Raitiovaunuonnettomuus Kurvissa

a__m

Suljettu tunnus
Liittynyt
1 Heinäkuu 2005
Viestit
507
Raitiovaunut törmänneet Helsingin Kurvissa

Julkaistu: www.hs.fi 20:09


Linjan 6 raitiovaunu törmäsi linjan 7 raitiovaunun perään Hämeentiellä Helsingin Kurvissa maanantai-iltana.

Törmäyksessä 12 matkustajaa on kärsinyt lieviä vammoja. Paikalla on poliisi ohjaamassa liikennettä.

Onnettomuuspaikan kautta kulkevat linjojen 6, 7 ja 8 raitiovaunut.
 
Tällä hetkellä tiedän peräänajosta vain sen verran, että linjan 6 Mannheim-vaunu #154 oli ajanut 7A:n Valmet-nivelen perään. #154:n keulaan oli tullut melkoiset vauriot.
EDIT: 7A:n vaunu oli Uutislehti 100:n verkkosivuilla esiintyvien kuvien mukaan NrI #40.
 
Viimeksi muokattu:
Poliisin mukaan onnettomuuden syy on inhimillinen. Olisiko käynyt niin, että 154:n kuljettajalla olisi ollut ongelmia Mannen erikoisten hallintalaitteiden kanssa?
 
Liittyneekö sitten ollenkaan tuohon onnettomuuteen, mutta en nähnyt tänään linjalla 6 yhtään mannheimilaista vaunua...?
 
NrI 40:n vauriot näyttävät jääneen vähäisiksi, koska vaunu on taas linjalla. Perässä tosin on iso lommo, osumakohdan päälle on vaan laitettu vähän uutta maalia.
 
Onkohan 154 kärsinyt muuta kuin peltivaurioita? Mielenkiintoista nähdä, kuinka sen käy; pistetäänkö kuntoon vai pannaanko palasiksi? Johan sillä lienee vuoden päivät ajettu. Toisaalta syysliikenteen alkaessa vaunutilanne taitaa olla taas sellainen, että pakko se on korjata. Kaunein Manneista, mielestäni...
 
kuukanko sanoi:
NrI 40:n vauriot näyttävät jääneen vähäisiksi, koska vaunu on taas linjalla. Perässä tosin on iso lommo, osumakohdan päälle on vaan laitettu vähän uutta maalia.

katselin NrI-sarjan vaunujen peruskorjauksia ja sellaisia vaunuja joiden peruskorjauksesta on jo 10 vuotta tai enemmän on aika monta, tässä lista:

1994: 54, 58, 65
1995: 42, 52, 55, 57, 60
1996: 32, 33, 44, 61, 66, 69

Vaunu 40 on viimeksi käynyt PK:ssa vuonna -97 joten voi olla että se olisi muutenkin menossa isompaan remonttiin lähiaikoina joten ehkä senkään takia lommolle ei ole viitsitty tehdä mitään.
eikös vaunu 51 tullut äskettäin peruskorjauksesta? senkin edellinen PK oli ollut vuonna -95 joten voisi olettaa että ylläolevia vaunuja aletaan lähiaikoina saneeraamaan jos vaunutilanne sen sallii
 
SD202 sanoi:
Liittyneekö sitten ollenkaan tuohon onnettomuuteen, mutta en nähnyt tänään linjalla 6 yhtään mannheimilaista vaunua...?
Se nyt oli sattumaa, sillä Mannettomia päiviä on aika usein. Jos kuutosella on töissä yksikin sellainen kuljettaja, jolla ei ole Mannekoulutusta suoritettuna, ei näitä vaunuja voi laittaa sellaisiin vuoroihin, joita ko. kuljettaja ajaa. Ja kuljettajathan hyppivät alvariinsa vuorosta toiseen...
 
154 meni koulutusajossa Hämeentietä pitkin perjantaina 29.9. noin klo 20 aikaan.
 
Kai samaan ketjuun voidaan raportoida muistaakseni viime torstaina hieman ennen viittä sattunut onnettomuus, jossa Kurviin Hesaria pitkin tullut kasin raitiovaunu kääntyikin jostain syystä Hakaniemen suuntaan ja osui hiljaisessa vauhdissa Volvon kylkeen. Nopsaan kyllä liikenne saatiin kulkemaan, auto kärsi peltivaurioita ja raitiovaunukin lähti paikalta omin voimin.
 
Takaisin
Ylös