Assamiehen onnikkabongaukset

Niin kutsumani "ajokalenteri" on vaihdettu. Aikataulu on otettu linja 9:n autosta A77. Pvm oli silloin 29.1.-14. Ajomerkitsemisien aloitus tapahtui 1.2.-14. Merkitsemiset on päätetty/lopetettu ti 22.4.-14. Uusi aikataulu hankittu linja 32:n autosta A75.

Struktuureissa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan suuria muutoksia. Muokkaukset koskevat ja tulevat koskemaan koko Oulunseudun reittilinjastoa. Bussien ulkoasua on muutettu. Liikennöitsijöitä tulee vaihtumaan, ja osa kuten Kylmäsen Liikenne käytännössä jättää lähes kokonaan reittiliikennöinnin.

Jatkossa tietyn väriset bussiautot tulevat ajamaan tietyillä reittiosuuksilla. Näin ollen "hätäpaikkurina" ei voida käyttää, niin sanotusti "väärän/toisen väristä" autoa. Linjasto muuttuu reittisuunniltaan tietyn väriseen muotoon.

Web: www.oulunjoukkoliikenne.fi.

---------- Viestit yhdistetty klo 22:38 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:35 ----------

^Osa entisistä bussiautoista (Koskilinjat) on viety muualle. Vastaavasti on saapunut entisiä Jyväskylän Liikenteen autoja (tyyppiä: Kabus, kaupunkibussi) oululaisten käyttöön. Bussidata ja OSO (Oulun Seudun Onnikat) tietänevät kertoa tästä tarkemmin. :roll: :rolleyes:

---------- Viestit yhdistetty klo 22:49 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:35 ----------

^^Muistan vielä hyvin tarkkaan sen ajan, jolloin olin juuri junalla Jyväskylään saapunut. Järkevämpihän sinne älyisi matkustaa bussilla. Katselin silloin mielestäni oudonnäköisiä autoja, ja toivoimpa joskus jollain sellaisella matkustavani. No: sehän toiveeni kyllä toteutumaan pääsi. Ouluun saapuikin, nuo numeroidut 20 uutta tuliterää Kabus-kaupunkibussia: #135 - #154. Tänä keväänä tuli useita muita "uusia käytettyjä" lisää. Valtaosa lienee lähtöisin juurikin Jyväskylästä.:wink::cool:
 
Viimeksi muokattu:
Takana kuukauden mittainen "ajamaton osuus" eli 1 kk ajanjakso, jolloin bussikortteja (mitään matkakorteistani) ei ollut aktivoituna. Siis lähes täydellistä liikkumattomuutta.

Tänään kolahti postiluukusta uusi bussiliikenteen seutuaikataulu. 1.7.-14 alkaen tulee reittijärjestelmä muuttumaan täydellisesti. Lopullinen seutulinjasto ei ole aikatauluoppaan mukaan, vielä täysin lopulliseen muotoonsa kehittynyt.

Uusia ajoja tehty, alkaen 17.-18.6.-14. Autojen kiertojärjestelyjä on keväästä lähtien muutettu. Voimassa ovat nyt 2.6.-14 lähtien voimaan tulleet kesäaikataulut.

Pieni vitsinpoikanen: -Jos on Oulussa yksi täydellisen surkea asia; nimittäin Koskilinjojen bussiaikataulu. Niin mikähän mahtaa olla siitä vielä surkeampi juttu? -No, sehän on tietenkin Koskilinjojen kesäaikataulu..!:wink: :twisted:

---------- Viestit yhdistetty klo 17:12 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 17:09 ----------

^Ja mitä Koskilinjojen ajokalustoon tulee; niin mitään muuta automallia ei olla nähty nyt kesän alusta alkaen - kuin Kabus-kaupunkibusseja. Muu kalusto joko ilmeisesti on viety muualle, taikka "pakattu koipussiin". :roll: :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Tänään selvisi sitten se, näitten "muitten" bussien oletettu kohtalo. Ainakin suuresti arvostamani autotyyppi: Scania Scala jatkaa edelleen, kesätauon jälkeen vakiovuoroisia reittiajoja.

Ns. "Uutta" kalustoa ajettu runsaasti. Mieluisimpina mainittakoon OuBus:in #10, linjalla 7. OuBusin "kymppi" on Scania Scala. Myöskin autot, tyyppiä Mercedes-Benz Citaro (autot #11 & #12) ovat ilmastointinsa ja täysmataluuden johdosta erittäin mainittavia ja mainioita ajettavia.

Tänään siirrytty talviaikatauluun. Kaakkurista liikennöivät linjat 1 & 2 ovat siirtyneet tihennettyyn vuoroväliin. 2x /1 h. => 3x /1 h. Eli joka puolennesta tunnista joka kahdenneskymmenes minuuttiin. Linja 3 ajaa sekin (vrt. ent. ex-linja 1) arkipäivisin työtunteina (vähintäin klo 8-16) 2x tunnissa, eli linja aloittaa joka puoles tunti.

Muutamien muiden (ei kovin usean) muassa linja 7 ajaa sekin kaksi kertaa tunnissa. Aloituspiste on siirtynyt ex. linja 13:een verraten. Se on nyt Saarela. Vrt. ent. ex-linjat 6 ja 9.

Korjatkaa vapaasti, mahdollisesti tekemäni virhepäätelmät.

---------- Viestit yhdistetty 8.8.2014 klo 0:02 ---------- Previous Post was on 7.8.2014 at 23:55 ----------

Joitain hieman hankalalta taikka epäselkeiltä /-loogisilta linjoilta olen paljolti pysytellyt poissa. Tällaisesta esimerkkinä mainittakoot, vaikkapa linja 21. Vaihdot pitää tehdä entistä nopeammin, ja erityisesti Merikosken taskussa olevia linjoja tulee tarkkailla entistäkin huolellisemmin. Linjojen ryhmityskaistat ovat nekin muuttuneet, saanko kenties näin sanoa: jokseenkin epäloogisempaan suuntaan. :icon_frown: :frown:
 
Viimeksi muokattu:
Erityisen tutuksi on tullut Linjan 15 "kanta-ajokki kesäkautena"! Sellaisena on palvellut OTP Travelin #48. Auto on valmistettu Hollannissa, ja se on VDC Citea -tyypin matala-lattiainen kaupunkibussi. Kuumilla kesähelteillä, eritoten auton ilmastointi on ollut enemmän kuin paikallaan! :cool: Muina huomioina on havaittu, auton herkkä roskaantuvuus. :frown: Useinkin auton sisäverhoilu on, ainakin jonkin verran hiekkainen ja hiuksisinen. :icon_frown:

Myös autoa #47 on nähty tuolla linjalla, muttei olla sitä ajettu. :roll: :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Uutta aikataulua -ja nimenomaan vielä talvi-sellaista on ajeltu. Eräällä linjan yhteysvälillä tullut merkintöjä 8 kpl ja taas eräällä toisella niitä kertynyt 10 kpl. :D :cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 12:01 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 11:57 ----------

Erityisen tutuksi on tullut Linjan 15 "kanta-ajokki kesäkautena"! Sellaisena on palvellut OTP Travelin #48. Auto on valmistettu Hollannissa, ja se on VDC Citea -tyypin matala-lattiainen kaupunkibussi. Kuumilla kesähelteillä, eritoten auton ilmastointi on ollut enemmän kuin paikallaan! :cool: Muina huomioina on havaittu, auton herkkä roskaantuvuus. :frown: Useinkin auton sisäverhoilu on, ainakin jonkin verran hiekkainen ja hiuksisinen. :icon_frown:

Myös autoa #47 on nähty tuolla linjalla, muttei olla sitä ajettu.

Myös autolla #47 (operaattori: OTP Travel) on ajettu ja nimenomaisella linjalla 15 (Mäntylä-Nallikari).

Linjan 7 autot #10 - #14 on nekin ajettu, ainakin jokaista näistä yhdellä reitin 1/4 osuudella.
 
Viimeksi muokattu:
Ajettu uusia kaupunkibusseja, telillisiä: Tampereella. Ajettu linjoilla 3 ja 29. Millään muilla linjoilla ei ajoja tehty. Horvailtu Hervannassa, josta edelleen Särkänniemelle. Paluu (T)AMK:n kohdille, likelle TAYS:ia. Useita uusia EEV-tyypin autoja ajettu. Pääsääntöisin ajo-operaattori oli ollut TKL, Tampereen Kaupungin Liikennelaitos.:redface:

---------- Viestit yhdistetty klo 23:07 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 23:00 ----------

Ajettua Mansessa/Tampesterissa (Tampereella): linjalla 3, autoja #260 & #272 + #285. Linjalla 29: #4 & #96. Huonon toimimattoman kynän vuoksi, samoja merkintöjä kirjailtu useasti. Valitan tätäkin kovin! :(

---------- Viestit yhdistetty klo 23:46 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 23:00 ----------

Kertalipun hinta oli 2,60€ (Tre). Turistilippu oli muistaakseni 11,80€. Tämä tieto on kuitenkin täysin varmentamaton ja muistin varainen. Se voi olla jopa vääräkin.
 
Viimeksi muokattu:
Nähtyä tänään: klo 16.25 aikoihin Merikosken Silloilla, Salmelan N23 kohti Kemiä oletettavasti. Auto on malliltaan Kutter (korimalli epäselvä).

Www: http://www.veljeksetsalmela.fi/tilausajo.html

---------- Viestit yhdistetty klo 18:10 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:04 ----------

Aikaisemmin Kemissä nähtyä: Kemin l-as. Käynti kirjattu juna-ajoihin liittyvänä tapahtumana. Kts. omassa ketjussaan.

Salmelan Liikenteen N24 Tornioon. Ketosen Liikenteen #1 Rovaniemelle. Gold Line Oy:n #15 Helsinkiin via Helsinki-Vantaa airport (HEL).

Bussivarikolla nähtyä, entisien lisäksi: Gold Linen paikallisliikenteen autot: #3 & #4. Autot malliltaan Lahti 402:sia. R.no:t ovat GBM-252 & HIE-585. Autot liikennöivät Keminmaahan, Laurilaan luultavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Ladattu tänään kausikortti ja maksettu käteisellä. Uuden ajokauden aloitus: linja 9 - auto A108. Lyhennös Koskilinjojen käyttämä. Ladattu Oulu-lippu (52,50€/30 vrk).
 
-Kabussin lähdön pysäkiltä, sen tuntee ilmajarrujen suhahduksesta taikka "kitinästä".:eek:
 
Todella valitettava asia, tässä niin kutsutussa "joukkoliikenneuudistuksessa" - oli Koskilinjojen (lue: p*ka-linjat; eikä tod. mitkään pikalinjat!<<) monopolisen aseman vahvistuminen. Ei mitään hyvää mainosta Ouluseudulle!

Joihinkin autoihin on tullut juuri ne "kylkimainokset" - joita joku tämän palstan käyttäjä oli niin kovin arvostellut. Ajo-operaattorina Oubus Oy, joka on uusi operaattori paikallisliikenteeseen.

Ja lisäksi: etenkin Koskilinjoissa palvelee näitä "auton perässä turhaan juoksuttajia". He toimivat näin: ensin odottavat pysäkillä tulijaa, ja sitten yllättävästi ja täysin äkkiarvaamatta kaasuttavat pois pysäkiltä. Tietenkin mitään ennakkomerkkiä, kuten vilkun näyttämistä osoittamatta! Tämä tällainen toiminta ja käyttäytyminen on todella ala-arvoista ja halveksuttavaa. Siinä pysäkille tulevaa altistetaan auton alle jäämiselle! Minä palkitsen täst'edes jokaisen tällaisen tempauksen "köyhän miehen voitonmerkillä"..!!:mad: :evil: :twisted:

---------- Viestit yhdistetty 23.10.2014 klo 0:01 ---------- Previous Post was on 22.10.2014 at 23:48 ----------

^Näin ollen, asetetaan kaikki Koskilinjojen kuljettajat täyteen perilestadiolaiseen tervehtimiskieltoon..! En tervehdi enää sen kuljettajia: autoon astuessa, enkä sieltä poistuessa. Olen niin suuttunut!:frown::icon_frown:

---------- Viestit yhdistetty 23.10.2014 klo 0:44 ---------- Previous Post was on 22.10.2014 at 23:48 ----------

-Siis; Koskilinjojen "taktinen merkki" on siis nykyänsä tämä: ,..|.. ..|.., *devilgrin*
 
Viimeksi muokattu:
Tarkoitan tässä nyt sitä sellaista, että matkustaja on etuoven kohdalla ja suunnilleen nousemassa jo sisään autoon - kun kuljettaja juuri hetkeä ennen sitä: ottaa ja lähtee pois pysäkiltä. Tässä on todellinen konkreettinen vaara juuri auton imuun joutumisesta ja sen alle jäämisestä. :evil: :cry:
 
Viimeksi muokattu:
Mitä muuta tässä on nyt viime aikoina havainnoiltua;

1. Lähes paikallislinjojen bussien väritys on muuttunut kokovalkoiseen.
2. Busseissa lukee nykyään ajo-operaattorin (liikennöijän) sisäiset järjestystunnukset kolmessa eri kohdassa: perässä sekä edessä vasemmalla ja oikealla.
3. Ne sijaitsevat nykyään myöskin kaikkien autojen sisäpuolella. Yleensä poistumis--(taka)oven yllä sekä keulassa tulo-oven yllä tai edessä oikealla.
4. Scania Omnilinkit ovat poistuneet kokonaan. :cry: Valtaosa busseista ("höröistä", yks. "hörö") on nykyään Kabus-tyyppiä. :(

---------- Viestit yhdistetty klo 20:48 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:46 ----------

Olen pitänyt taukoa ajamisessa paikallisliikenteen linjoilla sekä merkintöjen tekemisissä. Nyt uusi lähes puhdas "ajokalenteri" valmiina ja uusia merkintöjä odottamaan. Ajokausi lähenee pian kohti päätöstään. Matkarahat saan varmaan taas nyt ensi pe tällä viikolla. :redface:

---------- Viestit yhdistetty klo 20:54 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:46 ----------

Nykyään merkitsen ajokauden aloituksen sekä päätöksen. Tavantakaa normiperiodiksi tulee keskimäärin 2-3 kk, mikä yleensä ollut maksimina. Taitanee olla pyöreät 4 kk ehkä tämän lajin "ennätys".:???::confused:

---------- Viestit yhdistetty klo 20:56 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:46 ----------

Edellä mainittu "tervehtimiskielto" perutaan ja lopetetaan. Joihinkin OuBusin autoihin on ilmestynyt joitakin henkilöitä harmittavia kylkimainoksia. Minua ne eivät kuitenkaan pahemmin häirihhe​ eli häiritse.:-X
 
Viimeksi muokattu:
Bussien sisäisiä havaintoja. Ennemmin eli siis aiemmin, näkyi tuleva seuraava pysäkki sekä auton kulkusuunta. Näin ei enää ole. Näkyy vain linjan numero sekä päätepysäkki. Ilmeisesti herättänyt monissa oudommissa matkustajissa kovastikin hämmennystä, ja kysyvät siksi tavallista useammin kuljettajalta oikeata jäämispysäkkiään. Tämä tällainen saattaa mielestäni hidastuttaa linjan kulkemista. :( :eek:

---------- Viestit yhdistetty klo 0:11 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:07 ----------

Uusi kausi on ladattu ja aloitettu. Ja jostain kumman syystä, pyrin suosimaan erityisesti linja 7:n busseja. Autot #11 ja #12 liikennöivät siinä. Minä pidän kyllä todella miehekkäästä Mersun eli MB:n moottorin jyrinästä!:cool: :cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 0:13 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:07 ----------

Ko. autot ovat tyyppiä Mercedes-Benz Citaro. Myöskin City L-tyypin bussia on ajeltu ko. linjalla 7. Se jos mikä lisää intensiteettiä! :)

---------- Viestit yhdistetty klo 0:16 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:07 ----------

^Ks. kalustolista, esim. OuBus.
 
Viimeksi muokattu:
Autojen sisäiset näytöt ovat muuttuneet. Kesään -14 asti niissä näkyi auton kulkusuunta eli joko P taikka E. Sekä myöskin seuraavaksi tuleva pysäkin nimi näkyi. Nyt ne ovat poistuneet käytöstä. :( Enää näkyy vain linjanumero sekä päätepysäkki. :eek:
 
Takaisin
Ylös