Hämeenlinnan Kaupunkiliikenne Oy

Kuljetusliike Ismo Rajamäki

http://www.rajamaki.info/fi/ajankohtaista/246-linja-autoliikenne-lopetetaan-12-9-2014.html

Paljon kohua herättänyt Rajamäen liikenne voitti vuonna 2013 kilpailutuksissa paljon vakiovuoroja ajettavakseen. Muun muassa perinteiset vakiovuorot Lahti-Luopioinen-Tampere (M-P 10:55-15:15) ja Hyvinkää-Aitoo (M-P 15:35-18:10). Ensinmainittua ajoi pitkään Pekolan liikenne ja jälkimmäistä Ventoniemi pitkänä vakiovuorona 485 Helsinki-Aitoo.

Syyskuussa 12.9. yhtiö ilmoitti, että kaikki yhtiön linja-autoliikenne lopetetaan. Kilpailutussopimuksen mukaan sopimukset olivat esimerkiksi em. vuorojen osalta voimassa kesään 2016 asti. Rajamäen liikenteen mukaan ELY-keskukset eivät jatka linjoja, vaan ne loppuvat nyt saman tien, kun yhtiö joutuu lopettamaan linja-autoliikenteensä.

Mikä tausta tässä kaikessa oikein on? Olisiko näin päässyt käymään, jos kilpailutuksen olisi voittanut jokin toinen, ehkä hivenen luotettavampi, firma?!? Veikkaisin, että muissa tapauksissa vuorot olisi ajettu tunnollisesti kilpailutussopimuksen loppuun asti, eivätkä linjat olisi päässeet loppumaan aivan yllättäen. "Paronien" aikakaudella tällaisia yllättäviä käänteitä tuskin tapahtui. Luopioisiin ei pääse näiden muutosten jälkeen julkisilla enää muualta kuin Tampereen suunnalta – no, muutaman vuoden päästä sinne ei pääse varmaan enää mitenkään julkisilla.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Myöskin Hämeenlinnan Kaupunkiliikenne Oy:n käytössä olleet Isot bussit se Teli 9700 volvo CIJ-176 on saanut uuden omistajan huutokaupan myötä. 2 Omnilinkkiä on huutokaupattu mutta huutokauppa keskeytettiin hinnan ollessa liian edullinen (12 000) Euroa. Kuorma-Autot yms rahtikalusto on löytänyt huutokaupan myötä uudet omistajansa ja Leasing käytössä olleet pikkubussit sekä ex Parkkisenniemen Volvo B9M Delta Star sekä rahtikalusto ja muu vastaava on palautettu omistajilleen.
Nyt huutokaupattavana on Toimistotarvikkeita ja erinlaisia vara-osia ja työkaluja sekä muuta hallilla olevaa tavaraa. Tavaroitten myynnin jälkeen olettaisin seuraavana myyntikohteena olevan Toimistokiinteistö Lammin keskustassa sekä Hallikiinteistön Lammilla lähellä keskustaa, Halli on muuten ollut Ventoniemellä aiemmin.
Huhupuheitten mukaan Virolainen International Transport Ismo Rajamäki harjoittaa Rahtiliikennettä uudehkolla Mercedes-Benz Actross rekalla.
Hämeensanomien lehtikirjoituksessa Ismo Rajamäki kommentoi rahtiliikenteen jatkuvan ensi kesänä normaalisti eli kesällä 2015 myös hänen nettisivuillaan mainittiin näin, tosin sivut on nyt päivitetty eikä mainintaa tästä asiasta enään sielä näy.
 
Takaisin
Ylös