Joensuun paikallisliikenne

Näyttäs matalattia-autot lisääntyneen.

Mikäs tässä kilpailutuksessa oli kaluston ikävaatimus.
 
Pystyisikö joku kertomaan, että kuinka monta istumapaikkaa on Joensuussa Savo-Karjalan linjalla kulkevissa Solariksissa?
 
Joitakin poimintoja kilpailusta:

Kohteeseen kuuluu linjat 1 - 6, 8, 9, 11, 12 ja 35. Linjoissa on seuraavia eroja nykyisiin:
  • Linjan 3 reitti lyhenee Vehkalahden ja Linnunlahden välille. Linnunlahdella ajetaan lenkkinä Länsikatu - Linnunlahdentie - Heinäpurontie - Yliopistokatu. Linjaa 3 ajetaan vain arkipäivinä ma-pe. Viikonloppuisin Vehkalahdelle ajaa linja 35, Linnunlahdelle ei ole viikonloppuliikennettä
  • Linja 4 korvaa linjan 3 Onttolassa, linjan 4 uusi reitti on Onttola – Noljakka – keskusta – Karsikko – Kulho
  • Linjaa 5 ajetaan vain arkipäivinä ma-pe. Viikonloppuisin Raatekankaalle ajaa linja 35, Linnunlahdelle ei ole viikonloppuliikennettä
  • Linja 8 (Karhunkaari – Vanha Valtatie – Niinivaarantie – Suvikatu – Tikkamäentie – Vanharaitti – Itäranta – Siltakatu – Koskikatu – Kalevankatu – Suvantokatu – Länsikatu – Koskikatu) on uusi linja kasvavalle Karhunmäen alueelle. Linjaa 8 ajetaan kaikkina päivinä laajalla liikennöintiajalla tunnin vuorovälillä
  • Linjaa 9 ajetaan vain koulupäivinä
  • Linja 12 on nykyinen linja 2M
  • Linja 35 on yhdellä pikkubussilla ajettava viikonloppulinja reitillä Vehkataival – Kuhasalontie – Pyhäselänkatu – Peltolankatu – Penttilänkatu – Itäranta – Siltakatu – Koskikatu – Kirkkokatu – Yläsatamakatu – Torikatu – Rauhankatu – Rantakatu – Nurmeksentie – Teollisuuskatu – Kauppakaari – Voimatie – Kajaanintie – Kuurnankatu – Wahlforssinkatu – Raatekankaantie – Hirsitie
Kalustotarve on 17 matalaa, yksi seutubussi (linjalle 9), yksi pikkubussi (linjoille 5 ja 35) ja yksi mikä tahansa edellisistä linjalle 6 (kunhan kaikille matkustajille riittää istumapaikka ja matkatavaroille on riittävästi tilaa). Lisäksi koululaisten vuoksi voi olla lisäautotarvetta. Linjalla 9 saa käyttää pienempääkin bussia, jos kaikille matkustajille riittää istumapaikka. Matalalattiabussissa on oltava vähintään 39 istumapaikkaa + 3 klaffia (sähköbusseissa vaatimuksen saa alittaa kahdella paikalla), kaupunkiliikenteen pikkubussissa vähintään 18 istumapaikkaa ja seutubussissa vähintään 45 istumapaikkaa. Seutubussi saa olla korkea. Kaluston on oltava tilaajavärityksessä.

Päästötasovaatimuksena on 4.6.2023 asti Euro 5 ja sen jälkeen Euro 6. Vara-autot saavat olla koko sopimuskauden Euro 5. Maksimi-ikä on 15 vuotta, keski-ikävaatimusta ei ole. Kohteen kalustosta vähintään 8:n on oltava puhtaita ajovuoden 2025 - 2026 loppuun saakka, sen jälkeen puhtaita ajoneuvoja on oltava vähintään 12. Puhtaiksi ajoneuvoiksi lasketaan biopolttoainetta (HVO/uusiutuva diesel, bioetanoli), kaasua (biokaasu, maakaasu), sähköä tai vetyä polttoaineenaan käyttävät autot.

Hinnasta voi saada 86 pistettä ja kalustosta 14. Kalustopisteitä saa seuraavasti:
  • Euro6-autot ennen 4.6.2023: 0,01 p/auto/v
  • Uusiutuvaa dieseliä käyttäviä autoja puhdasta kiintiötä enemmän: 0,02 p/auto/v
  • Kaasubussit (polttoaineena biokaasu) 0,08 p/auto/v
  • Sähkö- tai polttokennobussit 0,10 p/auto/v
Pisteet lasketaan ajovuosittain (kesäkuu - toukokuu). Pisteet saadakseen bussin on oltava ajossa koko kouluvuoden ajan.

Ansaintamallina on bruttomalli.
 
Viimeksi muokattu:
Huonoja kaikki, etenkin jos perän kattokyttyrä pitää säilyttää valkoisena.

Eniten töksähtää tuossa varmaan tuo keulan erivärisyys kylkeen nähden. Se pilasi aikanaan myös mainiot kokomainokset, kun tietyillä alueilla piti keulan olla ilman mainosteippejä.
 
Kilpailutuksessa sähköbussien vaatimuksia lievennettiin, jotta useamman valmistajan sähköbussit kelpaavat. Niiden istumapaikkavaatimus on nyt 37, joista 3 saa olla klaffeja.
 
Karjalaisen (vain tilaajille) jutun mukaan JOJOn tilaajaväritykseksi tulee puna-violetti, joka oli yleisöäänestyksessä suosituin väriyhdistelmä 336 äänellä.

Ote Karjalaisen jutusta:
Karjalainen sanoi:
Punaisen ja violetin yhdistelmä sai yleisöäänestyksessä 336 ääntä, kun ääniä annettiin 812. Yleisöäänestyksessä oli kaikkiaan viisi värivaihtoehtoa. Väriyhdistelmät turkoosi ja Jojo-violetti sekä vaaleanpunainen ja Jojo-violetti saivat yhtä paljon kannatusta, kumpikin noin 170 ääntä. Muut kaksi vaihtoehtoa saivat muutamia kymmeniä ääniä.
 
Takaisin
Ylös