Assamiehen onnikkabongaukset

to, 25.9.: -13#79 ja 39#15. Autot Koskilinjojen.
pe, 26.9.: -29#11 ja 39#15. Autot samoin.
 
Eilen ja tänään:
ma, 29.9.: 19#73, Koskilinjat.
Käkelän Liikenne, Raahe: #35 tulossa Raahesta, bongaus Oulunlahdessa vanhalla nelostiellä.

tänään ti, 30.9.: -Kuopion Liikenteen pikavuoro Kuopiosta, #70, bongaus Oulun keskustan ta:n kohdalla.
 
1.10 nähtiin Karhun Liikenteen #59 taittamassa taivaltaan Ruukkia kohden.

Sama peli (#59) nähtiin eilen su, 19.10. siinä iltaseitsemää ennen Oulunsalon kirkon vierustalla.

Pe 10.10. nähtiin Oulussa Isollakadulla #21 CityL. Linjakilpi "8" oli palamassa. Bussin sisällä oli matkustajia. Yleensä tavanmukainen Kahdeksikon reittiliikenne kulkee toiseen sijaintisuuntaan keskustaan nähden, eli "Rautasaaren" kautta.

Tavanmukaisesti linjojen 12 sekä 20 autoja tavattu linjoilla 1 ja 13. Myöskin linjan 3:lla aikaisemmin normaalisti kulkeneita vehkeitä tavattu ainakin linjalla 20 ja 13.

Koska bongausharrastus ei enää tunnu mielekkäältä, lopetetaan merkintöjen tekemiset. Ylöskirjattuna on lukuisa määrä linja-autoliikenteeseen liittyviä merkintöjä. Osa näistä on tehty Kemissä ja Torniossa, Oulun lähialueen ohella. *Assamies*

Tämä oli viimeinen aiheeseen liittyvä merkintä tältä osin. -sama-
 
Viimeksi muokattu:
En muista enää sitä havainnointipäivää... :confused:
Mutta Veljekset Salmelan Kutter N24 näkyi porhaltelevan Merikosken Taskun ohi pohjoiseen (-jos nyt edes tapahtumapaikankaan olen oikein muistanut)... :rolleyes:

Bussikuvaajista ja bongareista oli muutoin männäviikolla tv-ohjelma, joka taisi ikäänkuin puolihuolimattomasti tulla katseltua.

Salmelan busseja näkyy paljon Tornion Torpissa. Varikko on keilahallin lähettyvillä ja heti ennen Tornion keskustaan kohden mentäessä Kemistä päin. :)
 
Haapavetinen eilen: Paakinahon #18 tuli Limingantullin kohdalla etelästä. En huomannut katsoa reittikilpeä, oletan että auto tuli Haapavedeltä. :roll:
 
Velj. Paakinahon #23, linjakilvessä "Tilausajo Haapajärvi", matkustamo näytti olevan tyhjillään. Bongauspaikka Limingantulli, eli Oulun keskustasta eteläänpäin.

Saman liikennöijän #15 vähää myöhemmin. Niinikään matkustamo näytti olevan tyhjillään.

Koskilinjojen Volvo 9700-mallinen #78. Auto bongattiin Tietomaan kohdalla.

Valitan että olen sotkenut tilausbusseja paikallisliikenteen linja-autoille *pyhitettyyn* ketjuun.

Keskeisin ideani on ollut ilmoittaa yksittäisten autojen bongaustapahtumia, jolloin herkällä sekoontuvat keskenään paikallisajot kuin tilausajot, joita voi olla vaikeata joskus eritellä taikka yksilöidä.
 
Vs: Kemin paikallisliikenne

Keminmaalla näkyi Gold Linen auto, luultavasti Wiima K202-mallinen, Gold Linen pidemmän reitin bussi, #35 näkyi rautatieaseman liepeillä.

Tornioon päin taasen mentäessä moottoritiellä oli Velj. Salmelan N23 Kutter, ajoi n. yhdeksääkymppiä Tornion suuntaan. Auto oli noin puolillaan matkaajia. Nopeusrajoitus tieosuudella on 100 km/t.

Torniossa edelleen Salmelan #42 sekä #51, joka näytti minusta katsottuna Wiimalta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
#1 näkyisi olevan Gold Linen Wiima.

Eilen näkyi Limingantullissa Revon Liikenteen #5 Eagle, reitillä 70. En ole koskaan aikaisemmin havainnut tuon operaattorin ajopelejä tällä mainitsemallani reitillä. Koska kyseessä oli sunnuntai-päivä, oletan reitin operaattorin vaihtuneen. Sunnuntai-ajoja hoiteli aiempana A.Mörö Oy, joka on sulautettu nyttemmin Koiviston Auto-yhtymään sekä Koskilinjat Oy:öön.
 
Viimeksi muokattu:
Reissuterveiset *YliOulusta*..!​
Saavuin juuri bussivuorolla 65 tänne Yki:in. Auto oli IrisbusAxer, nyk. #115. Auto ajaa sekä 62:ta, että 65:ttä.

Tarkoitus takaisin Ouluun klo 19.00 vuorolla. Pysäkit pitää varmistaa vielä.
Tämä 65 pitää koulun/kirjaston pysäkkiä päätepysäkkinään.

Muistelen vuoro 63:n päätepysäkkinä olleen Ylikiimingin keskuskoulun. Tv: *Assamies*​
 
Uusi tavoite:
pitäisi ajaa Revon Liikenteen pyhävuoro 70:llä.

Aiempi tavoitteeni oli, mm. ajaa V.Alamäki Oy:n #2:lla (CityM) - jonka olen jo tehnyt.

Tämän syksyn päätähtäin oli ajaa linjalla 65, edes osittain. Nyt kuitenkin ollaan täällä Y:kissä, josta tämäkin viesti suuntautuu fyysisesti.

Omistan tämän matkan paikallisesti tunnetun järjestöaktiivin Heikki Kokon muistolle, hän oli syntyisin juuri täältä Ylikiimingistä. Hänellä oli myöskin D-ajokortti, eli bussinkuljettajan virallinen pätevyys.

H.Kokko menehtyi liikenneturmassa Muhoksella toissa keväänä, vastapuolen tulijan ajovirheestä aiheutuen.
 
Revon Tilausliikenteen linja 70:llä (ja auto *vitosella*) on sitten ajettu!

Viime su 21. p:vä, klo 14.15 (Oulusta) ja 19.30 (Limingasta) vuorot.

Ajokki vaikutti *suoraan pakasta vedetyltä* Eagle:lta. Autotunnus on #5.

Tämä ajaa sunnuntaivuoroja linjalla 70, välillä Oulu-Kempele-Liminka-Tyrnävä (sillä en usko tämän menevän Lumijoelle) ja takaisin Tyrnävä-Liminka-Kempele-Oulu.

Sisustus oli reittibussin tyylinen. Ajettavuus pohjalaisittain sanoen: *loihakka* = korkeatasoinen ajomukavuus. Istuintilaa löytyy sopivasti, bussipeli on varustettu matkustajain turvavöin, sekä huomiokilvin. Se syttyy pysäkille pysähdettäessä, ja ilmeisesti sammuu bussiin nousseen matkustavaisen kiinnitettyä istuinvyönsä omalle istuinpaikalleen saavuttaessa. Bussin värit tuntuivat sopivasti pirteiltä. Bussiauto on yksiovinen, mutta takaosasta löytyy jopa wc-*osastokin*. :redface:
 
Viimeksi muokattu:
Sunnuntaivuoron aikataulut: niitä ei ilmoiteta Kylmäsen aikataulussa, eikä myöskään linja 70:n pysäkeillä olevissa sinisissä tarroissa, joista selviävät pysäkkikohtaiset summittaiset aikatauluajat. :eek:
 
Sunnuntaivuoron aikataulut: niitä ei ilmoiteta Kylmäsen aikataulussa, eikä myöskään linja 70:n pysäkeillä olevissa sinisissä tarroissa, joista selviävät pysäkkikohtaiset summittaiset aikatauluajat. :eek:

Miksi Kylmäsen pitäisi mainostaa toisen liikennöitsijän aikatauluja? Eihän Kylmäsen aikataulussa ole Pohjolan Matkankaan vuoroja linjalla 70. Suosittelen matkustajaystävällistä seutuaikataulua, jossa on kaikki vuorot linjalta 70.
 
Kyllä se kannattaa, sillä kokonaisuuden parantuessa koko kakku suurenee. Jos tiedotus on tehokasta ja lapselliset vihoittelut välttävää, bussilinjoille on matkaajan helpompi löytää.
 
Tänään 07.01. kello 13:50 keskustasta Kempeleen Murtoon oletettavasti linjalla 9 oli Koskilinjojen jompi kumpi #129 taikka #130 eli molemmat ovat Lahti Falcon 431 korisia autoja, mutta väritys oli Koskilinjojen paikallisliikenteen bussien kaltainen. Havainnon tein 14:08 tienoilla Kempeleen kirkon läheisyydessä.
 
Takaisin
Ylös