Oulun paikallisliikenne

OTP:n entiset 3139 (Volvo 8700LE teli) ja 3172 (Volvo 8500LE teli) menivät n. tunti sitten Jyväskylässä Vaajakosken moottoritiellä Vaajakoskelle päin.
 
3141 tuli muutama päivä sitten ilmeisesti Ruotille Hämeenlinnaan. Nuo kaksi vois mennä hyvinkin Vekalle joka tarvinnee vara-autoja talveks ?
 
Nuo kaksi vois mennä hyvinkin Vekalle joka tarvinnee vara-autoja talveks ?

3139 eli CHL-658 olisikin Vekalle vanha tuttu. Ja mahtoikos muutkin OTP:lle päätyneet ex. Transdev teli-Volvot mennä sinne juuri Vekan kautta?
 
Nyt näyttäisi "Oulun seudun liikenteen" uusi logo ilmestyneen joukkoliikenteen nettisivuille ja reittioppaaseen. Uuden brändin lanseeraus tapahtuu vaiheittain, ja ensimmäisenä uusi brändi tulee näkyviin digitaalisissa aineistoissa ja verkkosivuilla syyskuun aikana. Vuoden loppuun mennessä julkaistaan uusi OSL-mobiilisovellus, johon olisi tarkoitus ilmeisesti lisätä kausiliput ja etuusliput toisin kuin aikaisemmin. Kesällä 2023 tulevat ensimmäiset uuden värityksen mukaiset Onnikat liikenteeseen. Loppuvuonna 2023 on tarkoitus julkaista uudistetut verkkosivut, ja kesään 2024 mennessä kaikki Onnikat ja lähiliikennebussit ovat uuden brändin mukaisia.
 
Ja tuosta on tehty valitus markkinaoikeuteen. https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/vireillaolevathankinta-asiat.html

--- Lainaus ---
VIREILLE: 7.2.2022
HANKINTAYKSIKKÖ: Oulun kaupunki
HANKINTAPÄÄTÖS: Oulun kaupungin joukkoliikennejaoston päätös 19.1.2022, § 5, Oulun kaupungin palveluliikenne sopimuskaudelle 1.9.2022-31.8.2026

VIREILLE: 7.2.2022
HANKINTAYKSIKKÖ: Oulun kaupunki
HANKINTAPÄÄTÖS: Oulun kaupungin joukkoliikennejaoston päätös 19.1.2022, § 3, joukkoliikenteen tarjouskilpailun 2/2021 kohteesta Cityliikenne sopimuskaudelle 1.1.2023-4.6.2028

--- Lainaus loppuu ---
Markkinaoikeus hylkäsi valituksen. Markkinaoikeuden päätös
 
Tänään 1.1.2023 alkoi uuden lähibussilinjan D liikennöinti puolen tunnin vuoroväleillä. Myöskin muiden lähibussien palvelutasoa on parannettu etenkin iltaisin. Linja B kulkee jatkossa myös viikonloppuisin ja nykyään kaikki vuorot ajetaan Medipolikselta Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen kautta keskustaan selkeyttäen linjastoa.
 
Ajaako noita lähibussilinjoja Oubus vai joku muu toimija ?

Kyllä, Oubus liikennöi kaikki lähibussit. Vielä lisäyksenä aikaisempaan viestiin, linja A on muutettu kulkemaan Myllytullin keskustan läpi. Lisäksi C linjan päätepysäkki on siirretty Limingantulli P pysäkille.
 
Viimeksi muokattu:
Oulun kaupunki vaatii OTP Travelin konkurssipesältä 21 miljoonaa euroa irtisanottujen sopimusten, ja niiden tilalle hankittujen väliaikaisten sopimusten hintaerosta. Tämän lisäksi konkurssipesällä on noin 100 muutakin velkojaa, jotka ovat vailla yhteensä 10,5 miljoonaa euroa. Näistä muista velkojista 4,5 miljoonaa on Scanian kanssa leasingsopimuksen purusta johtuvaa velkaa ja palkkavelkaa 1,3 miljoonaa euroa. Epäilen kyllä vahvasti että kaupunki ei kyllä saa juuri mitään tästä irti.

https://www.kaleva.fi/oulun-kaupungilla-jattimaiset-vaatimukset-oulun-ta/5245285
 
Ouluun on myöskin tulossa uusi poikittaislinja pilottihankkeena reitillä Niemenranta-Oulunsalo-Kaakkuri-Iinatti-Heikkilänkangas. Linja toteutetaan kolmen vuoden pilottihankkeena 8/2024-6/2027, ja jos linja osoittautuu toimivaksi se voidaan ottaa osaksi Oulunsalon linjojen vuoden 2027 kilpailutuksia. Linjaa esitetään liikennöitäväksi arkisin yllättävästi jopa 30 minuutin vuorovälillä, viikonloppuisin taas 60 minuutin välillä. Linjaa on toivottu eritoten Oulunsalon terveysaseman lakkautuksen jälkeen, jolloin palvelut siirtyivät Kaakkuriin.

Linkki joukkoliikennejaoston esitykseen:
http://asiakirjat.ouka.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=2432321
 
Takaisin
Ylös