealattiainen. En saannut siintä n:roa ylös.

Kalustomuutoksien myötä, nämäkin ovat Wiimalaisten ohella perin vähiin käyneet. Yksi Lahtikko 400 on #59 (A59). Sitä on tavattu linjalla 21.

Oulun teekkareilla käytössään ainakin avomallinen punainen LandRover, Konekillan käytössä. Olisiko sitten vielä jokin vanha paloautokin tämän lisäksi.

Tämä siis tässä keskeinen pointti: Teekkari-ookausten operaattori Oulussa on Koskilinjat, joka käyttää yleensä katuri-kalustoa näihin tarkoituksiin.

Sama juttu on mm. Nokian yt-neuvotteluitten aikaan. Taikka mikäs se nyt sitten olikaan. Nokian väkeä ajatettiin Koskarien katureilla nyt kuitenkin.
 
Kemissä kuvattiin Heiskasen Liikenteen parkissa ollutta tuontibussia. Näyttäisi olevan Scania OmniLink. Värit olivat raikkaan tuoreet. Kuski saapui paikalle kuvatessa. Eikä hermostunut. (Kuvauspaikka keskustassa, olisiko Puistikkokatua, ei kuitenkaan kuulu "Valtsikka": joka muutettu osin kävelybulevardiksi.) ;)

---------- Viesti lisätty kello 16:41 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:39 ----------

En muista enää kunnolla Kemin katuja. Opiskeluista kulunut jo pitkä aika. Silloin sahailin Talbotillani näillä main. ;)
 
Minä onnistuin näkemään Kemin l.as. liepeillä 3 Wiiman kulkuneuvoa samalla hetkellä. Yhteen kuvaan saaminen olisikin ollut onnenpotku. ;)

Salmelan #50 & #52, sekä Gold Line'n #4. Näistä viimeisin oli kulussa. Kaksi edellistä asemalla.

Ilmeisesti Heiskasen Liikenne luopunut/luopumassa Wiima-kalustostaan. Tällaiselta se minun "yksinsilmin" nähtynä näyttäisi. :twisted:
 
Keskiviikkona 16.5.-12 Kajaanissa. Ei menty jl-välineellä. Nk. työmatka kyseessä.

Havaintoa Kaj: Pohjolankadulla Huippujen bussi. Olisiko ollut Star 602. Rek.nr. oli TSF-847.

L.as. nähtyä: Pohjolan Matkojen Wiima-auto. Rek.nr. JBM-351. Oli parkissa eli pysäköitynä.

Oulussa nähty linjalla 61P Eskelisen auto juuri vähää tätä ennen, sekin Star-tyyppinen. Rek.nr. ei tullut otettua talteen. Eskelinen paikkarivuorolla Oulussa, sinänsä sangen erikoista! :-o

Tällä tietämällä wihonwiimmeinen Wiima-auto Oulussa linjan 2 #66 - muita ei enää näkyillyt. Paljon aikaisemmin oli esiintynyt linjalla 39, muistaakseni #15. Nyt tästä ei havaintoa eikä kovin tuoretta tietoa.
 
Keskiviikkona 16.5.-12 Kajaanissa. Ei menty jl-välineellä. Nk. työmatka kyseessä.

Havaintoa Kaj: Pohjolankadulla Huippujen bussi. Olisiko ollut Star 602. Rek.nr. oli TSF-847.

L.as. nähtyä: Pohjolan Matkojen Wiima-auto. Rek.nr. JBM-351. Oli parkissa eli pysäköitynä.

Oulussa nähty linjalla 61P Eskelisen auto juuri vähää tätä ennen, sekin Star-tyyppinen. Rek.nr. ei tullut otettua talteen. Eskelinen paikkarivuorolla Oulussa, sinänsä sangen erikoista! :-o

Tällä tietämällä wihonwiimmeinen Wiima-auto Oulussa linjan 2 #66 - muita ei enää näkyillyt. Paljon aikaisemmin oli esiintynyt linjalla 39, muistaakseni #15. Nyt tästä ei havaintoa eikä kovin tuoretta tietoa.

Eskelisen bussi ollut Huipuilla lainassa. Aika usein näkee Huipuilla lainassa Eskelisen busseja samoin joskus näkee myöskin Ventoniemen busseja Huippujen käytössä.

Yksi Wiima-korinen auto seisoo Kempeleen OSAO:n pihassa. Entinen koskilinjojen bussi. Numerosta ei mitään käsitystä.
 
Koskilinjojen entinen #30 on siirtynt OSAO:lle. Wiimoja on Koskilinjoilla vielä kaksi, #63 ja #66, vaikkakin #63 on maannut jo hyvän tovin varikon pihassa. #15 poistui helmikuussa kuten moni muukin K202. Eskelisen auto lienee ollut BYS-520 (Scania K124/Carrus 502), joka oli ainakin viime viikon keskiviikkona tuolla linjalla (18.10 Muhos - Oulu 19.00 - Muhos 19.55).
 
Ok. Hienoa, kiitos näistä arvokkaista tiedoista!:biggrin:

Nyt tullut paljon uusia OmniLinkeja Oulun seutuliikenteeseen. Mm. ainakin linjalla 23. Nämäpä ne ovat juuri nuo Wiimalaiset syrjäyttäneet. Lahti 402:t ja 400:t nekin hyvin vähiin käymässä.:frown:

Tänään tapasin bussipysäkillä Merikosken Taskussa yhden kaverin, joka kyseli kuulumiset ja toivotteli hyvät päivänjatkot. Tällaisia fiksuja tyyppejä sangen harvassa nykyään, mutta esim. Kipinässä heitä voipi tavata.:cool:

Ajettua: linja 7, #100 & linja 13, #50. Jotkut entiset linja 7:n autot näkyilleet Höyhtyän linjalla 24: #88, #20. Nämä CityL:iä.
 
Viimeksi muokattu:
Jokunen bongaisu eilen. Yksi ainakin linjalla 6. Sitten bongaus sellaisen ajo-osuuden osalta, mikä ei aikaisemmin merkitty.

Tivoli on tullut kaupunkiin! :D

-Miten tämä koskee jl:aa taikka bongausta.. :?:

Vastaus: -Tivoli on aspergerille hieno rauhoittumispaikka. Joskin juuri siellä tuli koettua eräs kaikkein kriittisimmästä paniikkitiloista. Tivolin sijainti on otollinen, ja sinne pääsee mukavasti Raatin bussipysäkeiltä.

Vastaus II: -Tivolissa voit bongata rekkoja, traktoreita, huvilaitteita (tänä vuonna 1 uusi: Mega-Flip) sekä erityisen "Karkki-Bussin". Tämä on mainittu vuosi sitten tässä ketjussa. Karkki-Parkki on Sisu-Ajokki -tyyppinen.
 
Kajaanissa näytti olevan Pohjolankadulla, vuorolle lähtöä odottamassa Pohjolan Matkojen #57. Ei muita havaintoja Kajaanin paikallisliikenteestä tuona lyhykäisenä aikana. Uskoisin ajaneen tuossa autossa aikaisemmin lopputalven mittaan, siitä on omat merkinnät tallella olemassa. Jos vaan oikein sen näin, niin se olisi ollut Volvo 8700 -tyyppinen katuri.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös