Lippujen hintojen muutoksia Oulussa

Liittynyt
4 Heinäkuu 2006
Viestit
310
Oulun kaupungin tekninen lautakunta vahvisti taksasopimukset ensi vuodelle tiistaina.

Osa hinnoista nousee ja osa laskee:
Laskee:
"Poliitikkojen toiveesta oululaisille on ensi vuonna tarjolla 20 matkan sarjalippu, jonka hinta on 38 euroa. Tähän saakka 20 matkan lippupakettia on myyty 49,30 euron hintaan, joten alennus on roima"

Nousee:
"Cityliikenteen 40 matkan sarjalipusta ryhdytään ensi vuoden alusta perimään 45 euroa. Hinta on ollut voimassa jo syyskuusta lähtien, mutta Koskilinjat on myynyt lippua 3 euron alennuksella." sekä

"Toinen korotus kohdistuu lasten kertamatkan hintaan. Se nousee ensi vuonna 5 sentillä selkeämpään 1,50 euron tasarahaan aiemman 1,45 euron sijaan."

Muutos tapahtuu mm. vaihto-oikeuden osalta, eli
"Kaupunkilaisten kannalta joukkoliikenteen selvä parannus on se, että ensi vuonna linja-auton vaihto-oikeus jatkuu tunnista 90 minuuttiin."

Koko juttu on luettavissa osoitteessa
http://www.kaleva.fi/plus/juttu770313_page0.htm

Näyttäisi siis sille että hinnankorotuksia ei lipunhintoihin tässä vaiheessa olla juuri viemässä vaan päin vastoin lippujen hintasubventio on kasvussa.
 
40 matkan lipun hinta pysyy ennallaan 68 eurossa eli 1,7 euroa/matka. Uuden 38 euron hinnan myötä 20 matkan lipulla yhden matkan hinnaksi jää 1,9 euroa. Mielestäni nämä hinnat ovat kohtuullisia. Itse käytän 40 matkan lippua.
 
Takaisin
Ylös