Oulun paikallisliikenne 11.8.2011 alkaen

Onhan niihin ratkaisuja mutta niillä on aina hintalappu tai sitten ne vaativat ajatustyötä. Molemmilla on vastustajansa, ensimmäistä vastustavat veronmaksajat ja jälkimmäistä virkamiehet. Nyt on optimoitu niin että maksetaan vähän ja mietitään tosi vähän jolloin kaikki ovat tyytyväisiä. Tyhjillä busseilla ajellaan harvakseltaan mutta monella peräkkäin pitkin metsiä etsimässä kadonnutta matkustajaa.

Tee kuntalaisaloite kiskoyhteydestä Linnanmaalta Keskustan kautta Lentokentälle jo 80-luvulla suunniteltua Oulunlahden yli siltaa pitkin niin saat asiaa alkuun. Odotellessa toteutumista vietetään sitten esim. Suomen 200-vuotisjuhlia ja ajetaan henkilöautolla.
 
Google Transit Oulun seudulla

Onko Matkahuolto tekemässä paikallisliikenteen reittiopasta Oulun seudulle? Seudullahan on pitkään (jo edellisen omistajan aikana) ollut Koskilinjojen Linjakas-reittiopas, jossa on suurin osa liikenteestä.

Oulun seudun liikennetieto sanoi:
Oulun seudun joukkoliikenteen reittiopas on ensimmäinen Google Transit -palvelua hyödyntävä reittiopas Suomessa. Reittiopas on liikennöitsijöiden, Oulun kaupungin, Infotripla Oy:n ja Googlen yhteistyössä tuottama reittiopaspalvelu Oulun seudulla joukkoliikennettä käyttäville. Palvelussa on mukana Kylmäsen liikenne Oy:n, Koskilinja Oy:n ja V. Alamäki Oy:n reitti- ja aikataulutiedot.

Linkki Google Transitiin Oulun seudulla

Pienen koekäytön perusteella opas näyttäisi antavan asiallisia neuvoja.
 
Aivan hieno on. Kuntoni ja terveyteni kasvaa kun vain maltan noudattaa ohjeita.

Kokeilin omani ja kaksi tuttavani osoitetta työpaikalleni ja sain vastaukseksi 42 ja 59 minuutin välille osuvia kävelyaikoja.
Ilmeisesti Parkkisenkankaan-Kynsilehdon-Myllyojan alueen joukkoliikennetarjonta Oulun keskustaan Letkun puistoon on noin oivalla tasolla että tarjotaan pelkästään vaihdottomia yhteyksiä. Kulutuskin on vähäinen, noin yhdet puolipohjakengät sadalle.

Katellaaspa vielä mitä ne bittipojat saakaan aikaiseksi. Noita yhteyksiä ei taida hienoissa infotauluissa pysäkeillä näkyä?

Aikaisempi Linjakas oli minusta varsin hyvä peli. Mitä nyt lentokentältä viimeiseltä lennolta ohjasi keskustaan aina samalle linjalle ja kulkineelle kuin tuo tuossa yläpuolella. Siinä oli tosin hienona puolena se, että vaikka matka-ajaksi arvioikin 4 tuntia 19 minuuttia, niin lähtöjä oli koko yön minuutin välein.... :)
 
Takaisin
Ylös