Osuuskunta suunnittelee ilmaista lentokenttäbussia Oulun keskustan ja lentoaseman välille

Liittynyt
19 Marraskuu 2014
Viestit
2
Taustana tilanteelle on se, että Oulun joukkoliikenne muuttui syksyllä jonka seurauksena osa joukkoliikenteen vuoroista kulkevat vajailla autoilla ja joillakin linjoilla painitaan ihmisiä sisään ja ennenkaikkea laatulupaukset on unohdettu tyystin. Aikataulun voi unohtaa mikäli lentokentälle mielii päästä.

Lisää aiheesta: www.kaleva.fi (18.11.2014)
 
Suunnitelmaksi jäi, osuuskunnan Facebook-sivujen mukaan se on päättänyt lopettaa toimintansa tänään.

Aikaisemmin tänään Kaleva kertoi, ettei Oulun kaupunki ole kiinnostunut neuvottelemaan asiasta.
 
Nopeasti kuopattu hanke kun Facebook-sivua ei enää löydy.

Taitaa olla nykymuotoisen "paremman" joukkoliikenteen erityispiirre tämä nopeus; reitit,aikataulut ja hinnoittelut muuttuvat miltei tunneittain (kuin ennen muutoksiin oli varautumisaikaa parhaimmillaan kuukausia) ja jopa liikennekin loppuu nopeammin kuin asiakkaat tietävät palvelun olevan olemassakaan. Ennenmuinoin taisi konkursissa ja muissa liikenteen kriisitilanteissa muut liikennöitsijät auttaa liikenteen suorittamisessa (toki jonkinmoista korvausta vastaan) jotta suuria katkoksia ei liikenteeseen tullut.
 
Loppui mitä loppui.

Osuuskuntaa oli jo liittynyt tuollainen 100 henkilöjäsentä, mutta kaupunki vastusti pysäkkien käyttöä ja ELY keskus väitti, että tilaajalla pitää olla joukkoliikennelupa. Tässä ne keskeiset perusteet joilla homma torpattiin.

ELY keskuksen lupapäällikkö Pasi Hautalahti väitti, että osuuskunta joka toimii palvelun markkinoijana tarvitsee joukkoliikenneluvan jotta voi ilmaiseksi kuljettaa linja-autolla matkustajia Oulun keskustan ja Oulunsalon lentoaseman välillä. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että vastanlaisia toimijoita löytyy muualtakin kuten, esim. kaikkien tuntemalta IKEA SUOMELTA

Ikea toimii tilaajana liikenteelle (määrittää aikataulun, tarvittavan kaluston, linja-auton tarroituksen tms.) ja tuottajana joukkoliikenneluvan haltija BUSMO oy. Saas nähdä kuinka kauan liikennettä IKEA:lla olla kun Osuuskunnan liikennöinti ei edes pääsyt käytiin. Lisäksi matkustajat matkustavat matkan ilmaiseksi.

***

Oulun kaupunki katsoi, että EI ilmaisbussi toiminnalle ja homma oli siinä.
 
Loppui mitä loppui.

Oulun kaupunki katsoi, että EI ilmaisbussi toiminnalle ja homma oli siinä.
Tämä ilmaisbussi olisi vienyt kaikki matkustajat neloslinjalta (vai mikä nyt onkaan?) Samalla tavalla kuin Tampereella kävi kaksi kertaa halvemman ykkösen vietyä suuren osan Tokeen asiakkaista...
 
Takaisin
Ylös